m.k.25 27.07.06, 21:46 Czy wasi ginekolodzy zlecili Wam test potrójny? Bo wg mojego to standartowe badanie.Tylko ciekawi mnie to, że skoro jest standartowe to jest płatne ok.200zł.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llilly Re: Test potrójny 27.07.06, 22:01 Płatne bo NFZ nie chce za nie płacić.To NFZ wyznacza i publikuje listę badań za które zwraca pieniądze, czasami określa że w danym miesiącu lekarzowi odda za np. 10 cytologii i koniec.Lekarze nie decydują o odpłatności badań, no za wyjątkiem gab. prywatnych bez umowy z NFZ gdzie płatne jest wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
m.k.25 Re: Test potrójny 27.07.06, 22:08 Trochę nie umiem sie połapac w tym wszystkim w Polsce...jeszcze się nie przyzwyczaiłam.I jakoś nie potrafię zrozumieć, ze MUSZĘ zrobić jakieś badanie i za nie płacić.Mnie akurat stać, ale wkońcu dla niektórych 200 zł to sporo pieniedzy.Kiedy mieszkałam w WB i byłam ubezpieczona za wszystkie niezbedne badania nie zapłaciłam dodatkowo ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś