nadii19 12.07.06, 12:15 Hej dziewczyny mam do was pytanie co powinnam wypytać się lekarza podczas usg w 23 tc?? Czy warto już pytać o płeć dziecka??Proszę o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zolinka4 Re: USG w 23 tc?? 12.07.06, 12:19 widać czy wszystkie narządy sa w porzadku ( głównie chyba serce). Co do płci to zależy jak się maluch ustawi do badania. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka103 Re: USG w 23 tc?? 12.07.06, 14:06 Hej ja miałam robione usg 21 tygodniu w odpowiedzi na pytanie jak jest płeć dziecka usłyszałam że mam szanse na syna.Następne usg maiłam robione w 25 tygodniu ciąży i wtedy lekarz potwierdził 100% syna ,mam nadzieje że tak zostanie do końca.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
krztyna Re: USG w 23 tc?? 12.07.06, 14:22 W 23 t.c. będziesz miała najważniejsze bodaj USG w całej ciąży. Lekarz dokładnie oceni stan narządów wewnętrznych (są wykształcone ale nie przykryte jeszcze grubą kranką kostną i tłuszczem. Zobaczy twarzoczaszkę, mózg (po raz drugi, bo to samo ocenia się też w 12 t.c.), serce, żołądek, nerki, pęcherz moczowy, oceni ilość wód płodowych oraz pomierzy główkę, brzuszek, kość udową, aby zweryfikować stan rozwoju dzidziusia w stosunku do wieku płodowego wychodzącego z OM czy ostatniego badania USG. Mnie doktor powiedział, że bardzo żadko po 19t.c. nie można z całą pewnością stwierdzić płci. Więc masz wielkie szanse na to żeby poznać płeć maluszka. Ja mam synka )) ------------ Aniołek Platek (21.11.2004) - pamiętamy Czekamy na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś