agava07 25.07.06, 11:38 Upał, ciąża, ludzie umierają na zawał, a ja ciśnienie mam coraz niższe (110/60). Kawy nie można, bo palpitacje. Może herbatkę mate? Poradźcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocio-kocio Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 11:43 A faktycznie źle się czujesz? Bo dla mnie takie ciśnienie to norma :o) Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 11:58 Słyszałam, że norma to 120/80. Jestem wiecznie zmęczona, ale moze to normalne podczas takich upałów. Za to w nocy mam problemy ze snem - moze to efekt odpoczywania w ciągu dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa513 Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:54 Ja mam ciśnienie 100/60 i tez w sumie jestem dosyć zaspana, ale lepiej takie ciśnienie niż za wysokie, zwłaszcza przy tych upałach Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19-84 Normalnie to 120/80... 25.07.06, 14:59 I takie miałam zawsze dopóki w ciąże nie zaszłam... I od tamtej pory nie osiągnełam jeszcze taakiego ciśnienia. Raz miałam nawet 90/50... Myślałam że jak już zasne to sie chyba nie obudze. Odpowiedz Link Zgłoś
annalalik Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 12:03 Jak mam 110/60 to jest super Obecnie przy upalach niestety ciśnienie w okolicy 105/55 (puls ok 120) a ja ledwo zyje Przejdą upały to od razu się lepiej poczujemy Odpowiedz Link Zgłoś
run_away83 Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:26 ja akurat jestem niskociśnieniowcem, ale przy wyżowej pogodzie mam ciśnienie w normie i prawie zupełnie odstawiłam kawę - pogoda na mnie akurat bardzo wpływa (ale w obie strony bo jak jest niż to chodzę nieprzytomna). czasem jak się czuję zdechło, to pozwalam sobie na słabą kawkę ze śmietanką; herbatka yerba mate też nieźle na mnie działa - możesz spróbować. świetne są też soki tymbark life - zawierają naturalną kofeinę z guarany, działa łągodniej niż ta w kawie i jest w mniejszym stężeniu. poza tym u mnie spory wpływ na ciśnienie i samopoczucie ma dieta. przy diecie niskowęglowodanowej, na którą usiłowali mnie nawrócić mój luby i jego rodzice (im świetnie służy, dla mnie - jak się okazało - nie do przyjęcia) byłam permanentnie zmęczona, niewyspana, a ciśnienie zdarzało mi się mieć 80/50. odkąd znowu jem po swojemu, pozwalam sobie do woli na pieczywko, makaron, warzywka, owoce, a jak mam ochotę to i na słodycze - czuję się o wiele lepiej, a ciśnienie nawet jak mam niskie, to jeszcze 'w normie' Odpowiedz Link Zgłoś
skarb_x Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:32 Ja przez całą ciążę ( jestem w 40 tc) mam ciśnienie 90 / 55. Jedna kawa Ci nie zaszkodzi, ja piję rozpuszczalną rano, żeby się obudzić A czasami zdarza mi się wypić druga w ciągu dnia lub troszkę pepsi. Pamiętaj, że przy niskim ciśnieniu nie powinnaś brać preparatów z magnezem, gdyż dodatkowo obniża on ciśnienie . Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:36 norma jest DO 120/90..powyżej jest nadciśnienie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:37 A ja słyszałam że norma jest 140/90. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:39 Tzn. źle sie wyraziłam takie cisnienie do 140/90 może być.Wyzsze już jest niebezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:44 aha, słyszałaś....no ja też słyszałam...dużo różnych głupot na różne tematy, ale ich nie powtarzam...powtarzam to, o czym wiem od lekarza a nie od nieznanych osób na forumach.. Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:48 Może inaczej... Słyszałam to od mojego ginekologa. Powiedział mi o tym jak moje cisnienie w poprzedniej ciąży przekraczało 180/130. Pozdrawiam. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
kubbik1 Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 14:52 Witam Ja jestem z grona niskocisnieniowcow. Nie powiem troche mi to dokucza, a kawa jakos mi w ciazy za bardzo nie wchodzi...do tego upal wiec cale dnie chodze nieprzytomna. Pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
1magnolia Re: Niskie ciśnienie 25.07.06, 15:03 To ciekawe co piszesz o magnezie ... ja mam cisnienie 100/60 i moj gin kazal mi brac magnez z wit. B6 juz jakies dwa tygodnie temu ...? Odpowiedz Link Zgłoś