zwierzakowa 17.07.06, 22:40 www.borcad.cz/porodni-postel-ave-polohy-uk.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: ale cudo 17.07.06, 23:32 cudnko! pamietam, ze na trakcie porodowym lozko mnie wystraszylo... najbardziej pamietam strzemiona na nogi ( z pasami do przypiecia) i to, ze lozko wygladalo jak katafalk Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: ale cudo 17.07.06, 23:34 kolo porodowe wyglada jeszcze ciekawiej ) ale jest niezwykle ergonomiczne Odpowiedz Link Zgłoś
natalka691 Re: ale cudo 18.07.06, 10:13 Ale fajna zabawka Tam gdzie rodze są takie: www.szpital.walbrzych.pl/images/opcibp/bp/02_p.jpg www.famed.com.pl/html/polish/products/hospital/lm02.htm mozna to samo co na tym cudeńku ale ja rodze w wodzie Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: ale cudo 18.07.06, 11:27 natalka, te wałbrzyskie chyba nie sa gorsze od tych czeskich A na kiedz ty masz termin? może sie spotkamy na porodówce Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: ale cudo 18.07.06, 11:39 Natalka rodzisz w wałbrzychu? Ja też sie zastanawiam nad tym aby tam rodzić. Masz może jakąś swoją położną albo lekarza. Ponoć to bardzo dobry szpital. Jak możesz napisz coś wiecej ja nawet tam nie byłam jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka691 Re: ale cudo 18.07.06, 12:40 Mieszkam we Wrocku, ale prowadze ciążę u lekarza w Wałbrzychu. Chodze tam do szkoły rodzenia i juz 3 razy zwiedzałam porodówke. wypełniłam ankiete anestezjologiczna w razie gdyby bolało nie do zniesienia. Biorę swoją połozną, wstępnie się dogadałam. Jedz tam na zwiedzanie w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: ale cudo 18.07.06, 12:47 a jaką masz położną. Mam do jednej nr. telefonu ponoć dobra ale mi zlaeży na takeij która by nie nacieła Odpowiedz Link Zgłoś
natalka691 Re: ale cudo 18.07.06, 13:13 Ja juz obgadałam sprawe nacięcia. Nie zgadzam się. Powiedziałam, że cwicze z epi-no (osiągnęłąm max, 33 cm), olejki i masaże i nie będzie tak że przyjdę z nieprzygotowanym kroczem. Jam po tych ćwiczeniach już nie dziewica . Pisze pismo z niewyrażeniem zgody. Połozna się śmiałą, ale powiediała, że u nich wszystko mozna pisac i się nie godzić. Słuchaj, każda połozna z którą rozmawiałąm w wałbrzychu powiedziała, że nie tna rutynowo. Tłumaczyły, że mają więcej roboty przez nacięcie, asystują przy szyciu itp, itd, a tak mozna chwlie odetchnąć. Powiedziała,że będzie dobrze skoro się przygotowuję, no chyba że córka będzie się dusiła to powiem, żeby cięła. Będe rodziła do wody (tak planuję), więc ryzyko pęknięci jeszcze się minimalizuje. Fanie że w Wałbrzychu jest zzo jakby co. Jak powiesz, że nie chcesz to tam bez twojej zgody cię nie ciachną, chyba wszystkie nie kłamią łącznie z lekarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: ale cudo 19.07.06, 10:33 no chyba jednak kłamią wszystkie moje znajome, które tam rodziły to były nacięte rutynowo. Ostatnio urodziła tam przyjaciółka mimo, że nie chicała to i tak ją nacieli a dziecko malutkie, poród sprawny szybki, bez komplikacji teraz ma problemy bo źle ją zszyli, koszmar. Więc tego się obawiam. Mówią co innego a potem w trakcie porodu i tak ciach. Ona chce zaskarżyć lekarza. Głównie z podou komplikacji, które ma po złym zszyciu. Zresztą jak weźmiesz zoo to tam rutynowo nacinają przy zoo, jak nie i do wody to może faktycznie uda się uniknąć bobas- Odpowiedz Link Zgłoś
natalka691 Re: ale cudo 18.07.06, 13:15 Moja nazywa się Dryja.Ale jak masz dobra to ją bierz , tylko pogadaj na temat ciachnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: ale cudo 19.07.06, 09:30 miyoki, ale zwiedzanie jest tylko w każdą pierwszą sobotę miesiaca. zobacz na www.szpital.walbrzych.pl A kiedy masz termin? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
miyoki Re: ale cudo 19.07.06, 10:37 no ja w soboty nie mogę bo pracuję termin mam na październik ale umówiłam się z położną że przyjedziemy do niej na dyżur i ona wszystko nam powie i pokażę w miarę możliwości po 10 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
natalka691 Re: ale cudo 18.07.06, 12:37 No też mi się wydaje, że nie sa gorsze. Rodze w połowie października. Tez mi się wydaje ze są niegorsze od tych czeskich. Czeskie wyglądają chyba trochę bardziej przyjaźnie Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 do natalka691 19.07.06, 09:29 no to chyba sie nie spotkamy na porodówce, bo ja mam termin na jutro ale nic mnie nie bierze wiec pewnie przenosze... a właśnie wczoraj sie dowiedzialam ze w tym szpitalu polozną jest koleżanka ze szkoły mojej koleżanki....już jej szepnęłam, że jakby co to, to..... Jak już bede miała "własne wrażenia" to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
natalka691 Re: do natalka691 19.07.06, 09:39 Koniecznie daj znac jak było . Powodzenia i ślicznego dzieciaczka. Odpowiedz Link Zgłoś