Dodaj do ulubionych

intnesywnosc ruchow dziecka

25.05.06, 13:01
Chcialam sie Was dziewczyny poradzic od ktorego tc dziecko powinno sie ruszac
codziennie? Jestem w 22 tc i dzis dzidzia jeszcze nie dala zadnego
kopniaczka. Czy na tym etapie to normalne, ze moze miec dni kiedy sie nie
rusza???
Obserwuj wątek
    • gogo2 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 13:11
      Myslę, że to jest możliwe. Każda z nas jest inna. Ja z kolei pierwsze ruchy w
      obu ciążach poczułam wcześnie 14-15tc. Teraz jestem w 20tc i też czuję bardzo
      często.Chyba będzie wiercipięta małasmileOd około 2 tygodni nie ma pół dnia żebym
      nie czuła maleństwa. Ale to sprawa indywidualna. Kuzynka jest o tydzień do
      przodu z ciążą i nie czuje jeszcze nic
    • rogusia2 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 13:15
      Któraś mama pisła, że poczuła dopiero w 23 tygodniu. Ja w 21 - też dość późno.
      Powinnaś zapytać lekarza.
    • milka968 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 13:20
      Nie martw sie oliksmile Ja pierwsze ruchy poczulam tak naprawde w 23 tc. Teraz
      jestem w 27 tc i Franek tak skacze i kopie, ze az mi bluzka podskakuje. Skacze
      czasem cale dnie. Kazda z nas jest inna i na pewno u Ciebie tez jest wszystko w
      porzadku. Nie wiem, ale jesli jest to twoja pierwsza ciaza to normalne, ze
      pozniej zaczyna sie odczuwac ruchy malenstwa. Tak twierdzi moja ginsmile
      Pozdrawiamsmile
      • claudia84 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 13:32
        No to Olik możemy sobie rękę podać. smile Ja już kończę 21tc i dziś też
        wyczekiwałam na ruchy, które u mnie pojawiły się z 2 tygodni temu, ale na
        intensywności i częstotliwości zyskały od jakiegoś tygodnia. Też zawsze drżę
        dopóki mój Mały nie pobryka trochę w brzuszku! Myślę i mam nadzieję, że na
        naszym etapie ciąży to jeszcze normalne, że ruchy nie sią tak regularne. A Ty
        od kiedy czujesz Małego?
    • gosiunia11 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 14:13
      Wiem co czujesz.ja jestem w 25 tyg i moja Dzidzia też nie raz mnie martwi.Są dni
      że fika po kilka godzin a następnie przychodzą dni "leniuchowania"kiedy niemrawo
      da znać o sobie delikatnym kopniaczkiem.Zawsze gdy są te"ciche dni"to martwię
      się czy wszystko ok.Rozmawiałam o tym z lekarzem i powiedział że na tym etapie
      ciąży to może tak być.Dziecie rodzą się różne-niektóre przesypiaja całe dni a
      inne wręcz odwrotnie.Może będziemy miały spokojne dzieci.pozdrawiam
    • olik35 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 15:40
      Troche chyba niedokladnie opisalam sytuacje. Dziecko sie ruszalo, raz mniej ,
      raz wiecej. pierwszy raz w 18 tc, a dzis jakos nic. I tak sobie siedze i mysle
      czy mu sie nic nie dzieje.Moze zbednie panikuje ale chcialam sie wlasnie was
      popytac jak to jest z wami.
    • olik35 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 15:43
      Dziewczyny jestescie kochane! Dzieki za wasze odpowiedzi i wsparcie. smile
      • hankem Re: intnesywnosc ruchow dziecka 25.05.06, 16:51
        ja tez sie martwie, to moja druga ciąża a dziecko rusza się bardzo rzadko. Są
        dni, ze zaczyna lekkie pukanie o 15.00. Dzis to może 3 razy tylko dziecko dało
        lekki znak, że jest w środku. Jak bym sie nie wsłuchiwała w organizm, to bym
        nawet nie zauważyła. też jestem w 22tc.
    • justynaz2010 Re: intnesywnosc ruchow dziecka 26.05.06, 11:16
      Najlepiej jest wypic cos cieplego i polozyc sie na chwile na plecach. U mnie to
      od razu dziala bo dzidzia po chwili zaczyna sie "burzyc" zebym zmienila pozycje
      bo jej niewygodnie a ja wiem wtedy ze wszystko jest ok. bo zaczyna kopac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka