Dodaj do ulubionych

odwarstwienie łożyska

09.08.06, 11:32
Witajcie,
pilnie potrzebuję odpowiedzi na zadany temat. Moja siostra jest w 10 tc.
Lekarz stwierdził odwarstwienie łozyska i ona lezy teraz w szpitalu. Szukam w
necie informacji na ten temat, ale coś nie bardzo moge znaleźć. Może któraś z
was mogłaby cokolwiek na ten temat powiedziec.

pozdrawiam
karolina
Obserwuj wątek
    • anusia3331 Re: odwarstwienie łożyska 09.08.06, 11:38
      w 10 tyg to raczej odwarstwienie kosmówki bo w łożysko przekształca się
      później. ja miałam to samo w obu ciążach. bezwzględne leżenie plackiem bo na to
      nie ma lekarstwa poprostu musi się przykleić . ja miałam dwa razy szczęściebo
      to niebezpieczne le jeżeli leży to powinno być wszystko dobrze . trzymam kcióki.
      szukaj w necie pod hasłem kosówka, odwarstwienie kosmówki
    • julamimi Re: odwarstwienie łożyska 09.08.06, 11:51
      dobrze, ze jest w szpitalu, bo rzecz moze (nie musi) sie skonczyc poronieniem.
      "Leczenie" polega na nakazie lezenia i podawaniu srodkow progesteronowych.
      Odwarstwianie kosmowki przerobilam w 7tc, lezalam plackiem w szpitalu 2
      tygodnie (wolno mi bylo wstac tylko do lazienki), pozniej nakaz oszczednego
      trybu zycia i odpukac, wszystko sie unormowalo, teraz jestem w 17tc i jest ok.
      pozdr
      • karolina.carrera Re: odwarstwienie łożyska 09.08.06, 11:57
        Dziewczyny, wielkie dzieki. Ona tam bieda leży i płacze, więc staram sie czegoś
        poszukać. Bede zatem szukała pod "kosmówka", ale też drukuje jej wasze
        odpowiedzi - pewnie jej to doda sił.
        A zakaz wstawania ma oczywiście, tyle tylko, że jak w pierwszej ciąży nie
        bardzo jej sie chciało pracować i siedziała na zwolnieniu, tak teraz miała
        plany trochę bardziej aktywnego życia, ale co zrobić. Pewnie czeka ją
        zwolnienie i siedzenie, a raczej leżenie w domu. Na razie ją na tydzień
        zatrzymali w szpitalu, w przyszłą środę ma powtórne usg. Zobaczymy, ale będzie
        dobrze.
        pozdrawiam
        Karolina
        • julamimi Re: odwarstwienie łożyska 09.08.06, 13:04
          > plany trochę bardziej aktywnego życia, ale co zrobić. Pewnie czeka ją
          > zwolnienie i siedzenie, a raczej leżenie w domu. Na razie ją na tydzień

ja po 2 tygodniach w szpitalu dostalam jeszcze zwolnienie na kolejne 4 tygodnie
          i wtedy faktycznie duzo lezalam, bo autentycznie tego potrzebowalam. Pozniej
          wrocilam do pracy, oczywiscie nadal mam sie wzglednie oszczedzac, ale nakazu
          lezenia nie mam smile
          Wiec mimo poczatkowej 'przygody' dalsza czesc ciazy ciagle ma szanse przebiegac
          bez powiklan smile
          pozdr
    • sarunia21 poczytaj troche ten watek 09.08.06, 11:55
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=17937535&s=0
      tu jest o krwiaku w macicy ale wiekszosc krwiakow łaczy sie z odwarstwieniem
      kosmówki gdyz krwiak wchodzi miedzy sciane macicy a kosmówke i ja rozwarstwia,
      ja tak miałam w 12tc tam tez sa moje watki, obecnie jestem w 38tc całe 6
      miesiecy lezałam plackiem byłam faszerowana wieloma lekami, teraz jak juz ma
      sie cos dziac moge chodzic itp to cisza oznak porodów zero smile
      jak twoja siostra bedzie przestrzegała zasad lekarzy dotrwa do konca smile
      • karolina.carrera Re: poczytaj troche ten watek 09.08.06, 11:58
        Jeszcze raz wielkie dzięki
        szukam zatem o kosmówce
    • malinka255 Re: odwarstwienie łożyska 09.08.06, 12:36
      Ja mialam w 6tc odwarstwienie kosmówki(to wcześniejsza postac lozyska), lezalam
      5dni w szpitalu, potem tydzien w domu; i się przykleilo z powrotem; od pobytu w
      szpitalu aż do 16tc bralam Luteinę; potem wszystko ok;
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka