polala80 28.07.06, 13:00 Miałyście? Co na to brałyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusia_77 Re: białko i krew w moczu 28.07.06, 13:04 Białko sygnalizuje problemy z nerkami... U mnie skończyło się zatruciem ciążowym i w rezultacie cc. ... Czy konsultowałaś już wyniki z lekarzem?? Odpowiedz Link Zgłoś
polala80 Re: białko i krew w moczu 28.07.06, 13:09 Tak, oczywiście. Na początku brałam Urosept, teraz mam brać Furaginum. Czym sie objawia zatrucie ciążowe? Odpowiedz Link Zgłoś
gusia_77 Re: białko i krew w moczu 28.07.06, 13:16 Białkiem w moczu, podwyższonym mocznikiem, wysokim ciśnieniem, opuchlizną (zatrzymanie wody w organizmie). Brałam dopeżyt na zbicie ciśnienia, które grozi stanem przedrzucawkowym i odklejeniem łożyska. Co na Twoje wyniki powiedział lekarz, bo może ilośc białka była tylko śladowa- wtedy nie ma powodów do zmartwień... O krwi nic Ci nie powiem, bo u mnie tego nie było. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
polala80 Re: białko i krew w moczu 28.07.06, 13:53 dzięki za odp. Ja mam akurat ciśnienie 90/60 i nie puchnę. Termin na sierpień, może jakoś dotrwam bez większych komplikacji... A lekarz mi poprostu zapisał te leki i tyle. Aha, no i powiedział, że wyniki sa złe, ale nie alarmujące. Zastanawiałam się tylko, czy któraś z kobitek jeszcze miała podobny problem i brała te leki, co ja. Po tym pierwszym nic sie nie poprawiło. Mam nadzieję, że teraz wyniki pójdą w górę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_133 Re: białko i krew w moczu 28.07.06, 13:58 Miałam białko i brałam na niego Urosept przez ok 2 tyg Późniejsze wyniki już miałam dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
blueblejka Re: białko i krew w moczu 28.07.06, 16:56 W pierwszej ciazy mialam 2,3 g/24h w dobowej zbiorce moczu - bylam tez u urologa, ktory stwierdzil, ze tak reaguje moj organizm na ciaze - tzn gorzej filtruje bialko. Po ciazy wszystko wrocilo do normy. Lekarz prowadzacy ciaze ze wzgledu na bialkomocz i cukrzyce ciezarnych chcial mi wywolac porod - ale natura uwinela sie sama na dwa dni przed indukcja porodu - i w 38tc urodzilam zdrowa dziewczynke. Teraz jestem w 32tc drugiej ciazy i w badaniu z zeszlego tygodnia mam 3,03g/24h w dobowej zbiorce moczu - lekarz kaze mi powtarzac badanie co 2 tyg, jezeli poziom bialka bedzie rosl, bedzie chcial tez indukowac porod. Mowil, ze sa trzy mozliwosci - 1.Taka jak w pierwszej ciazy, czyli po porodzie wroci wszystko do normy 2. Moze w przyszlosci rozwinac sie choroba nerek, a terz uaktywnia sie tylko w ciazy 3. Moze sytuacja przerodzic sie w gestoze, czyli zatrucie ciazowe. I chociaz caly czas mam cisniene 90/60, to moze ono gwaltownie podskoczyc. Stad mam w przyszlym tygodniu wizyte u nefrologa. Aha - obrzekow nie mialam w pierwszej ciazy nie mam teraz. Co do krwi w moczu to nie mam doswiadczenia. Polecam wizyte u nefrologa i skontrolowanie sytuacji po pologu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś