Dodaj do ulubionych

bromergon+duphaston

19.07.06, 11:01
Czy przy takim zestawie miałyście jakieś dziwne miesiączki? Po 12 miesiącach
bezskutecznych starań lekarz wreszcie skierował mnie na badania i okazało
się, że mam 16 razy przekroczoną normę prolaktyny po obciążeniu, w dodatku 2
cykle były monitorowane i wynik: brak owulacji, chociaż wcześniej w czasie
tych starań robiłam testy owulacyjne i wychodziło co miesiąc ok. Na moją
wzmiankę o testach gin tylko machnął ręką i powiedział, że to wyrzucanie
pieniędzy. Ale co dalej. Dostałam bromergon 1tabl dziennie na zbicie
prolaktyny. Po dwóch miesiącach brania na monitoringu w 14 dniu cyklu już był
piękny pęcherzych, a 16 dnia już go nie było, czyli pękł i wszystko ok.
Oczywiście były w tym czasie starania. Od razu dostałam duphaston 2 razy
dziennie 1 tabl. i miałam brać dopóki nie pojawi się miesiączka. Z tego co
czytałam to miesiączka pojawia się 14 dni od owulacji, czyli gdy owulacja
była powiedzmy w 15 dniu cyklu to okres powinnam dostać 29 dnia cyklu. A tu
30 dzień i nic. Zrobiłam test - wynik negatywny. 31 dnia ostry, jak nigdy ból
brzucha i ciemnobrązowe plamienie. Uznaję to za pierwszy dzień okresu.
Następnego dnia jakby normalny okres, chociaż dużo bardziej skąpy niż zwykle
a trzeciego dnia właściwie już koniec. Zawsze miałam dość obfite miesiączki,
bolesne, trwające 4-5 dni. Czy to może być spowodowane braniem tych leków?
Miałyście takie objawy. A i jeszcze jedno -piersi: zrobiły mi się ogromne
jakby rozlane brodawki. Już sama nie wiem, co się dzieje. Odpuściłam w tym
cyklu monitoring, ale ciągle pobolewają mnie jajniki. Boję się, że mi coś się
rozregulowało. sad
Obserwuj wątek
    • gloria_ma Re: bromergon+duphaston 19.07.06, 13:08
      Powtórz test. Ja biorac dokładnie taki sam zestaw lekóe miałam identycznie w
      pierwszej ciąży. Plamienia, ból brzucha, dziwne piersi. Jak zobaczyłam te
      plamienia było mi źle, bo myślałam, że to okres, ale po kilku dniach tego
      bałaganu zrobiłam test i był pozytywny, czego i Tobie życzę!
      • spa76 Re: bromergon+duphaston 19.07.06, 13:14
        po duphastonie spodziewałabym sie raczej bardziej obfitej miesiączki bez
        plamienia, wiec może to rzeczywiście TO. jak masz kaske to zrób beta-hcg.
        • fran29 Re: bromergon+duphaston 19.07.06, 13:22
          O matko,z tego wszystkiego nawet mi do głowy nie przyszło... Juź tyle razy się
          nakręcałam i nic z tego, że teraz zupełnie nie wzięłam tego pod uwagę. Idę
          jutro na betę. Moja ginka jest obecnie na urlopie, ale chyba nie zaszkodzi jak
          będę brała duphaston. Bo miałam brać od 21 dnia cyklu. Dzięki. Pozdrawiam
          serdecznie.
          • zanetad30 Re: bromergon+duphaston 19.07.06, 13:39
            Ja mam taki sam zestaw z ta roznica ze biore luteine,tez tak teraz mialam ze
            najpierw dostalam malusienkiego brazowego plamienia a dopiero jak odstawilam
            luteine dostalam na drugi dzien @.Z tego co wiem to @ przychodzi w kilka dni
            jak sie odstawi luteine czy duphaston.A ktory masz dzien cyklu,ile po owu?
            • fran29 Re: bromergon+duphaston 19.07.06, 15:33
              No wg. tej ostatniej "chyba miesiączki" to dziś jest 21 dzień cyklu. Nie wiem,
              kiedy było owu, gdyż w tym miesiącu sobie odpuściłam, nie monitorowałam, ani
              nie testowałam, nie zauważyłam też żadnego śluzu płodnego, raczej co jakiś czas
              żółty gęsty lub biały gęsty... Sama już nie wiem. Podczas ostatniej wizyty u
              gina, jeszcze w poprzednim cyklu, powiedziała mi, że gdyby nie udało się zajść
              w ciążę to w następnym cyklu od 21 dnia znowu brać duphaston. Oczywiście cały
              czas bromergon. Dziś wzięłam 1 tabl duphastonu i właśnie przed chwilą
              zauważyłam, że mam po sikaniu śluz podbarwiony sporo krwią...i zaczyna mnie
              jakoś pobolewać brzuch, jakby na okres a to dziś 21 dzień cyklu dopiero
              przecież. Cykle mam przeważnie 28-32dni. Ja już nie wiem co się dzieje. Jutro
              chyba idę do gina, bo zwariuję.
              • fran29 Re: bromergon+duphaston 19.07.06, 16:50
                dziś robiłam też badanie progesteronu i wyszedł 5,7 - także chyba to jest
                kiepsko... W normach napisali, że w fazie lutealnej niby 2,5-29, ale z tego co
                czytałam to najlepiej mieć około 20. sad
                • zanetad30 Re: bromergon+duphaston 19.07.06, 17:34
                  Wiesz co ja mialam tak przez pierwsze 4 miesiace ze od 20 dc mialam przez kilka
                  dni plamienia a dopiero okres to jest przez niski progesteron,teraz mam tak ze
                  przed @ tez mam plamienia jak jeszcze biore luteine i dopiero dostaje @,a
                  brzuch mnie boli od kad jestem na luteinie tydzien przed spodziewana @,to chyba
                  musi troche potrwac za nim sie wszystko ureguluje ale mnie tez to doprowadza do
                  szalu.Tez jak zaczynalam to brac to bylam przerazona i pytalam na wszystkich
                  forach o to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka