Dodaj do ulubionych

Chłopczyk czy dziewczynka?

19.05.06, 17:30
Cześć dziewczyny? Jestem w 12 tygodniu ciąży i jestem ciekawa płci swojego dzidziusia, ale na to jeszcze za wcześnie. Czy są jakieś charakterystyczne objawy np.wygląd, smaki, coś co wskazywałoby na płeć dzidzi? CZy w waszym przypadku się potwierdziły podejrzenia? Czy można wogóle od początku ciąży poczuć, że będzie syn czy córa?
Obserwuj wątek
    • martina.15 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 18:07
      ja jadlam na dziewczynke, wygladalam na chlopca
      powinnam urodzic obojniaka ;P
      a wyszla dziewczynka
    • nchyb prawdziwych - nie ma... 19.05.06, 18:13
      > ziusia, ale na to jeszcze za wcześnie. Czy są jakieś charakterystyczne objawy
      n
      > p.wygląd, smaki, coś co wskazywałoby na płeć dzidzi?
      Nie ma nic. Równie dobrze możesz rzucać moneta i takie same szanse że trafisz :-
      )
      • alinkamarcinek Re: prawdziwych - nie ma... 19.05.06, 18:27
        Mi wszyscy mówili, że będzie dziewczynka, bo bardzo źle wyglądałam na buźce po
        zajściu w ciążę. Jadłam natomiast dużo mniej słodyczy niż zwykle i przeprosiłam
        takie dania jak kapuśniaczek, barszcz biały i wszelkie inne kwachy - babcia
        wywróźyła mi wtedy chłopca! Jestem teraz w 32 tygodniu i dopiero wczoraj lekarz
        powiedział mi, że pod serduszkiem noszę synka!
    • jashka80dm Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 18:38
      ponoc jest tak ze jak ma sie ochote na slodkie to bedzie dziewczynka, a jak na kwasne to chlopiec. ja raczej za slodyczami nie przepadam strasznie a ogorki uwielbialam odkad pamietam. pozatym cala cieze ladnie wygladam- tam mi mowia. no i bedzie oczywiscie .... chlopiec !!!! u mojej serdecznej kolezanki potwierdzilo sie ze bedzie dziewczynka- objadala sie slodyczami strasznie- to jedyne co chciala jesc- do porodu nie iwedziala czy chlpiec czy dziewczynka smile
      • mikusia84 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 18:46
        Jak chcesz sobie coś wmawiać już teraz to mozesz sie kierować takimi głupimi
        przesadami jak tu piszą słodkie kwaśnie gorzkie itd Ciekawe co ja bede miała
        jak wszystko co widze słodkie czy kawaśne bym jadła od razu uwielbiam i
        słodycze i kwasote poczekaj troche a dowiesz sie z usg
        • robin2510 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 19:15
          Ja jadłam kwaśnie, pizze, hamburgery, mięcho, ogórasy, śledziki, itd. na
          słodkie to patrzeć nie mogłam.Wygladałm bardzo ładnie-włosy, cera, i ogólnie
          ciąża bardzo mi służyła (takie opinie słyszałam b. często), każdy kto mnie
          widział to mówił że na pewno chłopak, a na dodatek brzuch wąski - szpiczasty,
          piłeczka , ktoś kto za mną stał nie wiedział w ogóle że jestem w ciaży i tak do
          9 m-ca. No i..... mam 100% córeczkę !!!. he he he
          • agnes744 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 20:14
            Z corcia duzo jogurtow(gruszkowy),jablek,wszystko co truskawkowe nawet mrozonki
            (normalnie tylko swieze).Teraz dowiedzialam sie 3 dni temu,ze mam chlopczyka,a
            jem tony slodyczy(ogolnie nie przepadam za nimi),smakuje mi piwo,a w 1
            odrzucalo.Poza tym mam duzo pryszczy na calym ciele,a z corcia nie bylo!Ogorki
            kwaszone,kapuste kwaszona,barszczyk jem caly rok-powinnam chodzic w takim razie
            w ciazy na okraglo,hihismile).Najlepiej poczekac na usgsmile)Pozdrawiam
      • iza3108 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 21:18
        ja wyglądam na chłopca, od początku objadam sie kilogramami słodyczy i lekarz
        na usg stwierdzil chlopca chyba ze sie pomylił smile
        • ania800 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 21:37
          nie wiem czy wyglądam na chłopca czy dzieczynke po prostu wygladam normalnie hehehhe
          z mateuszem jadłam kwasnie kiełbasę której nie lubiłam przd ciążą póżniej
          słodkie i jest syn \
          teraz jem jogury czekoladę mięsa nie mogę dużo owoców warzyw i też jak narazie
          jest synuśsmile

więc to co się je nie ma za bardzo nic wspólnego z płcią dziecka
    • dodkowska Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 21:46
      wiem ze jak chce sie miec córke to sie powino jesc suzo nabiału a chłopca to
      niewiem bo interesowałam sie dziewczynka
      • kicia7 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 23:02
        dodkowska napisała:

> wiem ze jak chce sie miec córke to sie powino jesc suzo nabiału
        No to jest chyba logiczne - dziewczynka urodzi dzieci, będzie karmić piersią,
        więc musi zgromadzic zapas składników niezbędnych do produkcji mleka.
        • gosia262 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 19.05.06, 23:18
          bzdura!!! jest własnie odwrotnie: jak sie je dużo nabiału, to jest chłopczyk,
          bo mu JAJKA wyrosną!
    • yvonne-s1 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 20.05.06, 17:19
      Mnie np.odrzuciło od mięsa ,za to uwielbiam podwójnie słodkie i owoce,a pod
      sercem mam dziewczynkę,jestem 36 tyg.
    • luna_191 Re: Chłopczyk czy dziewczynka? 20.05.06, 19:40
      ha ha ja od początku ciąży zle wygladałam i strasznie przytyłam bo jestem w 30
      tygodniu a juz 14 kilo na poczatku jadlam wszystko ale zaczeło sie od sledzi i
      kapustu i ogorkow ale slodyczami tez nie pogardze. kilka dni temu okazalo sie ze
      bede miala synka. i to bardzo duzego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka