Dodaj do ulubionych

Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy?

06.06.06, 22:09
Proszę poradzcie jakie witaminy i czy coś jeszcze bierzecie w ciązy i do
kiedy. Ja jestem aktualnie w 19 tygodniu. Pozdrawiam. Dziękuję,
Obserwuj wątek
    • aga10015 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 22:12
      Ja też jestem w 19-tym tygodniu i biorę elevit.
      • ol2 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 22:22
        a możesz mi napisać czy Elevit to duże tabletki czy małe?
        Bo brałam Prenatal i miałam trudności z połykaniem - są dość duże

Pozdrawiam
        • annalalik Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 08:36
          Elevit to duze tabletki ale łatwe do połknięcia
        • d-a-b-i-77 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 08:47
          Jestem w 26 tc i biorę Feminatal jest mniejszy od Prenatalu i zawiera jod
    • betti23 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 22:13
      ja biore prenatal-9tc
    • sikorka.1 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 22:14
      ja mam 36tc i biore witaminy Prenatal forte i żelazo, bo dostałam zalecenie.
      Tyle wystarczy jak wszystko ok.
    • ewcia1980 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 22:18
      jestem w 19 tc i biore Prenatal
    • dorianne.gray Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 22:21
      Na początku Folik, teraz Hemofer F, wg zaleceń lekarza.
      Niczym innym się nie faszeruję.
    • anytbg Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 22:25
      Ja na dniach rodzę, przez całą ciążę brałam FALVIT. Jest niedrogi (8 zł) i
      starcza na miesiąć. Dopiero w połowie 8 miesiąca zaczęłam łykać żelazo, bo
      córunia więcej tego potrzebowała, a ja za szpinakiem nie przepadam, więc żelazo
      wolałam w tabletkach.
      • kasia26_a Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 06.06.06, 23:35
        a ja nic nie bralalam i nie biore od poczatku ciazy a jestem w 34 tygodniu.Badania mam jak narazie dobre
        Pozdrawiam
      • lubelskie Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 02.07.06, 20:59
        Falvit to nie witaminy dla kobiet w ciąży, tam nie ma kwasu foliowego, i innych
        podstawowych składników, a jak są to w znikomej ilości, lekarz się wściejkał
        jak mu powiedziałam że kupiłam Falvit, powiedział że to tak jakbym nic nie
        brała ! co tanie jest zwykle kiepskie!
    • karolinutka3 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 07:18
      witam
      ja też nie moglam polknąć prenatalu, za to bez problemu poradzilam sobie z feminatalem - jest maly i powlekany. polecila mi go gina i koleżanki
      pozdrawiam
      • lubelskie Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 02.07.06, 21:00
        teraz jest Prenatal Complex i nie trzeba p[ołykać tabletek wogóle tylko się go
        piję i ma imbir na nudności
    • ar1978 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 08:17
      Ja biorę Feminatal od momentu gdy się dowiedziałam że jestem w ciąży, poza tym
      nic więcej.
      • balbusiaba Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 08:49
        Ja biorę Feminatal N od 5 tc, od miesiąca biorę też magnez z witaminą B6 3x1
        (działa relaksująco na macicę). Jestem teraz w 17tc.
        • eliszka25 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 10:42
          a czy nie powinien o tym zdecydowac lekarz? przeciez nawet witaminy brane
          nieodpowiednio moga czasem dziecku zaszkodzic. to nie cukierki. jestem w 25
          tygodniu ciazy. jakies 4 miesiace przed planowana ciaza zaczelam brac kwas
          foliowy, ktory biore do dzis i to wszystko. wyniki mam dobre, czuje sie tez
          calkiem niezle. lekarz nie dawal mi zadnych witamin, wiec sama z siebie nic nie
          biore. ostatnio dostalam tylko magnez na rozluznienie macicy, bo czasami
          twardnieje mi brzuch. skoro wyniki sa za kazdym razem w porzadku, dziecko
          zdaniem lekarza rozwija sie prawidlowo, to po co faszerowac sie lekami?
          • patrycjaswiech Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 14:11
            zgadzam sie z Eliszką o tym co powinnysmy brac powinien zadecydowac lekarz moja
            doktor do 4 misiaca nie kazała mi brac nic prócz kwasu foliowego! Potem zaleciła
            mi witaminy - feminatal jestem w 20tc i oprócz tego nic nie biore bo niema
            takiej potrzeby jem duzo owoców i warzyw przeciez naturalne witaminy sa najlepsze!!
        • julia232 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 11:08
          Na początku i przed ciążą brałam Folik.Obecnie w 23tc biorę Maternę, Femofer F
          i Asmag, ale oczywiście to zależy od Twoich wyników i lekarz powinien
          zdecydować czy należy podawać leki! Pozdrawiam
    • reniatoja jakie se przypomne :) 07.06.06, 10:44
      a mam do wyboru: trzy ampułki żelaza dziennie, trzy kwasy foliowe dziennie,
      trzy magnezy dziennie i trzy wapna dziennie. I najlepiej, zeby wszystko brac
      pojedynczo, zelazo bez towarzystwa mleka itp, wiec nie jestem w stanie tego
      wszsydtkiego porzadnie zażywac, bo bym musiala co godzine pamietac i cos se
      łyknąc smile
      • karrrola6 Re: jakie se przypomne :) 07.06.06, 16:12
        czesc dziewczyny ja biore tardyferon<żelazo>,elevi,wit.c,i magvitB6to juz 27 tydzień
    • buzial1 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 07.06.06, 19:11
      Ja brałam Feminatal i folik a teraz (28 tc) Prenatal i magnez
      • lubelskie Prenatal Complex biorę 02.07.06, 20:56
        bardzo dobre witaminy i nudności ustąpiły i nie muszę połykać tych dużych
        tabletek tylko sobie kapsułki otwieram i rozcieńczam w wodzie i piję . mają
        wswzystkie składniki a Feminatal brała moja koleżanka i zęby ma w opłakanym
        stanie bo nie ma tam wapnia wogóle !
    • roymiro1 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 02.07.06, 21:51
      Ja biorę Feminatal od 3 tc jestem w 11 tc.Lekarz polecił mi włąśnie te tabletki
      plus do tego folik.
    • bastet7 Re: Jakie witaminki i leki bierzecie w ciązy? 03.07.06, 07:52
      27 tc. Nic nie biorę - wyniki mam dobre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka