00be 16.07.06, 15:17 Mam pytanko odnośnie testów owulacyjnych, kiedy sie je stosuje? Mam cykle 31dniowe, @ dostałam 13.07. dzis mam ostatni dzień @. Poradźcie kiedy powinnam użyć tego testu.Chciałabym wiedzieć bo nigdy tego nie robiłam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
24milenka Re: testy owulacyjne 16.07.06, 18:04 W tym przypadku pod koniec lipca. Kiedy dokładnie - PRZECZYTAJ W INSTRUKCJI do TESTU, KTÓRY KUPIŁAŚ! Jeśli wyda Ci się to skomplikowane, poproś o pomoc farmaceutę w aptece. Boszsz, mam nadzieję, że Twoje pytanie nie wynika z tego, że nie rozumiesz instrukcji. A jedynie z tego, że jeszcze testu nie kupiłaś, dopiero zastanawiasz się, czy kupić i dlatego nie masz w ręku instrukcji i tylko z tego powodu nie możesz sobie wyliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiaczek2510 Re: testy owulacyjne 16.07.06, 21:40 szalenie miła jesteś. Nie ważne czemu dziewczyna nie wie, jeśli nie masz ochoty to nie odpowiadaj i nie rób głupich komentarzy Odpowiedz Link Zgłoś
24milenka Re: testy owulacyjne 16.07.06, 23:16 Po pierwsze odpowiedziałam jej (że w jej przypadku pod koniec lipca). A po drugie, ważne jest czemu nie wie. Skoro dlatego, że jeszcze nie kupiła ulotki i dlatego nie wie, to ok. Jeśli jednak ślęczy nad ulotką i nie może zrozumieć, to wątpię, by byłą w stanie poprawnie zinterpretować wynik. W takie sytuacji powinna poprosić kogoś o pomoc "na żywo", nie na forum. Zatem odpowiedziałam dziewczynie bardzo rzetelnie i mądrze. Przeczytaj uważnie czyjś post, nim zarzucisz komuś robienie głupich komentarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zanetad30 Re: testy owulacyjne 16.07.06, 21:16 w pierwszym cyklu byc moze bedziesz musiala uzyc wiecrj niz jednego opakowania.W opakowaniu jest 5 szt,ja kupuje LH testy owulacyjne w aptecre ok 25zl.Jak masz cykle 31 dniowe to proponuje ci zaczac robic od 13dc,tylko nie rob z moczu porannego,wskazane jest nie pic za duzo 2 godziny przed testem.Testy robi sie co 24godziny.Przed owu i po drugi pasek jest bledszy a ok 24 godzin przed owu paski musza byc tak samo wyrazne lub ten drugi ciemniejszy.Jestem na forum w oczekiwaniu na staraniach lipcowych jak bedziesz miala pytania to zapraszam.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
00be Re: testy owulacyjne 16.07.06, 21:19 bardzo dziekuję za pomoc, kupię sobie jutro Odpowiedz Link Zgłoś
niunka25 Re: testy owulacyjne 17.07.06, 09:54 Ja bym nie kupywala tych testów to wyrzucanie pieniędzy, tak naprawde z tego co mi lekarz mowil to od 10-16 sa dni płądne po miesiaczce i tak należalo by codzienie próbować, ja próbowalam na poczatku w dni 12 ale nie wychodzilo a teraz kochalam sie prawie codzienie i chyba sie udało życze powodzenia ale tak naprwde trzeba dać sobie na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
agulka1001 Re: testy owulacyjne 17.07.06, 17:27 niunka25-pozwole sobie nie zgodzic sie z Tobą! "od 10-16 sa dni płądne po miesiaczce i tak należalo by codzienie próbować" wiesz,ja mam cykle 35dni,miewam owulacje ok. 23-26dc,ost mialam to potwierdzone na usg! Odpowiedz Link Zgłoś