Dodaj do ulubionych

Nadżerka a ciąża

28.08.06, 14:21
Czy możecie mi powiedzieć jak się leczy nadżerkę w ciąży i czy to jest
niebezpieczne dla dziecka. Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • eyes69 Re: Nadżerka a ciąża 28.08.06, 14:22
      Dziecku nie zaszkodzi, ale nalezy kontrolowac ta nadzerke. smile

Lekarz bedzie wiedzial co zrobic - nie przejmuj sie bo nie warto.smile
    • kasiaczar Re: Nadżerka a ciąża 28.08.06, 15:44
      Tuż przed staraniami o dzidzię okazało się, że przyplątała się nadżerka. Moja
      pani gin. zdecydowała, że nic z tym nie należy robić w chwili gdy się zachodzi i
      chodzi w ciąży smile. Zostawiła ten problem do rozwiązania na czas po porodzie .
      Uprzedziła,że nadżerka może po prostu zginąć bo to się podobno po porodzie
      zdarza. Myślę, że lekarz podjął taką decyzję, bo nadżerka była mała. Teraz po
      urodzeniu synka leczymy nadżerkę sterovagiem, jeśli się nie wygoi wtedy czeka
      mnie zabieg zamrożenia nadżerki. Tak czy inaczej koniecznie skonsultuj sprawę z
      lekarzem, choć moim zdaniem nic z tym teraz robić nie powinnaś... ale o tym
      powinien zdecydować lekarz a nie forumowiczka smile. Powodzenia !
      • eyes69 Re: Nadżerka a ciąża 28.08.06, 15:46
        Mojej znajomej przeszla odrazu po porodzie. smile

Lekarka powiedziala mi, ze trzeba miec "ja" na oku - tak na wszelki. smile
      • dorotka.k1 Do Kasi 28.08.06, 15:52
        Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, ale to póki co - czysta teoria. Po prostu
        trochę histeryzuję. Miałam wczoraj niewielkie plamienie i pojechałam do
        szpitala. Lekarka powiedziała, że wszystko OK. Na forum dowiedziałam się, że
        plamienie zdarza się m.in przy nadżerce, więc chciałam wiedzieć, co i jak, tak
        na wszelki wypadek. Podobno jednak nadżerkę można wykryć przy zwykłym badaniu
        (wciąż czekam na cytologię), a nic takiego nie miało miejsca. W każdym razie
        dziękuję
    • agii24 Re: Nadżerka a ciąża 29.08.06, 07:56
      kiedy okazało się ,że jestem w ciąży lekarz wykrył również nadżerkę.Moja gin
      powiedział jednak ,że zajmiemy sie nią dopiero po porodzie.Termin mam na
      październik i może sama mi "zniknie".Nie przejmuj się
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka