Dodaj do ulubionych

krążek w 31 tc

02.08.06, 09:00
Jestem w 31 tc i wczoraj lekarz zadecydowal o zalożeniu krążka. Czy któras z
Was może miala podobny problem. Jak dalej może przebiegać ciąża i czy dotrwam
do termnowego porodu??Pzdr Ola
Obserwuj wątek
    • mosi123 Re: krążek w 31 tc 02.08.06, 09:19
      Ja mam "krążek" od 26 tygodnia. Ciąża przebiega bez prolemów. Nie martw się, bo
      on nie wpływa w żaden sposób na dzidzię, a tylko pomaga dotrwać do końcasmile))
      lub prawie do końca. Ja z lekarzem ustaliłam że wyciągniemy go w 36 tc. Moje
      kolezanki które nosiły krążek rodziły ok 38 - 39 tc.
      • oltka Re: krążek w 31 tc 02.08.06, 10:11
        Troche się uspokoilam, ale tu jeszcze tyle rzeczy do zrobienia w domu przed
        narodzinami malej. Wlasnie skończyl mi sie remont, więc balagan jak diabli, mam
        nadzieję,że mama pomoże. Ciuszki nie poprane, meble nie wybrane. Muszę jutro
        porozmawiać z lekarzem,czy moge jeździć autem chociaż jako pasażer. Ale jeszcze
        raz serdeczne dzięki, mam nadzieję,że wytrwam do 38 tc. Pzdr Ola
    • tonia2005 Re: krążek w 31 tc 02.08.06, 10:26
      Miałam założony krążek przez ponad 10 tygodni, do końca 37 tc. Ciąża przebiegała bez problemów z tym, że prawie cały czas leżałam i kompletnie nic nie robiłam. W tej chwili jestem 12 dni po ściągnięciu krążka - 38tc i 4 dni i nic się nie dzieje, kompletna ciszasmile. Nie brałam leków na skurcze oprócz magnezu i czasem nospy, tak że masz bardzo duże szanse na dotrwanie do końca ciąży ale przy oszczędnym trybie życia.
      • mosi123 Re: krążek w 31 tc 02.08.06, 11:40
        Mój lekarz powiedział zeby funkcjonować normalnie tak jak przed założeniem
        krążka, ale oczywiście nie przemęczac się, nie dzwigać i przede wszystkim nie
        stresować siesmile))) Ja miałam identyczną sytuację - mieszkanie zaraz po
        remoncie a mnie założono krążek, ale wszystko ułożyło sie ok.
        A jeśli chodzi o jazde samochodem to sama raczej nie prowadź,a jako pasażer
        spokojnie mozesz jeździć. Powodzenia i nie martw sie wszystko uloży sie oksmile)))
        • oltka Re: krążek w 31 tc 02.08.06, 12:12
          Mam nadzieję,że wytrwam do 38tc. Pzdr i dziekuje slowa otuchy-Olasmilei Martynkasmile
          • oltka Re: krążek w 31 tc 03.08.06, 09:43
            Dziewczyny dzis mam miec wlasnie zakladany ten krążek, czy to boli??Pzdr Ola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka