edyta9936 09.06.06, 10:14 O mateczko mam pietra.....jak je poznać.....czy zdążę dojechać do szpitala. Dziewczyny jaki to ból? dzięki.Pa. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roksanaa22 Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 10:22 o ile nie jestes ewenementem to poznasz zareczam! Odpowiedz Link Zgłoś
pataya Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 10:27 oj kochana poznasz, mowie ci... na pewno sie zorientujesz, nie martw sie Odpowiedz Link Zgłoś
jasminar Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 10:37 kochana bole "przedporodowe" sa tak ....typowe)) ze nie sposob ich nie poznac no chyba ze ktos byłby sparalizowany w kazdym innym przypadku poczujesz i rozpoznasz je napewno!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rioter1 Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 10:59 Też sie stresowałam skąd będę wiedzieć że to już, czy zdążę do szpitala i wogóle- sama wiesz. Ale jak tylko sie zaczęło- a zaczeło sie o 3 nad ranem- wiedziałam że to nic innego tylko zaczelam rodzić))) I muszę przyznać że w życiu nie byłam niczego tak pewna , a ogarnąl mnie taki spokój i opanowanie-nie spotykane wcześniej- że mąż nie mógł wyjść z podziwu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagger1 Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 12:52 Poznasz, poznasz. Jak sie już zacznie to się po prostu wie. A ból jak to ból. Ja o swoim pamietałam jakieś 2 tygodnie po porodzie i twierdziłam "NIGDY więcej dzieci", a teraz chciałabym żeby Jasiek rodzeństwo miał )) Odpowiedz Link Zgłoś
edyta9936 do dagger1 09.06.06, 12:57 Dzięki, dzięki dziewczyny........... Ojej jaki super ten Jasiek.........chyba cały tata?A jak się robi taki blog.....Całuski...Papa Odpowiedz Link Zgłoś
misia_75 Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 13:00 Jakieś kilkanaście dni przed porodem lekarz się zapytał mnie czy mam skurcze zwiastujęce poród ,a ja zapytałam się jak to wygląda a on na to że w takim razie nie mam U mnie to było twardnienie brzucha i w tym samym momencie ból jak w czasie okresu.Stawało się to coraz bardziej regularne. Odpowiedz Link Zgłoś
anagram2 Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 13:39 tez sie boje, że nie rozpoznam. Do szpitala mam 1,5 godziny jazdy. a brzuch jak na okres boli mnie juz od pewnego czasu. pobolewa-to właściwsze słowo. Gdyby chociaz wody odchodziły zawsze....a tak, to różnie bywa. Wierzę w swoja intuicję, no i może synek podpowie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotamoron Re: Skurcze?.....czy ja je poznam? 09.06.06, 14:25 Na szczęście (albo i nie) super szybkie porody zdarzają się głównie w filmach. Ja też się bałam, że nie poznam skurczy, bo nawet przepowiadających nie miałam. Gdy skurcze się zaczęły przez 3 godziny się zastanawiałam czy to naprawdę już czy tylko wyobraźnia płata mi figle (bo w tym dniu miałam dokładnie termin porodu ). Ale przy regularnych skurczach co 10 min to już nikt nie ma wątpliwości (są wystarczająco mocne) - zdążyłam jeszcze zrobić wiele rzeczy i dojechać do szpitala, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś