nit0 18.09.06, 10:11 Czy w ciąży można zajadać się grzybami? Uwielbiam grzyby a jeszcze w tym sezonie jest ich tak dużo. Wszyscy się jednak dziwią, że chcę je jeść. Czy może to mieć jakieś złe skutki dla maleństwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nit0 Re: Grzyby w ciąży 18.09.06, 10:14 oczywiście tylko pewne i sprawdzone (prawdziwki i podgrzybki) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Grzyby w ciąży 18.09.06, 10:14 W związku,ze mamy sezon grzybowy temat był już wałkowany nie raz i nie dwa. Radzę skorzystać z forumowej wyszukiwarki a posty się posypią jak gzryby po deszczu. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
76magda76 Re: Do Malgosiek 18.09.06, 10:27 Juz wiele razy trafilam na Twoje odpowiedzi, za kazdym razem z rada "korzystania z wyszukiwarki"..... przeciez nie musisz odpowiadac,a ktos pewnie chetnie pomoze.Watki czesto sie powtarzaja.....wszystkie... i gdyby tak kazdy korzystal tylko z wyszukiwarki pewnie forum przestaloby istniec, wiec pozwol( bez urazy) wypowiedziec sie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Do Malgosiek 18.09.06, 10:42 A o ile bardziej ułatwia życie zadającemu pytanie również Poza tym szybciej znajdzie się to czego się szuka a nie trzeba czekać aż ktoś odpowie-odpisze. Po prostu jest szybciej i łatwiej. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
76magda76 Re: Do Malgosiek 18.09.06, 10:47 Oj, Gosia....., ale jakbys miala nudno......... Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Do Malgosiek 18.09.06, 10:51 Oj nudno to tu nigdy nie jest i nie będzie Spokojna Twoja głowa. A życie trzeba sobie ułatwiać a nie utrudniać. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka30 Re: Grzyby w ciąży 18.09.06, 10:43 weź pod uwagę jak ciężkostrawne sa grzyby, dziecku nie zaszkodzą ale mogą tobie, ja ostatnio też najadłam się duszonych grzybków i strasznie się pochorowałam, dwa dni mnie bolał brzuch i wymiotowałam, co mi sie przez całą ciażę do tej pory nie zdażyło, po prostu w ciąży przestałam tolerować grzyby Odpowiedz Link Zgłoś
pryderi Re: Grzyby w ciąży 18.09.06, 10:58 a ja sobie jedzenie odpuściłam na razie... ale za to często jeżdżę do lasu zbierać... potem marynuję i mroże na później Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Grzyby w ciąży 18.09.06, 11:11 Spokojnie mozna jesc grzyby. Na poczatku tez sie zastanawialam czy nie sa w jakis sposob szkodliwe. Ale tak jak napisal ktos wyzej, co najwyzej sa ciezkostrawne. Dziecku nic nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ad57 Re: Grzyby w ciąży 18.09.06, 11:25 moim zdaniem można tylko nie przed pójściem spać bo są ciężko strawne ja od jakiegoś czasu jem prawie codziennie i sama je zbieram Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: uważajcie na muchomory... 18.09.06, 14:03 to chyba zalezy glownie od tego, jak ty sie czujesz. niedawno moj maz tez nazbieral grzybow i zrobil pyszny obiadek, ale ja nie jadlam. mialam straszna ochote, jednak sobie odpuscilam, bo moj zoladek i bez takich atrakcji dosc czesto ostatnio wariuje, wiec wolalam nie ryzykowac. jesli nie masz problemow ciazowo-zoladkowych i grzyby sa z pewnego zrodla, to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś