mamurzyca 21.06.06, 14:31 no nie moge sie juz doczekac.. jak i reszta rodzinki... a wy jak tam?? tez czekacie dlugo? termin minal w poniedzialek.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
afa22 Re: 40 tydzien i niccc 21.06.06, 18:51 ja mam termin na przyszły poniedziałek ale już nie moge sie doczekać. ciężko mi sie chodzi, dzdzia podobno lezy nisko, lekkie skurcze mam ale nic poza tym. nie chce rodzić po terminie ) trzymaj sie chłodno Odpowiedz Link Zgłoś
molka176 Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 10:09 u mnie tez nic i wogole sie nie zanosi, jak co wizyta teraz u lekarza 26 i zobaczymy...tak miałam nadzieje, ze na Dzień Taty... hehe może , może... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamurzyca Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 10:15 ja to juz sie nastawiam na wywolywanie.. bo moje bobo wcale nie daje znakow ze chce wyjsc.. w piatek wizyta jak sie nic do tej pory nie wydarzy. och jaki dlugi ten tydzien.. i meczacy. zaraz poszukam metod na przyspieszenie metodami naturalnymi ) Odpowiedz Link Zgłoś
molka176 Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 10:28 No właśnie u mnie też nic.. byliśmy w niedziele na długim spacerze, po podchodzenie po górkach , trochę pobolewał brzuch, ale nic sie nie rozwinęło. Hhehe ja już tez myślę, że wywołanie mnie czeka.. no chyba, że... najgorsze to czekanie, czy cos dziś weźmie, czy nie.. jak co dajcie znać, jak tam u Was (za parę dni) Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka002 Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 10:45 życze Wam szczęśliwego i w miare możliwości mało bolesnego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
aga3033 Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 13:58 a ja mam termin w nastepny czwartek.czekam juz z niecierpliwoscia,z reszta jak i cala rodzina.odczowam juz lekkie skurcze ale nic pozatym sie nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
mysterious Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 14:03 Ja mam termin na dzisiaj i też nic . Chyba oszaleje z nudów !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
afa22 Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 14:16 co z tymi naszymi dzieciaczkami, leniwe sa czy czuja ze upal i chca przeczekac )) w sumie nie dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
renatakk Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 14:28 U mnie pierwszy termin byl 12.06 i drugi tez byl 17.06 i nic!Brzuch mnie pobolewa, bo bobo naciska jednak nic konkretnego sie nie dzieje.Chodzimy tez codziennie na spacery z mezem,ja robie przysiady z szeroko rozstawionymi nogami.Telefony z zapytaniami NO I JAK? mnie dobijaja,tesciowa miala wczoraj imieniny i tak marzyla o prezencie......jednak nic z tego.Naprawde mam dosc tego czekania.Wizyta w szpitalu na 26-go.Pozdrawiam Was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
mamurzyca Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 19:16 no wlasnie, te wszystkie smsy i telefony i inne nagabywania, to chyba jest najgorsze.. juz przestalam odpowiadac, jutro wizyta moze cos sie ruszy.. a bobo tez pcha sie na wszystkie strony ale nie tam gdzie trzeba ) wszystko juz mnie od srodka boli.. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaw10 Re: 40 tydzien i niccc 22.06.06, 23:36 Ja mam termin na niedzielę, ale jakoś nic szczególnego się narazie nie dzieje:- ( Miesiąc temu byłam pewna, że niunia przyjdzie na świat wcześniej, a tu nic... Okłada mnie piąstkami i stópkami po całym brzuchu (pewnie chce się dobrze zaprzeć hihi). Już nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
mamurzyca Cos sie ruszylo :D 23.06.06, 13:18 ) odejscie wod, czyli juz niedlugo!! bylam w szpitalu, zbadano i odeslano do domu, no i czekam do niedzieli max, jutro nastepna wizyta konrolna - o ile nic sie nie zmieni, niestety niema zadnych mocnych skurczy.. ale wody piekne i czyste ) hej bobas wychodz cala rodzinka czeka ) Odpowiedz Link Zgłoś
molka176 Re: Cos sie ruszylo :D 23.06.06, 14:51 Mamurzyca .. zazdroszcze... ja mam termin na jutro i w dalszym ciągu ni, zero skurczy itp. A tak myślałam , że mały zrobi dziś niespodziankę tacie... Odpowiedz Link Zgłoś
mamurzyca Re: Cos sie ruszylo :D 23.06.06, 15:34 hej ja czekalam od poniedzialku, stosujac rozne seksiki i ostre potrawy, ale wczoraj zjadlam 3/4 swiezego ananaska- ostatnio zaslyszany pomysl u mojej szwagierki no i jakos podzialalo! he he ciekawe czy to zasluga ananaska czy po prostu bobo sie zdecydowalo ) chyba sie nie da pospieszyc trzeba czekac ) Odpowiedz Link Zgłoś
moniaj77 Re: Cos sie ruszylo :D 23.06.06, 16:19 Ja też mam termin na jutro i totalna cisza jutro jadę na pierwsze ktg i zaczynam czuc lekkiego stresa przed zbliżającym się porodem Odpowiedz Link Zgłoś
wronka30 Re: Cos sie ruszylo :D 23.06.06, 19:57 Ja termin na jutro tez i twardnienie macicy na maksa i nawet troche bolesne, poza tym nic wiecej a boje sie coraz bardziej..Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga mamurzyca 23.06.06, 20:57 ale mamurzyco sączą ci się wody ? dobrze zrozumiałam?? Odpowiedz Link Zgłoś
izabellaz1 Re: 40 tydzien i niccc 23.06.06, 21:27 Cześć przyszłe mamusie Ja swoją córcię urodziłam 16 dni po terminie! Miałam trzy preindukcje zanim udało się "zaprosić" a raczej wprosić tego leniucha na świat Już wody były zielonkawe ale niunia 10 punktów w skali Apgar. Teraz ma 9 miesięcy i Pani doktor w ostatni czwartek na wizycie kontrolnej powiedziała,że jest rozwinięta ponad normę Będziecie miały mądrutkie dzieciaczki bo takie teorie są,że dzieci przenoszone są dojrzalsze i wyprzedzają rówieśników. Nie przejmujcie się więc. Przynajmniej poród Was nie zaskoczy w żadnym niedogodnym miejscu;P Wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
molka176 Re: 40 tydzien i niccc 24.06.06, 13:43 Ja mam na dziś teramin z OM a na 29 z usg, ale ten nasz synek jest mały (ja 158 cm wzrostu) ma gdzies 3 kg. Ale kończy sie 40 tydz i już bym chciała mieć małego w domu, tak myślałam , że urodzi się w czerwcu hehe. Zobaczymy co 26 powie lekarz...rzeczywiście to czekanie jest denerwujące.. wszystko przygotowane hehe tylko małego brakuje. Widocznie u mamy w brzuchu mu dobrze. Ale ja skurczy itp nie mam, czuję się jeszcze lepiej niż miesiac temu, bo brzuch już ze 3 tyg temu opadł, a i tak nie jest taki duży. Robie porzadki itp, ostatnio za okno się wzięłam hehe i nic. Boję się, że czeka mnie wywołanie... A tak na poczatku pierwsze 3 miesiące leżenie, bo bóle brzucha i plamienia, poźniej tez bóle brzucha a teraz hehe małemu widocznie się treaz podoba w brzuszku...tylko dziś kończy mi się zasiłek rehabilitacyjny, a małego nie ma... więc chyba macierzyński będzie ( Pozdrowionka dajcie znać , jak u którejś się coś zmieni Odpowiedz Link Zgłoś