Dodaj do ulubionych

!!!Białko w moczu....

14.09.06, 19:59
Pytanie do mam, które już urodziły lub tych, które są tuż przed metą tak jak
ja. W zeszłym miesiącu robiłam badanie moczu i wyszło, że mam ślady białka,
został mi zapisany Palin. Dziś odebrałam kolejne wyniki i mam 35mg białka w
moczu. Czy Wy też tak miałyście bądź macie? Jutro idę do lekarza, ale chciałam
się dowiedzieć czego ewentualnie mogę się spodziewać. Z góry dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • aaaaaaa37 Re: !!!Białko w moczu.... 14.09.06, 20:22
      a jakie masz cisnienie?
      • magda77771 Re: !!!Białko w moczu.... 14.09.06, 20:50
        Witam,
        w moich wynikach badań w czasie ciąży również pojawiło się białko. Białko w połączeniu z wysokim ciśnieniem i obrzękami (szzególnie nóg) jest sygnałem, że może to być zatrucie ciążowe (gestoza). Wtedy niezbędna jest stała kontrola ciśnienia, każde ponad 140/90 jest b.niebezpieczne. W moim przypadku lekarz przepisał mi dopegyt, magne b3, isoptin sr. Poza tym należy leżeć, szczególnie wtedy oszczędzać się. Ale mam nadzieję, że w Twoim przypadku tak nie będzie. Wszystkiego dobrego.
        Magda
        • zosia.w1 Re: !!!Białko w moczu.... 15.09.06, 18:36
          Jestem już po wizycie u mojej gin. i nie mam zatrucia ciążowego, ciśnienie takie
          jak zawsze, opuchlizna tylko na stopach jak zawsze. Powiedziała, że ogólne
          zakażenie, że dobrze iż dopiero pod koniec ciązy bo dziś stuknęło nam 38t+4dni,
          ponieważ niektóre kobiety walczą z tym od samego początku. Przepisała mi
          Metronidazol i Keflex. Skonsultowałam się z moimi dziadkaqmi, jeden lekarz drugi
          farmaceuta i obydwaj powiedzieli, żeby brać, pierwszy lek jest dopochwowy. Więc
          chyba nic innego mi nie pozostało jak brać. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
          • gronka Re: !!!Białko w moczu.... 17.09.06, 00:26
            Pojawienie się białka w moczu pod koniec ciąży to normalna sprawa, o ile nie
            towarzyszą temu dodatkowe objawy o jakich pisano wyżej. Miałam to samo w
            ostatnich 2 tyg. ciąży i lekarz nie przepisał mi żadnych lekarstw. Powiedział,
            że nie ma powodów do obaw, bo pozostałe wyniki miałam ok. Urodziłam 6 dni po
            terminie.
            Powodzenia!
    • mamapati1 Re: !!!Białko w moczu.... 05.11.06, 10:59
      Ja też mialam bialko w moczu przez 7 i 8 miesiąc ciąży. mialam wysoki wskaźnik
      bialka, bo aż 420. Jedyne co mialam robić to leżeć, bo grozil mi poród
      przedwczesny, i kontrolowalam ciśnienie. Po 8 miesiącu bialko cofnęlo sie i nie
      pojawilo sie już do końca ciąży, ale zaczęlo skakać ciśnienie i pojawila sie
      opuchlizna. Mialam zatrucie ciążowe, ale wszystko dobrze sie skończylo.
      Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka