psyche22 25.09.06, 15:36 mam strasznie skurcze łydek i stóp(c o moze się wydać dziwne) czy któaś z was tak miała i czy to minie bo chodzić kurcze nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pitulac Re: skurcze nóg 25.09.06, 15:43 witam!! mnie rowniez zaatakowala ta przypadlosc ginekolog poradzil mi brac przez 2 tygodnie 2 * dziennie magnez ( jego niedobory powoduja wlasnie te skurcze). Farmaceuta w aptece na pewno doradzi Tobie, ktory jest najlepszy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariola-25 Re: skurcze nóg 25.09.06, 15:47 Witam. Mi gina polecila kalcium musujace 2 razy dziennie przez 10 dni, oprocz tego biore magnez. Te skurcze sa spowodowane niedoborem wapna, magnezu i potasu. Jedz pomidorki, banany i jeszce inne owoce, warzywa ktore to zawieraja.Powinno pomoc) Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: skurcze nóg 25.09.06, 15:48 Zażywaj magnez,a skurvcze będą mniejsze. Najczęściej występują w ostatnich miesiącach ciąży pod wpływem ucisku ciężarnej macicy na nerwy kończyn dolnych. Przyczyną mogą być również przemęczenie,niewłaściwa postawa ciała,niedobór lub nadmiar wapnia. Pomocne jest mleko,jednak nie w nadmiarze,gdyżfosforany wapnia usposobiają do napięcia mięśni. Zapobiegawczo wykonywanie ćwiczeń kinezyterapeutycznych,masaże,ciepłe kąpiele nóg przed nocą. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś