Dodaj do ulubionych

dziwny kształ zarodka

15.08.06, 05:21
wg OM-koniec 9 tydz,wg owu-koniec 6tyg!
diagnoza-pecherzyk ok,ale zarodek ma dziwny kształt...i serce nie bije...za
tydz kolejna wizyta,ale raczej mam sie pogodzic ze stratą....

mialyscie moze taką diagnozę i pozniej bylo ok??
Obserwuj wątek
    • agulka1001 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 09:39
      nikt mi nie pomoze??
      • mariab7 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 10:06
        Ja byłam w 5t od owu. i tez miałam tylko zarodek bez serca. Lekarz mi
        powiedział, że jest nie najlepiej bo nie wiadomo czy zarodek zyje. Po dwóch
        tygodniach zrobiłam usg i serduszko biło- widziałam na własne oczy. Mysle , że
        musisz jeszcze poczekac. Ja tez byłam załamana i oczekiwani na usg bylo
        stresem. Trzymam za Ciebie i Twoje malenstwo kciuki. pozdrowienia
        • agulka1001 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 10:27
          ale moj zarodek ma dzwiny ksztalt,lekarz powiedzial,ze jego zdaniem sie nie
          rozwija....a u Ciebie "tylko" chodzilo o serduszko??
          poza tym moj lekarz ma takie usg podczerwone,ze jak krew plynie w komorkach,to
          sie robily sie czerwone,a zarodek byl zupelnie bez koloru....
          • mariab7 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 10:34
            lekarz poqiwdział, ze jest za mały i chyba nie rosnie. Musisz poczekac do
            nastepnego usg? pewnie wkrótce kazał ci gine zrobic nastepne dla pewnosci, tak
            było u mnie. Ppzdrawiam
            • eps Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 14:38
              U mnie też zarodek był dziwnego kształtu no ale serduszko biło.
              U mnie wszystko było ok.
              • agulka1001 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 14:50
                eps-a w ktorym bylas tyg?ja mam jeszcze malą nadzieje,lekarz kazal robic bete i
                za tydz wizyta i usg....ale wiem,ze on raczej sie nie myli....
    • agulka1001 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 14:53
      źle napisalam-u mnie koniec 8tyg wg OM i 5tydz6dzien wg owu...juz mi sie
      wszystko miesza...okres mialam 21.06,a owu 11.07...
      • eps Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 17:13
        Ja byłam pod koniec 8 tygodnia.
        • agulka1001 Re: eps... 15.08.06, 21:12
          ja bylam pod koniec 8tyg,ale ja mam dlugie cykle,i owy wystapila 21dc!wiec
          teoretycznie ciaza jest mlodsza o tydzien,a jakie mialas cykle,eps!
      • margot602 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 17:19
        Agulka, u mnie w 5 tyg ciąży wystąpiło niewielkie plamienie. poszłam do lekarza
        na usg i ten stwierdził nietypowy pęcherzyk ciążowy o wymiarze 3,3 mm. po
        tygodniu miał już 9 mm, ale wciąż nie było echa zarodka i bicia serduszka.
        czekaliśmy jeszcze 2 tyg, leżałam cały czas plackiem i brałam luteinę. po tym
        czasie na wizycie stwierdzono tzw empty sac, czyli puste jajo płodowe. nie
        przejmuj się jednak tym, bo to indywidualna sprawa, u Ciebie może wszystko
        skończyć się happy endem. czasami zarodek tak się obróci, że lekarz nie może go
        dostrzec. głowa do góry, na pewno będzie wszystko si. gorąco Ci tego życzę i
        pozdrawiam. margot
        • agulka1001 Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 21:11
          ale u mnie zarodek jest,ale mniejszy o tydz niz pecherzyk i lekarz
          powiedzial,ze mu sie ksztalt nie podoba!poza tym bralam luteine,a ona odzywia
          pecherzyk i powoduje,ze rosnie!plamienia skonczylam tydz temu,wiec chyba
          wszystko uklada sie w calosc...brzuch mnie boli dolem,nie mam plamien ani
          krwawien,ale takie uczucie ciezkosci na dole...ciagle biegam do toalety,ale
          nic.....chcialabym juz wiedziec,co sie dzieje...albo w tą albo w drugą strone...
          • wiolasb Re: dziwny kształ zarodka 15.08.06, 22:50
            agulka1001! Niestety, czasem nie znamy wszystkich odpowiedzi i to jest
            najgorsze... Ale musisz być dobrej myśli - wiara czyni cuda! Badź proszę silna!
            Ja i pewnie wszystkie inne dziewczyny - trzymamy mocno kciuki! Pozdrawiam wink
    • goche Re: dziwny kształ zarodka 16.08.06, 11:23
      Agulka, niestety nie mogę Ci pomóc, ani rozwiać Twoich wątpliwości, ale bardzo
      serdecznie kibicuje, żeby okazało sie, że wszystko jest dobrze! Pozdrawiam!
    • cheyenne_s Re: dziwny kształ zarodka 16.08.06, 21:30
      Gdy szłam pierwszy raz na wizyte byłam pewna że jestem w końcówce 6 tygodnia,
      ale USG wykazało 5t0dni i nie bylo serduszka. Lekarz powiedział że to jeszcze
      nic nie znaczy bo po prostu jest za wczesnie aby było wodać serce. ale ja
      uparłam sie że wiem lepiej i moje obliczenia śa OK i na pewno zarodek sie nie
      rozwija. Przeżyłam horror, badanie beta, czekanie i za 3 dni poszłam znowu i
      USG pokazało serduszko a wiek ciąży wyliczyło na <6tydodni. I co - z moich
      obliczeń nici, okazuje sie że do zaplodnienia mogło dojśc ok tygodnia od dnia
      stosunku a ja przegapiłam owulację. Więc nie wiesz na pewno ile wynosi twoja
      ciąża, poczekaj kilka dni i nie zamartweiaj się bo ja zaserwowałam swojej dzici
      potężna dawkę stresu. Jestem teraz w 18t i wszystko jest OK. Trzymam kciuki
      • agulka1001 Re: cheyenne_s 17.08.06, 17:14
        ale mnie tak lekarz uswiadomil...ja staram sie miec nadzieje,ale jest coraz
        gorzej...ja wiem,ze owu byla 11.07,skok temp,i 13.07 bylam u gin,powiedzial,ze
        wg usg - owu byla kilka dni wczesniej!kochalismy sie bez zabezpieczenia 8-9 i
        12.07!lekarz liczy wg OM,i dla niego to koniec 8tyg...
        a Tobie powiedzial,ze to 5 tydz od owu czy od OM?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka