Dodaj do ulubionych

Belotta / Heroldów

03.01.11, 17:29
Był ktoś ostatnio?
Trochę się zraziłam na początku, po 3 wizytach dałam spokoj kolejnym.

Ciekawa jestem czy coś się zmieniło "na plus".
Obserwuj wątek
    • real.astonmartin Re: Belotta / Heroldów 05.01.11, 09:02
      A co z nimi nie tak? Wybieramy się tam.
      • philips36 Re: Belotta / Heroldów 05.01.11, 17:37
        Ja byłam kilka razy i albo mie miałam szczęścia do kucharzy albo ktoś powie, że mam podniebienie nie takie :-)

Generalnie najlepsze były polędwiczki z dań głównych.
        Testowane pizze nie okazały się rewelacją - ciasto mieli jakiś dziwne (wg mnie kupowane w sklepie) i nie przykładali się do pieczenia - za każdym razem było spalone (zwęglone) ciasto i produkty na nim.
        Pasty też średnie - makaron z reguły prawie "surowy" do al'dente brakowało im kilku dłuższych chwil, a i sosy... bez serca robione.

Drinki - kwestia gustu, może barman się wyrobił :-)

Ostatnia wizyta była w czerwcu przed wakacjami i tak chciałam zapytać - może ekipa w kuchni się zmieniła na lepsze :-)

Podsumowując - nie odradzam - wybierzcie się i zbadajciesami.

Czekam na opinię, bo w końcu przydałaby się dobra knajpka "pod nosem"
    • 2-bielanka Re: Belotta / Heroldów 06.01.11, 00:02
      Byłam tam kilka razy i najbardziej smakowała mi zupa-krem z grzankami, pizza - bardzo niedobra (kiepskie ciasto i nie przyprawiona). Ale ceny - bardzo wysokie jak na taką jakość.
      • turnplayer Re: Belotta / Heroldów 07.01.11, 03:11
        Szału nie ma, ale warto czasem wpasc.
        Choc jak czytam poprzednie wypowiedzi to ja mialem wrecz odwrotnie jesli chodzi o jedzenie.
        tzn: pizza byla bez zarzutu (jadlem 3 razy) wiadomo ze sa lepsze pizzerie, ale tutaj moge z czystym sumieniem powiedziec ze bylo smacznie. Zamowilem zupe, nie pamietam dokladnie jaka, ale to byl krem, moze z brokul, moze z cukinii. Niestety zupe dostalem nie przyprawiona, tak jakby ktos rozmiksowal z woda, bez przypraw.
        Makaron- jadlem z grzybami, smaczny.
        Biorac pod uwage ze nie mamy duzego wyboru w okolicy, to taka bellota to jednak plus
        • 2-bielanka Re: Belotta / Heroldów 17.01.11, 22:19
          zapewne, ale dlaczego jest taka droga w stosunku do jakości?
          • philips36 Re: Belotta / Heroldów 18.01.11, 10:35
            może ze względu na górnolotne opisy na stronie :-)
    • vissena81 Re: Belotta / Heroldów 08.03.11, 10:51
      Ja byłam z narzeczonym i znajomymi w ubiegłą niedzielę... Wszystko odbywa się bardzo opieszale. Pani która nas obsługiwała zapomniała co do picia zamówiliśmy, w związku z czym dwa razy wracała do stolika. Nie mówiac o tym, że nie ma pojęcia jak nazywają się dania w karcie. Jedna pizza "uległa uszkodzeniu" w związku z czym kolega dostał swoje danie kiedy my właściwie kończyliśmy. Jedzenie dobre aczkolwiek ilośc dodatków powala na kolana ;P To był raczej pierwszy i ostatni raz...
    • m3rkury Re: Belotta / Heroldów 08.03.11, 12:44
      Też dawaliśmy kilka razy szansę, ale za każdym razem coś nie wypalało.

Moja recenzja (pod tym samym nickiem co tutaj) jest tutaj:
      Recenzja Belotty

Raz w sierpniu jadłem tam bardzo dobrą doradę z grilla, ale pozostałe wizyty były nieudane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka