Dodaj do ulubionych

karta ruchów dziecka

01.09.06, 11:46
prowadziłyście coś takiego? Dostalam na ostatniej wizycie .Czemu służą te słupki? dzięki Nika
Obserwuj wątek
    • aleksandra19811 Re: karta ruchów dziecka 01.09.06, 12:26
      Karta pokazuje, ile jeszcze zostało Ci do porodu. Im mniej ruchów tym bliżej
      porodu. Przed okresem " tuż przed" powinno być 10 ruchów na 10 min. Na okres
      już przed samym porodem po kilka ruchów do 10. U niektórych kobiet na dwa dni
      przed rozwiązaniem nie ma ruchów, no bo dzieciątko nie ma mijsca i główka jest
      w miednicy.
      • joanna238 Re: karta ruchów dziecka 01.09.06, 12:49
        Boże Aleksandre co ty wypisujesz? Skąd ty to wiesz???

www.mediweb.pl/htm/wyswietl.php?id=660
        • gosia_1985 Re: karta ruchów dziecka 01.09.06, 12:58
          Niedlugo przed porodem liczba ruchów mojej coreczki była bardzo niska. Prawie w
          ogóle się nie ruszała. Jej tętno na KTG wynosiło ok 100 a czasem spadłao do 90.
          Bardzo mnie to martwiło. Przychodziły położne i "trzepały" moim brzuchem (bałam
          się że to zaszkodzi mojej dzidzi) wtedy jakies ruchy wystepowały i na chwilę
          puls podnosił sie do 120. Ciągle spała uncertain
        • azuk00 Re: karta ruchów dziecka 01.09.06, 13:01
          jeśli dziecko się nie rusza przez choćby pół dnia w ostatnim trym. TRZEBA IŚĆ
          DO LEKARZA.
          dwa dni bez ruchów!!!!! co za bzdura!
          i właśnie po to jest karta,żeby nie przegapić braku ruchów!
    • monik_26 Re: karta ruchów dziecka 01.09.06, 14:37
      Po 32tc kazda kobieta powinna liczyć ruchy dzidziusia bo dzięki temu jak cos
      sie z nim dziej to mozna to dużo szybciej wychwycic i niejednemu maluchowi
      zycie uratowac. Ruchów powinno być 10 w ciagu dnia, ale bez zwracania wiekszej
      uwagi czyli nie czekamy na ruchy tylko mimo woli wychwytujemy ich 10. Jesli
      mamy wątpliwości to po sniadaniu, albo po kol,acji kładziemy się na lewym boku
      i w ciągu godziny dzidziuś ma się ruszyć 4 razy. Jesli tak nie jest
      kontaktujemy sie z lekarzem albo jedziemy do szpitala. To bardzo wazne zeby
      matka mogla ocenic stan plodu i szybko zglosic się do lekarza to musi zwracac
      uwage na ruchy bo to jedyny sposob. Te mamy , którym dziecko sie udusiło, albo
      urodziło sie ze skutkami niedotlenienia wiedza jak wazne jest licvzenie ruchów
      i trafienie w pore do szpitala. Musimy wiedziec dziewczyny ze od nas duzo
      zalezy i co znaczy odpowiedzialne macierzynstwo. Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka