sepcia1 16.10.06, 13:47 Przepraszam za dosłowność w temacie, ale od rana odczuwam taki właśnie ból podczas ruchu.Chodzę jak kaczka, bo boli mnie całe łono. Jestem w 25 tc i nie wiem co to może być.Miała któraś z Was tak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
listkp Re: ból krocza 16.10.06, 13:52 Ja taki ból mam i okazało się, że mam żylaki krocza. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotakgg Re: ból krocza 16.10.06, 15:29 ja tez mialam taki bol i byly to równieżżylaki krocza, cholernia bolało, ale po urodzeniu mija w kilka chwil. Widocznie dzidzius Ci sie tak ułożył, ze naciska na pewne naczynia i robią się zylaki. D. Odpowiedz Link Zgłoś
sennen22 Re: ból krocza 16.10.06, 16:04 Mnie tez krocze bardzo bolalo, szczegolnie wieczorami, po calym dniu i tez gin mi powiedzial,ze mam zylaki krocza... ale mialam dola, teraz jem tabletki na zylaki 2 x dziennie, do konca ciazy mam je brac sa bardzo drogie, nie wiem czy to minie kiedys? Brzmi okropnie...na lydce prawej tez mam juz mega zylaka, az wyszedl na wierch i jest caly fioletowy i boli... Odpowiedz Link Zgłoś
listkp Re: ból krocza 16.10.06, 16:14 Ja też biorę tabletki detralex 2x dziennie. Drogie bardzo. Jestem w 28 tygodniu więc jeszcze troche wydam. Wydaje mi się, że po nich troszke mniej boli. U mnie nahgorzej jest rano jak wstaję. Lekarka kazała mi dużo leżeć. Jak najmniej siedzieć. Boję się jak to będzie przy porodzie. I mam nadzieję, że tak jak pisało dużo dziewczyn potem znikną. Odpowiedz Link Zgłoś
sepcia1 Re: ból krocza 17.10.06, 19:25 Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Wróciłam właśnie od lekarza i niestety okazało się że mam rozejście się spojenia łonowego(Trochę mnie to podłamało bo tak chciałam urodzić naturalnie a tu raczej nic z tego Mam nadzieję, że do jutra poprawi mi się humor. Miłego wieczoru Odpowiedz Link Zgłoś
sous_sol Re: ból krocza 17.10.06, 22:34 Czy możesz napisać w jaki sposób lekarz postawił diagnozę? Usg? Miałam to w 9- misiącu poprzedniej ciąży, czułam jak rano kości mi przeskakiwały, nie mogłam siedzieć, okropny ból. Urodziłam jednak naturalnie, nie wiem dlaczego moja pani ginekolog nie znalazła sposobu na zdiagnozowanie rozejścia... Odpowiedz Link Zgłoś
lemurka3 Re: ból krocza 18.10.06, 08:45 dziewczyny czy na tym etapie czyli 21 tc możliwe jest rozejscie spojenia czy to raczej żylaki? Strasznie mnie też tam wszystko boli a do tego okropnie boli odcinek lędźwiowy. Jutro mam wizytę wiec moze lekarz cos zdiagnozuje. Czy rozejscie spojenia wyklucza poród SN? Odpowiedz Link Zgłoś
piszczus Re: ból krocza 23.10.06, 16:25 nie wiem jak mam to rozumieć -żylaki krocza, co to takiego?owszem żylaki odbytu czyli hemoroidy , na tę przypadłość zażywa się detralex, ból krocza odczuwam tzn pachwin, rozrywający, krótkotrwały , wieczorny ból, ale ja jestem juz w 38 tyg. więc chyba jest to normalne Odpowiedz Link Zgłoś