anna.kucharska1 16.09.06, 11:28 Witam. Jestem w 39 tygodniu i jakość dzisiaj dreszcze mnie trzęsą. Czy to może objaw zbliżającego sie porodu czy zwykle przeziebienie. Mierzyłam temperature i mam 36.9. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleksandra19811 Re: 39 tydzien i dreszcze 16.09.06, 11:32 Dreszcze są sygnałem zbliżającego się rozwiązania, ze wzgledu na zmieniającą się równowage hormonalną. może być to przed samym porodem, albo kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: 39 tydzien i dreszcze 16.09.06, 11:34 hm wiesz ja też tak reagowałam na oksytocynę przy moich dwóch porodach (w tym jeden wywoływany) Przy drugim, tym naturalnym miałam najpierw nieregularnych kilka skurczy (niezbyt bolesnych) a potem było mi baaaardzo zimno - pozakładałam na siebie 2 swetry i polarka. Masz jeszcze jakieś objawy? Może warto przejechać się na oddział położniczy przynajmniej po to aby zobaczyć czy rozwiera się szyjka Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kucharska1 Re: 39 tydzien i dreszcze 16.09.06, 11:50 Od kilku dni pobolewa mnie dół brzucha jak przy okresie i nie wspomne już, że wypróżnienia mam co godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek1975 Re: 39 tydzien i dreszcze 16.09.06, 14:00 ja tez tak mam (38 tydz)...co prawda niejest mi zimno, ale od wczoraj kreci mnie w brzuchu jakbym miala dostac okres i juz dwa razy dzis bylam w toalecie eh... narazie przeszlo ale co jakis czas czuje cmienie w krzyzu lub brzuchu...Mysliscie ze lepiej jechac czy jeszcze poczekac na wieksze objawy?? Odpowiedz Link Zgłoś