Dodaj do ulubionych

Przed porodem, czop

02.06.06, 11:30
Czy akcja porodowa moze rozpoczac sie zanim odpadnie czop sluzowy? Jestem
wlasciwie na terminie, w nocy bardzo bolal mnie kregoslup (wiem, ze niektore
kobiety odczuwaja bole od krzyza) mialam nieregularne skurcze, ktore po
jakiejs godzinie sie wyciszyly i zniknely. Nie odszedl mi jeszcze czop
dlatego sie niepokoje troche, choc teraz nic mi nie dolega. Chcialabym juz
urodzic, ale nie chce panikowac.
Obserwuj wątek
    • liwilla1 Re: Przed porodem, czop 02.06.06, 12:50
      paola, ja tez tak mialam. tez czop siedzi mocno i termin mam na 5 czerwiec, a
      wieczorami mam bardzo mocne skurcze od krzyza. nie panikuj, bo to bez sensu, jak
      sie zacznie, to lepiej poczekac i byc pewnym, niz pojechac do szpitala bez sensu smile
    • mariolka81 Re: Przed porodem, czop 02.06.06, 13:06
      Ja skurcze miałam od kilku dni nieregularne. Aż pewnego ranka zobaczyłam coś
      dziwnego na bieliźnie (czop??? Pomyślałam). I tego samego dnia urodziłam.
      Zaraz po wydaleniu czopa skurcze stały się bardziej intensywne i regularne.
      Życzę dużo cierpliwości.smile
      • paola_k2 Re: Przed porodem, czop 02.06.06, 13:19
        No wlasnie nie chce panikowac, ze to juz bo co rano mam nadzieje, ze urodze. I
        co wieczor czuje sie rozczarowana. Wszedzie pisza, ze odejscie czopa jest
        pierwsza wyrazna oznaka zblizajacego sie porodu. A mnie nie odszedl tylko
        pojawily sie te skurcze i bole kregoslupa. Dlatego bylabym pewniejsza jesli
        potwierdzicie, ze ta kolejnosc musi byc zachowana, najpierw czop potem skurcze
        i wody lub wody i skurcze, ale czop pierwszy. Nie chce za wczesnie jechac do
        szpitala w razie czego, ale wolalabym zdarzyc smile Pozdrawiam wszystkie
        czerwcowki i nie tylko.
    • ruda773 Re: Przed porodem, czop 02.06.06, 13:58
      CZop odszedł w czasie skurczy, godzinę póxniej mialam juz synka przy sobie.
      Powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka