Dodaj do ulubionych

Upał mnie zamęczy

13.06.06, 12:11
Uwielbiam lato i dziwiło mnie, jak mi wszyscy mówli, iż współczują mi
końcówki ciąży przypadającej na sam środek lata. Jednak teraz już wiem co to
znaczy. Mam duszności, jest mi niewygodnie i do tego ten upał. Już nie daję
rady, a do tego mam południowe mieszkanie. Już nie wiem jak sobie radzić.
Obserwuj wątek
    • guzmania Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 12:48
      Hej, mnie też wykańcza ten skwar i drażni mnie jak ktoś zachwala taką pogodę
      ale to pewnie przez to że nie wiem co ze sobą już zrobić.W nocy kiepsko śpie,
      ciągle gorąco, duszno, nogi puchną jak balony.Pomagają mi na chwilę chłodne
      okłady i wiatrak włączony na maksa.Marzą mi się kąpiele w morzu albo
      jeziorku...Pozdrawiamsmile.
      • reniatoja Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 12:53
        A co ja mam powiedziec? Mieszkam w Grecji... Ale jakos cudem od wczoraj jest
        chlodnawo. Jeszcze przede mna trzy tygodnie. Guzmania, czy rano tez masz
        opuchniete nogi? Ja mam spuchniete nogi i rece, do tego rece mi strasznie
        cierpna, a czasem prawa reka okropnie mnie boli. Nogi wieczorem mam spuchniete
        wieczorem do granic mozliwosci, rano miewalam mniej, ale teraz mam juz nawet
        rano opuchlizne. Do gina ide za tydzien, widzial te moje nogi i mowil, ze to
        minie po ciazy. Jak jest u Ciebie?
        • mamatb Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 12:58
          hej, ja mam nogi opuchnięte dzisiaj od samego rana, a właściwie to od wczoraj
          opuchlizna nie schodzi, wcześniej nie miałam z tym żadnego problemu. Dłonie też
          są opuchnięte i bolą przy zginaniu sad
          • ola984 Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:01
            Mnie też już jest gorąco, a pocieszmy się że takie pocięte wypompowane z wielkimi piersiami będziemy jak bedzie ciepełko, jedyne pocieszenie że maluchy bedą z nami i nam to wynagrodzą.
        • guzmania Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:04
          Takkk, nogi i ręce puchną szczególnie rano a wieczorkiem kiedy robi się
          chłodniej chyba mniej.Przez tą pogodę chce mi sie spać, ale cięzko jest zasnąć
          przy takim upale, a jeśli gdziekolwiek wychodze to dopiero póznym
          popołudniem.Współczuje, bo w Grecji jeszcze większe upały, mieszkasz w mieście?
          Bo ja tak, więc dodatkowy minus takiej pogody;-/.Byłam w Grecji na wakacjach i
          chciałabym tam jeszcze wrócić, piękny kraj...
          • reniatoja Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:12
            Tak, mieszkam w miescie, w wielkim zasmrodzonym miescie, aczkolwiek nie w
            centrum, chwala bogu. Tu u mnie jest morze blisko i zawsze troche od morza
            swiezego powietrza oraz kilka stopni mniej niz w centrum Aten, tam to w srodku
            lata jest piekarnik, zero przewiewu lub swiezego wiatru. Czasem zaden listeczek
            na drzewie nie drgnie, a upal 45 stopni - wyobrazasz sobie? Przetrwac lato w
            Atenach to wyzwanie.
            • guzmania Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:23
              Chyba w każdym mieście napewno jest gorzej latem, ciężkie powietrze i nie ma
              czym oddychać.Nie zazdroszcze Wam takiej temperatury, a przecież w lipcu
              napewno jeszcze wzrośnie.Wrzesień w Grecji to chyba idealna porasmile.A ciężarne
              latem mają przerąbane,teraz już wiem dlaczego tak moja koleżanka narzekała na
              taką pogodę będąc w ciąży...Uff, byle do przodu, niewiele nam przecież
              zostałosmile.
              • nati_28 Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:40
                Najlepiej to hyba mają dziewczyny mieszkające nad morzem, zwłaszcza nad naszym
                chłodnym Bałtykiem. Hmm..ale się rozmarzyłam, chciałabym teraz pobrodzić w
                zimnej morskiej wodzie. I ten chłodnawy wiaterek z nad morza...

Ja niestety w dusznym Wrocławiu mieszkam sad
    • manka1987 Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:26
      tak ta pogoda wykancza i tez mnie denerwuje jak ktos zachwala to piekne,
      grzejace sloneczko ;/ To jest wielka mordęga gdy przypada koncowka ciazy na
      taki czas. W nocy spac nie moge bo goraco okropnie, wstaje mokra jak
      szczur... ;/ w dzien tez niemilosierny gorąc i do tego duszno. Nogi wydaja mi
      sie ciezkie i bolą... Pomaga tylko siedzenie pod prysznicem no ale ile czasu
      mozna tak siedziec... Ehh i nawet nie ma mozy by gdzies wyjsc... chociazby po
      zakupy. Najlepiej to tylko wieczorkiem udac sie do jakiegos klimatyzowanego
      marketu tongue_out No ale nie zalamujmy sie do konca , wkoncu jak urodzimy to pogoda
      bedzie w miare i szybko na spacerki bedzie mozna z niuniusiami wychodzic smile
      Pozdrawiam i zycze wytrwalosci smile
    • mamurzyca Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:53
      hej (jestem w 39tc) mnie tez wszystko puchnie od tygodnia.. nogi okropnie -
      nosze tylko japonki,ktore i tak uwieraja, rece i buzia szczegolnie opuchniete
      jak wstane rano, dzis mamy na szczescie troche chlodniej.. moze sie gdzies
      przespaceruje do sklepu smile ufff ciezko sie oddycha.. rece cierpna w nocy, a jak
      wstane to jakbym wcale nie spala tak sie czuje uncertain juz niedlugo
    • aga.23 Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 13:58
      W pełni cię rozumiem, ponieważ ja mam termin na początek września i jak są
      takie upłaty to także ledwo funkcjonujęsad ale mi do tego strasznie puchną nogi:
      ( co dodatkowo jest utrudnieniem dla mnie bo nawet nie mam możliwości
      poruszania się no chyba, że pożycze od męża klapki. Przed zajeściem w ciążę
      takze uwielbiałam lato poprostu kochałam leżeć plackiem na slońcu a teraz
      wyczekuję chlodnych dni.... życzę ci wytrwałości, pozdrowionka
      • aniaph Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 14:07
        No to ja wa wspolczuje. Sama wiem jak to jest, bo mieszkam w Paryzu! Tragedia!
        U nas dzisiaj jest chyba 40 stopni. A na urlop jade wlasnie do Grecji nad
        morze. Wiem, ze bedzie goraco ale sie przynajmniej pokapie w morzu.
    • katrina40 Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 14:38
      Ja tez nie moglam sie doczekac na sloneczko,ale nie az takie!!!!Ja musze
      siedziec w oracy 6godz.dziennie,nogi mi tak strasznie puchna,ze musialam cos
      wymyslec.I teraz siedze z nogami do gory bo podstawilam sobie krzeselko pod
      biurko i pomaga troche ale najgorzej jest z oddechem a to takie wazne,a ja nie
      mam sil nawet dobrze buzi zamknac.Rece kleja mi sie do stolu,palce mi popuchly
      az na dwa klawisze.Noi Leje sie ze mnie!!!!Jutro przyjde pewnie z wiatrakiem bo
      nie zwytrzymam!!!!TRZYMAJCIE SIE DZIEWCZYNY!!!!
    • kora266 Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 15:19
      Oj bardzo Ci wspolczuje!! To rzeczywiscie nie za ciekawie chodzic z duzym
      brzuszkiem w srodku lata. Ja dzieki Bogu rodzilam na poczatku roku i bardzo
      sobie to chwale, poniewaz najgorszy okres ciazy przypadl mi na chlodne dni i
      takie przypadlosci jak spuchniete nogi, czy dusznosci byly mi obce. Nastepnym
      razem bede tez probowala tak wcelowac:smile)
    • stamag Re: Upał mnie zamęczy 13.06.06, 15:22
      Mnie też upał doskwiera, jak pewnie zresztą wszystkim ciężaróweczkom, zwłaszcza
      tym bardziej zaawansowanym... Spróbujcie ewentualnie (zwłaszcza te dziewczyny,
      którym bardzo puchną nogi) wymoczyć je porządnie przed snem w misce z zimną
      wodą. Mnie to trochę pomaga.
      Kiedyś, dawno temu, w pierwszej ciąży, mieszkałam w bardzo nasłonecznionym
      mieszkaniu i w lecie na noc układałam się na podłodze z nogami w wodzie smile)),
      inaczej po prostu nie byłam w stanie zasnąć. Niezbyt wygodne, ale skuteczne wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka