Dodaj do ulubionych

pierwsze objawy ciąży

07.07.06, 20:41
Witam
staramy sie z mezem o dziecko podejrzewam że mogło sie udac (pierwszy raz
próbowaliśmy) do okresu zostało jeszcze 8 dni. Bolą mnie piersi, mam mdłości i
kłucie w jajnikach. Czy mogą to byc objawy ciąży - tak wcześnie?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mamakrzysia4 Re: pierwsze objawy ciąży 07.07.06, 20:46
      cyba jednak za wcześnie poczekaj 2 tyg i powodzenia smile))
      • kasiab33 Re: pierwsze objawy ciąży 07.07.06, 21:31
        dzieki ale czekanie jest okropne mniej wiecej pierwsze objawy wystpują po ok 2
        tyg najbardziej typowe? a jakie ty miałaś
    • kaisa Re: pierwsze objawy ciąży 07.07.06, 21:13
      Witaj,

w poprzednim cyklu mialam dokladnie tak samo. 3 dni przed spodziewana @ tak nie
      moglam juz wytrzymac, ze zrobilam bHCG z krwi. Nastepnego dnia zadzwonily do
      mnie Panie, ze mam wynik 800 (to swiadczy mniej wiecej o 5 tygodniu ciazy).
      Oczywiscie wielka radosc, ale po chwili szybka mysl...jak to mozliwe??? Skoro
      nie moze byc wiecej niz 2 tydzien... Po 20 minutach panie zadzwonily jeszcze
      raz - bardzo przepraszajac - wynik 1 (czyli norma i nic). A ja sie prawie
      poplakalam...
      A teraz (od 1 dnia nie mam @) i nie mam odwagi na zadne badanie poza zwyklym
      testem (bledziutka druga kreska)...

Poczekaj, nie stresuj sie, bo i tak wiarygodne wyniki badan dopiero mozesz miec
      w przewidywanym terminie @.

Ale i tak trzymam za Ciebie kciuki! Bardzo mocno!!!! Zeby to bylo to!smile)

kasia
      • dagmara56 Re: pierwsze objawy ciąży 07.07.06, 22:08
        ja tez mialam druga kreske bardzo bladziutka a jak poszlam do lekarza okazalo
        sie 6 tydzien ciazy smile i tak 15.11.2005 urodziłam Tomasza
    • jasia127 Re: pierwsze objawy ciąży 08.07.06, 13:04
      po pierwszym miesiacu staran tez czulam mdlosci i w ogole ale okres sie pojawil
      normalnie i mysle ze po prostu bardzo chcialam i kazda rzecz wydawala mi sie
      objawem. wtedy sie nie udalo. po nastepnym miesiacu nie pojawila sie miesiaczka
      ze to pojawily sie 2 krechy na tescie i to prawie od razu, powtorzylam dwa dni
      pozniej- i to samo. teraz reaguje mdlosciami od rana na kawe i rozne jedzenie i
      jak cczuje zapach alkoholuwink czasami pobolewa mnie lekko brzuszek.
      poczekaj ze spokojem do dnia miesiaczki i jak sie nie pojawi przez nastepne 2
      dni to zrob test. tylko spokojnie. moze sie uda. powodzenia. trzymam kciuki i
      zycze powodzenia
      • reniuta67 Re: pierwsze objawy ciąży 08.07.06, 21:38
        A u mnie pierwszym objawem bylo to ze mi wszedzie wszystko smierdzialo
        • kala1985 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 09:25
          Hmm ja też miałam taki okres że mi śmierdziało wszystko rybamiuncertain nie wiem skąd
          się to wzieło bo czułam ten zapach w jogurtch, serach, jakichś warzywach - no
          dosłownie wszedzie, ale potem miałam @, teraz od 4 tygodni mam mdłości i wymioty
          no i brak @ (32 dzień cyklu)
        • agulka1001 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 09:39
          potwierdzam!tez tak mialam!wyczulenie na zapach!
    • aniabogatko1 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 09:37
      Czesc,
      Ja od razu jak tylko zaszłam w ciążę odczuwałam bolesność piersi. Dziwiłam sie
      co się z nimi dzieje i dlatego po 3 tyg. zrobiłam test ciążowy. Okazało sie, że
      to ciąża. U Ciebie to tez moze być objaw ciąży. Podobno wiele kobiet ma taki
      objaw. Ale poczekaj jeszcze i zrób test. Powodzeniasmile
      • agulka1001 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 09:40
        a jakie masz cykle?ktory to dc?
        • kasiab33 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 10:00
          cykl mam co 30 dni a to 24 dc ale przy dotyku bardzo bola mnie piersi, a wczoraj
          wieczorem tak na wysokości jajników nie do wytrzymania zapachy też mnie drażnią
          • aniabogatko1 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 10:17
            Test ciązowy może jeszcze nic nie wykazac - ale w sumie co ci szkodzi go zrobić.
            Podobno tylko badania krwi dają wiarygodny wynik wczesnej ciąży. Jak trudno ci
            wytrzymać to lec i zrób badaniesmile
          • emilka2007 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 10:42
            8. maja odstawilam pigulki anty. @ od 10.-14. maja. Pierwszy naturalny cykl byl
            dlugi, 38 dni, @ przyszla 16. czerwca. Od tygodnia caly czas chce mi sie spac,
            jestem zmeczona, boli mnie podbrzosze, okolice jajnikow. Nie wiam jaki dlugi
            bylby teraz cykl, ale wydaje mi sie ze owu byla okolo 25/26 czerwca. Dzisiaj
            robilam test, niestety negatywny. Pozdrwaiam i zycze wszystkiego dobrego
            • emilka2007 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 10:46
              dodam ze przytulanko bylo regularnie, moze tescik za wczesnie zrobilam?
            • gosia_1985 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 10:46
              W pierwsze dni ciąży odczówałam wzmożone pragnienie. Strasznie chciało mi się
              bezprzerwy pić. oraz wzmożony apetyt. Potem doszły nudności i wymioty smile
              • gosia_1985 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 10:48
                no i tak jak przedmówczyni: zmęczenie, senność, bóle piersi i podbrzusza.
                • emilka2007 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 10:52
                  Moze jednak za wczesnie test zrobilam, chociaz nie chce sobie nic wmawiac, zeby
                  sie nie rozczarowac. Dodam ze mam juz 2-letnia coreczke, po odstawieniu
                  tabletek w pierwszym cyklu zaszlam w ciaze. Mam nadzieje ze tym razem tez sie
                  tak szybko uda smile.
            • agulka1001 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 12:30
              przy tak dlugich cyklach owu po 10 dniach ?( 16.06 @@,a myslisz,ze owu 26.06)?
              czemu tak sądzisz?z tego co slysze,to owu pojawia sie ok 14dni przed @@
              • kasiab33 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 12:37
                nie 26.06 tylko dokładnie w połowie 30.06 wiem bo sprawdzałam zresztą gin też mi
                tak wyliczyła po ostatniej wizycie
                • aniulekxxx Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 15:21
                  pierszym objawem ciąży było powiększenie piersi i ich wrażliwość, seenność,
                  potem doszły mdlości
                • emilka2007 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 18:24
                  owu 30.06 przy cyklu 28 dniowym (tak mi program wyliczyl). A ja mialam objawy
                  owu 26.06 to by byl cykl 24 dniowy. Cykl sie przeciez moze skrocic.
              • emilka2007 Re: pierwsze objawy ciąży 09.07.06, 18:17
                bo mialam objawy owulacyjne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka