marlenita 21.05.06, 11:31 Oj...już niewiele zostało nam do końca tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;104/st/20060601/dt/5/k/87a1/preg.png Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta9936 Re: Jakie są oznaki porodu? 21.05.06, 14:20 Dziewczyny a jak to jest jak odchodzi czop przed porodem ..... czy możliwe jest aby odszedł i .....była czysta wkładka? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_zz Re: Jakie są oznaki porodu? 21.05.06, 14:44 Podobno mozna gubić czop powoli w małych dawkach: w kąpieli, pod prysznicem, a reszta odchodzi z wodami płodowymi Odpowiedz Link Zgłoś
demarta czop 21.05.06, 15:06 mi odszedł czop, a wkładka pozostała czysta, bo........ zauważyłam go podcierając się po zrobieniu siusiu, został na papierze toaletowym, a odszedł w jednym dużym białym kawałku. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta9936 Re: czop 21.05.06, 16:30 A słuchaj demarta.....czop był pierwszym objawem zbliżającego się porodu? Jak to wszystko przebiegało dalej.....skurcze jak odróżnić, kiedy powinnam się niepokoić i jechać? dzięki!! Odpowiedz Link Zgłoś
agata51881 Re: czop 21.05.06, 16:44 ja nie mialam zadnych objawow nawet bole odczuwalam bardzo slabe i myslalam ze to sa skurcze przepowiadajace ale zaczely se powtarzac co 5 min wiec po 6 godzinach pojechalam do szpitala zobaczyc co sie dzieje i okazalo sie ze rodze mam rozwarcie na 5 cm Kazdy porod jest inny i kkazdy ma inne objawy... Odpowiedz Link Zgłoś
demarta niestety.... 21.05.06, 16:55 nie mogę ci pomóc, doradzić, opowiedzieć, bo.... choć czop odszedł mi tydzień temu, to do dziś nie urodziłam i nie zanosi się na to, mimo, że kończę 40tc, ale napewno znajdą się bardziej doświadczone od nas i szepną ci słówko na uspokojenie )) Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Jakie są oznaki porodu? 21.05.06, 17:09 W poniedziałek odszedł mi czop (zauważyłąm korzystając z toalety, wkłądka była prawie czysta), a we wtorek o 4 rano w łóżku odeszły mi wody. Nie miałam żadncyh skurczów, nic mnie nie bolało, spokojnie pojechaliśmy do szpitala, ok. 7 podano mi oksytocyne bo nadal nie było skurczów a o 11 córcia była już na świecie. Nie miałam przed porodem żadnych innych objawów, tylko czop. Nigdy tez nie miałam żadnych skurczów, ani B-H ani przepowiadających. Odpowiedz Link Zgłoś
asia249 Re:Kolor czopu? 21.05.06, 17:35 Jestem w 35 tyg zastanawiam sie nad kolorem i konsystencja czopu, mi czasami leci ale taki żółtawy czasami gesty czasami żadszy sluz czy to moze byc ten czop czy to raczej najzwyklejszy śluz?? Prosze o podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
taternica Re: Demarta! 22.05.06, 13:42 Ja nawet nie wiem czy mi odszedl czop czy nie. Niezauwazylam. Mi poprostu odeszly wody plodowe. Zero skurczoe, zero boli. Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: Demarta! 22.05.06, 13:56 ddanna droga, ja też myślałam, ze już będę, ale nie mają nade mną litości jak widzisz))) mój doktorek tylko zmierzył zważył poogladął małego na USG, wpisał do karty, że ma wymiary jak na 41 tc i 5dni, że jego nowa waga to 4690 i powiedział, że do końca miesiaca mogę śmigać... a mi śmiganie nie w głowie, bo mój brzuchol niestety się do tego kompletnie nie nadaje, ale za to w pewnym sensie mam to co lubię, ekstremalne przeżycia)) Odpowiedz Link Zgłoś