marilui 11.06.06, 20:25 To juz moja któras z rzedu infekcja drog moczowych w ciąży. Ciagle miano E.coli 10 do 7. Probowalam juz wszystkiego, ciagle nawraca.BUUUUUU.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
phantomka Re: Ja oszaleję:-( 11.06.06, 21:32 Tzn. czego probowalas? oznaczyli ci antybiogrami zaden antybiotyk nie pomogl? Odpowiedz Link Zgłoś
lindi02 Re: Ja oszaleję:-( 11.06.06, 22:28 Ja mialam na poczatku ciazy przez pierwsze 5 miesiecy bezustanne zapalenie pecherza i leczylam sie piwem bo tylko to mi pomagalo. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Ja oszaleję:-( 11.06.06, 22:43 na samym poczatku tez ciagle mialam zapalenie pecherza. pilam duzo soku zurawionowego na zmiane z herbata zurawinowa i jadlam witamine c. zurawina pomaga mi najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marilui Re: Ja oszaleję:-( 11.06.06, 23:23 Antybiogram mialam oznaczany kilka razy.Moja E.coli jest wrazliwa na wszystko,Furagin, amoxycyklinę, Monural itp.,nie wspominajac juz o lekach cięższego kalibru.Biore leki,pomagaja na jakis czas,po ok. 2 tyg. znowu to samo. Lezalam nawet w szpitalu,dostalam Amikin,ktory ma kategorie D i co z tego, skoro od tego czasu dwukrotnie mialam znamienny bakteriomocz. Ostatnio lykalam Urinal(zurawinkę),pije wode z cytryną,o higiene dbam i co?ZNOWU. Jeszcze tylko ,albo az 8 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Ja oszaleję:-( 11.06.06, 23:46 polecam po ciazy wykonanie cystografii ukl. moczowego, tak czeste nawroty zumu moga wplynac na prace nerek. A furagin to powinni ci przepisac przewlekle w takim wypadku, nie jest on antybiotykiem, a stosowany jest jako profilaktyka. Moja cora ma refluks i zeby nie nawracaly zumy bierze codziennie furagin. Popytaj swojego lekarza, a najlepiej zapisz sie od razu do nefrologa. Odpowiedz Link Zgłoś
marilui Re: Ja oszaleję:-( 12.06.06, 10:30 Zgadza sie, furagin przy takich nawracajacych infekcjach ponoć bierze sie przewlekle ok. 100 mg , z tym ,ze ja okropnie boje sie tej niedokrwistosci hemolitycznej,bo jestem w III trymestrze. Fakt, mojej gin. nie przyszlo do glowy zaproponowac takie rozwiazanie,a ja w ciaży jestem okropnie strachliwa i wolę sie jej sluchać. Odpowiedz Link Zgłoś