Dodaj do ulubionych

ból w udzie

03.11.06, 10:27
wczoraj zauwazylam jak bym miala skurcze w okolicy uda czy tez zescie tak
mialy???
Obserwuj wątek
    • kwiatulineska Re: ból w udzie 03.11.06, 10:36
      Ja mam bol w udzie jakby skurcz (33tc). Wystepuje w nocy jak spie na ktoryms
      boku i czasem jak ide na dluzszy spacer to mam taki bol w prawym udzie.
      Podobno pod koniec ciazy to norma, bo maluch uciska tu i ówdzie (nerw, tetnica itp)
      pozdrawiamsmile
      • agava07 Re: ból w udzie 03.11.06, 10:43
        Nie ma na to rady? U mnie co raz gorzej. Już nawet ręka mi drętwieje, a zaczęło
        się też od nogi. Jak zadzwoniłam do szpitala, to kierowali mnie do neurologa,
        ale sobie odpuściłam, ale może niesłusznie?
        • doral2 Re: ból w udzie 03.11.06, 11:21
          a mnie się łuszczy skóra na pięcie..lewej..czy wy też tak miałyście??
        • bajka_fijolka Re: ból w udzie 03.11.06, 11:23
          ja też tak mam a dziś zaczynam 39 tydzień, tyle, że mnie bolą jeszcze nadgarstki
          i stawy w palcach dłoni. Mój lekarz stwierdził, że to normalne pod koniec ciąży,
          więc chyba nie trzeba się niepokoić. A i mam tez dziwną przypadłość puchnięcia z
          jednej strony - prawej. Podczas gdy lewa stopa wygląda normalnie to prawa
          przypomina wielką bańkę. Pocieszam się, że to już nie potrwa długo...smile
    • stypkaa Re: ból w udzie 03.11.06, 13:40
      To może, ale nie musi być promieniujący ból od nerwa rwy kulszowej. Ja mam ból
      w lewym pośladku, właśnie od tego. Ale ortopeda i masażysta powiedzieli, że
      może nawet do stopy promieniować. (powiększająca się macica i dziecko uciskają
      na ten nerw, stąd ten ból - wiąże sie to też z bólami kręgosłupa).
      Ja poszłam do ortopedy, dostałam skierowanie na masaże i jest lepiej.
      • zuzia.listopad Re: ból w udzie 03.11.06, 16:32
        Bol w udzie jest przez ucisk na nerw kulszowy. Moze tez bolec posladek z
        tylu... W ciazy tak juz jest smile Mi dodatkowo dzidzius uciskal na kanaliki
        nerkowe i rozwinelo sie odmiedniczkowe zapalenie nerek. Trzeba to przeczekac
        albo rozmasowac. Ja sama sobie swietnie radze z masazem ucisku na udzie smile
    • agilator Re: ból w udzie 06.11.06, 07:32
      Hej, no właśnie ja tak mam od 4-5 dni. I tez kobietki, które mają już dzieci
      mówi, że tak już w ciąży jest, ucisk na nerwy i nic się nie poradzi sad
      • truscaffka Re: ból w udzie 06.11.06, 08:59
        Ja też tak mam, ostry ból w prawym posladku, zwłaszcza jak posiedzę na czymś
        twardym, np. na podłodze...Chyba trzeba przeczekac, co dopiero będzie na
        porodzie dziewczyny wink)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka