Dodaj do ulubionych

Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!!

20.06.06, 16:25
Forum "ciąża i poród" samo mówi za siebie. Porady dot. okresu ciąży połogu
itp. Mamy radzą mamom. Jeśli ktoś chce tu sobie robić żarty z problemów
innych osób niech sobie założy prywatne forum Towarzyskie. I tam mogą sobie
pisać o różnych głupotach i śmiać sie dowoli. Ciąża jest wyjątkowym stanem a
poród jest trudnym i bardzo intymnym przeżyciem. Mamy zagwozdki i problemy to
jest nam łatwiej napisać do dużej grupy osób i poprosić o poradę z serca a
nie aby zostać wyśmianym. Proponuje trzymać sie tematu! Proszę
administratorki o wsparcie!!!
Obserwuj wątek
    • blaszany_dzwoneczek Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 16:42
      Czyli powaga ma być, a mówią, że śmiech to zdrowie? Ale to dla ludzi, a ciężarne
      to widać chodzące inkubatory. Coż, w ciąży należy sie skupić całkowicie na
      cudzie nowego życia i nie rozpraszać na jakieś tam śmichy chichy. Wzniosłość,
      powaga, powściągliwość - tak ma być.
      • mamagai Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 16:54
        Blaszany Dzwoneczku!Chyba nie zrozumiałaś.Nie chodzi o to,że ma być powaga,tylko
        o to by było tu więcej kultury i tolerancji, dla nawet najdziwniejszych pytań i
        zmartwień.Ostatnio coraz więcej tu chamstwa i złośliwości.Bądzmy po prostu
        ludzmi,uśmiechnijmy się do siebie,a czasem pomóżmy...
    • blaszany_dzwoneczek Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:10
      A oto taktowna odpowiedź a.zaborowskiej1:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=43833653&a=43905463
      • amoniaaa Ulalalalala... 20.06.06, 17:18
        Nieźle rypłaś wink
      • kasiak37 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:18
        dobre,w dodatku dokladnie jako odpowiedz na watek Ewy,ktora to kolezanka tak
        zawziecie broni.A propos...ja kiedys bardzo chcialam wyciagnac reke i pocieszac
        kolezanke Ewe bo slala mi na priva histerycze maile...Jak ta reke wyciagnelam i
        jej odpisalam tak nastala cisza...wiec nie ma co sie za bardzo przejmowac
        czyimis problemami.Pozdrawiam
      • a.zaborowska1 To nie odpowiedź 20.06.06, 17:25
        Tylko stwierdzenie.
        • kasiak37 Re: To nie odpowiedź 20.06.06, 17:28
          nie kompromituj sie...slowo sie rzeklo...Ja na Twoim miejscu juz bym sobie dala
          spokoj bo nawet juz nie wypada sie odzywac.
          • a.zaborowska1 Masz rację 20.06.06, 17:29
            Na was szkoda słów!!!
            • kasiak37 Re: Masz rację 20.06.06, 17:32
              i jeszcze sie rzucasz jak ryba w sieci...i po co?komentarz juz zostal przeczytany...
              • a.zaborowska1 Re: Masz rację 20.06.06, 17:37
                Ja się swoich wypowiedzi nie wstydzę moze jak przeczytasz inne moje posty i
                dziewczyn coś ci wejdzie do tej twojej główki. Przeczytaj wszystko i wtedy
                wnioskuj a nie tylko to do czego można się przyczepić i wyśmiewać!
                • kasiak37 Re: Masz rację 20.06.06, 17:42
                  daj juz spokoj...reagujesz w zaleznosci jak wiatr zawieje...bylby z Ciebie
                  niezly polityk gdyby nie ta spontanicznosc w odpowiedziachsmile
                  • a.zaborowska1 Re: Masz rację 20.06.06, 17:46
                    Gdybyś wszystko czytała... stwierdziłabyś że w moich wypowiedziach wiatr wieje
                    w jedną stronę. w wĄTKU eWY BRONIEJ JEJ WYPOWIEDZI A NIE DZIEWCZYN, KTÓRE NA
                    NIĄ NASKOCZYŁY
                    • kasiak37 Re: Masz rację 20.06.06, 17:51
                      no i widzisz ja przeczytalam wszystkie wypowiedzi i w dodatku ze
                      zrozumieniem,natomast Ty "co innego chcialas przez to powiedziec"zapewnesmile
      • olera24 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:38
        ale zdaje sie to nie była wypowiedź skierowana do Ewy szukającej porady tylko do
        osoby, która potraktowała Ewę po chamsku i użyła w swojej wypowiedzi
        wulgaryzmusad Popieram a.zaborowską. Mi to juz sie momentami nie chce śledzić
        tego forum bo nigdy nie wiadomo kto i kiedy Ci przywali. lepiej nie odpowiadać
        komus i nie wtrącać sie w czyjeś sprawy, jaśli zamiast kilku miłych słów ma sie
        zamiar kogoś dodatkowo zdołować. A ulubionum stwierdzeniem forumowiczek jest
        tutaj tekst o wygładzeniu fałd na mózgu u ciężarówek. Z dwojga złego wolałabym
        cierpieć na brak fałd niż nabyte lub wrodzone chamstwo...
        • karina127 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:43
          Posłuchaj kasiak37:może byś tak przeczytała wszystkie wypowiedzi a nie tylko
          a.zaborowska1,którą przytoczył blaszany_dzwoneczek. Ja też popieram
          a.zaborowska1.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:45
          Na ten post odpowiedziała a.zaborowska1 w sposób wyżej pokazany:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=43833653&a=43905044
          Gdzie tu wulgaryzm? Post ironiczny w stosunku do całego wątku, ale tylko
          ironiczny. W dodatku ironia między wierszami. Ironię można nawet cenić,
          natomiast chamstwo i wyzwiska jak w odpowiedzi a.zaborowskiej1 dyskwalifikują.
          Ja osobiście nikomu bym nie napisała, że jest debilem i żeby poszedł się zabić,
          choćby nie wiem jak mnie zdenerwował. A jeśli się chce pouczać i moralizować
          innych (tu zakładając ten wątek) warto by zacząć najpierw od siebie.
          • a.zaborowska1 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:51
            Przeczytaj cały wątek co poniektórzy kazali Ewie robić po ugryzieniu przez
            chomika! Mi na usta się cisną nie takie wulgaryzmy jakie tu napisałam jak
            czytam wypowiedzi do dziewczyny która boi się o swoje dziecko. Wyciągnięty
            kawałek z całego wątku tu nic nie wnosi
            • blaszany_dzwoneczek Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 18:00
              Przeczytałam cały wątek. Odpowiedziałaś buenos aires, która pierwszy raz zabrała
              głos w tym wątku i nic tak strasznego nie napisała (dla mnie to itroniczny
              komentarz do całej sytuacji) i zezwałaś ją od debili. Zresztą nieważne co było w
              wątku. Kulturalni ludzie nie wyrażają swego zdenerwowani wyzywając innych od
              debili i żeby poszli się powiesić, nawet w kłótni. Naprawdę można odpowiedzieć i
              kulturalnie i żeby w pięty poszło jednocześnie.
              Ja nawet rozumiem, że się tłumaczysz bo próbujesz wyjść z twarzą - ale lepiej
              przyznaj, że palnęłaś, a nie brnij w mętne wyjaśnienia.
              • kasiak37 Re:blaszany dzwoneczek 20.06.06, 18:05
                popieram,trzeba umiec przyznac sie do bledu i wtedy sie wychodzi z twarza a nie
                szamocze sie jeszcze i robi ferment.
              • a.zaborowska1 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 18:10
                znalazłam jeszcze coś takiego:

Dr. hab. Chomitolog:
                Ugryzienie chomika jest bardzo groźne, jesli czytała Pani opowieści o
                wilkołakach, to genezą ich są właśnie chomiki. Chomik pospolity [łac.
                Sierściuchus gryzus] ma zawarty w swoich kłach specjalny jad - truciznę.
                Człowiek ugryziony przez chomika może zapaść w śpiączkę. Na szczęście są to
                rzadkie przypadki, znacznie częściej wyrasta człowiekowi sierść na twarzy i
                łapkach, po około dwóch tygodniach nieleczonego ugryzienia człowiek staje się
                wielkim chomikiem. Leczenie na szczęście jest proste, wystarczy się rozpędzić i
                pie..ąć łbem o najbliższą ścianę, powinno pomóc. Bywa też, że ugryzienie
                chomika nie spowoduje objawów, ale wtedy dla bezpieczeństwa lepiej też na
                wszelaki wypadek porządnie pie..ąć się w łeb.
                Pozdrawiam
                Dr. hab. Chomikolog
                Krzysztof Hamsterowicz
                • kasiak37 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 18:27
                  rozumiem,ze najlepzsa obrana jest atak...a tak na marginesie to obydwa posty
                  maja jednakowy sens...Jeden z nich jest Twoj,zeby nie bylo watpliwosci...i
                  prosze...wyluzuj juz...
                  • ewa2471 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 18:41
                    sŁuchaj cie przecztałam dzisiaj wszystkie post na RAtunku Ewy i musze przyznac
                    ze w życiu nie spotkałam sie z takim potraktowaniem człowieka oczekujacego
                    pomocy. BO napewno Ewa czytajac to dzisiaj tez sie w niektórych miejscach
                    posmieje.Ja poroponowałabym żeby rzeczywiście radzac komus uledzielac rad,. Ja
                    zrobie głupie porównanie ale dla mnie to tak jakbyście kogos chcviały poniżyć a
                    chbya nie tego od was oczekiwała. A musze powiedziec absolutnie nikogo ni
                    strasząc żę nie ma nic gorszego jak poniżyc człowieka kimkolwiek on jest.
                    Zaznaczam że mam do siebie dystans i to ogromny kto mnie zna to wie ale na
                    litość boską wiecej szacunku dla drugiego człowieka kimkolwiek on jest.
                • blaszany_dzwoneczek Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 18:28
                  Ale tego nie napisała buenos aires, której poleciłaś pójść się powiesić. Zresztą
                  jak już napisałam : nieważne co kto napisał, czy był chamski , złośliwy czy nie
                  - ważne co Ty napisałaś, bo to o Tobie świadczy. A jeśli chcesz moralizować
                  innych, powinnaś zwrócić baczną uwagę jaki przykład dajesz. A nie jest on
                  niestety budujący w kwestii taktu, czy kultury dyskusji.
                • pasik Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 21:58
                  to ja to ja....
                  aczkolwiek dopisałam również żeby udała sie do szpitala..może dostanie
                  z.przeciwtężcowy.
                  Jeśli ukąsi cię dzikie zwierzę, natychmiast zgłoś się do lekarza.
          • olera24 dzwoneczku 20.06.06, 17:53
            jestem zaskoczona, bo z tego forum gdzie jest tyle babeczek ze ciężko sie
            połapać, Ciebie zapamiętałam akurat jako tą jedną z milszych i bardziej
            kulturalnych. Czyżbys nie zgadzała się a.zaborowską abstrahując już od tego, że
            i ja poniosło?? Bo ja naprawdę odnoszę wrażenie że w ostatnich tygodniach
            wiele sie zmieniło na gorsze na forum zwłaszcza wśród stałych bywalczyńsad
            • blaszany_dzwoneczek Re: dzwoneczku 20.06.06, 18:22
              Nie zgadzam się z a.zaborowską1, bo uważam, że oprócz kultury ważny jest również
              dystans do samego siebie - niezmiernie ważny. Ironiczna wypowiedź nie musi być
              złośliwa i chamska - może skłaniać do zastanowienia się nad soba i pośmiania się
              z samego siebie razem z innymi (bardzo cenię tę umiejętność). Poza tym ironia to
              oznaka inteligencji i bardzo wzbogaca dyskusję. Natomiast dziewczyny typu
              a.zaborowska1 na uzasadnioną (niewątpliwie zabawnym postem: ratunku chomik!)
              ironię reagują natychmiast w sposób chamski i nieadekwatny do sytuacji: Ty
              debilu, czy: współczuję waszym dzieciom. I jeszcze mają się za moralizatorki.
    • an555 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:48
      Ja rownie popieram Agę !!!
      To forum to chyba jakas pomyłka skoro nie ma tu normalnych rad tylko debilne
      komentarze co poniektorych forumowiczek !

Może poprostu założy nowe forum dla kobiet w ciazy z bardzo niskim ilorazem
      inteligencji smile
      Wtedy bedziecie mogly cieszyc sie z byle czego i nasmiewac BO TYLKO TO
      POTRAFICIE!!!

• kasiak37 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 17:55
        ale chyba co do debilnych komentarzy to odnosisz sie rozumiem do ww?
        • mika1332 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 20:04

• jolanta80 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 21:34

--popieram Agnieszke w najwiekszym stopniu ona niechciala tu nikomu ublizyc
            lecz wyjasnic ze na tym forum powinna panowac tolerancja i wyrozumialosc a tak
            jak potraktowalyscie Ewę to bylo na prawde nietaktowne ,ona po stracie
            swojego dziecka ma prawo obawiac sie!
            fasolka
            www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec333.htma
            • marcjanna78 Re: Za nietaktowne odpowiedzi - Dziekujemy !!! 20.06.06, 22:10
              przeczytałam wszystkie Wasze wypowiedzi i stwierdzam, że albo naprawdę nie
              macie co robic z czasem, albo szukacie pożywki np w postaci Ewy, dzięki której
              wyładujecie swoja frustrację. Właśnie wróciłam ze spaceru, jestm lekko umęczona
              ale szczęśliwa i naprawdę żal mi tych wszystkich mam, które siedzą całymi
              dniami przed komputerem i piszą mało konstruktywne i sensowane wypowiedzi.
              Zróbcie cos bardziej pożytecznego dla Waszych dzieci w brzuszkach zamiast "bić
              piane" ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka