doorciaa1 03.11.06, 10:27 wczoraj zauwazylam jak bym miala skurcze w okolicy uda czy tez zescie tak mialy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatulineska Re: ból w udzie 03.11.06, 10:36 Ja mam bol w udzie jakby skurcz (33tc). Wystepuje w nocy jak spie na ktoryms boku i czasem jak ide na dluzszy spacer to mam taki bol w prawym udzie. Podobno pod koniec ciazy to norma, bo maluch uciska tu i ówdzie (nerw, tetnica itp) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: ból w udzie 03.11.06, 10:43 Nie ma na to rady? U mnie co raz gorzej. Już nawet ręka mi drętwieje, a zaczęło się też od nogi. Jak zadzwoniłam do szpitala, to kierowali mnie do neurologa, ale sobie odpuściłam, ale może niesłusznie? Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: ból w udzie 03.11.06, 11:21 a mnie się łuszczy skóra na pięcie..lewej..czy wy też tak miałyście?? Odpowiedz Link Zgłoś
bajka_fijolka Re: ból w udzie 03.11.06, 11:23 ja też tak mam a dziś zaczynam 39 tydzień, tyle, że mnie bolą jeszcze nadgarstki i stawy w palcach dłoni. Mój lekarz stwierdził, że to normalne pod koniec ciąży, więc chyba nie trzeba się niepokoić. A i mam tez dziwną przypadłość puchnięcia z jednej strony - prawej. Podczas gdy lewa stopa wygląda normalnie to prawa przypomina wielką bańkę. Pocieszam się, że to już nie potrwa długo... Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: ból w udzie 03.11.06, 13:40 To może, ale nie musi być promieniujący ból od nerwa rwy kulszowej. Ja mam ból w lewym pośladku, właśnie od tego. Ale ortopeda i masażysta powiedzieli, że może nawet do stopy promieniować. (powiększająca się macica i dziecko uciskają na ten nerw, stąd ten ból - wiąże sie to też z bólami kręgosłupa). Ja poszłam do ortopedy, dostałam skierowanie na masaże i jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.listopad Re: ból w udzie 03.11.06, 16:32 Bol w udzie jest przez ucisk na nerw kulszowy. Moze tez bolec posladek z tylu... W ciazy tak juz jest Mi dodatkowo dzidzius uciskal na kanaliki nerkowe i rozwinelo sie odmiedniczkowe zapalenie nerek. Trzeba to przeczekac albo rozmasowac. Ja sama sobie swietnie radze z masazem ucisku na udzie Odpowiedz Link Zgłoś
agilator Re: ból w udzie 06.11.06, 07:32 Hej, no właśnie ja tak mam od 4-5 dni. I tez kobietki, które mają już dzieci mówi, że tak już w ciąży jest, ucisk na nerwy i nic się nie poradzi Odpowiedz Link Zgłoś
truscaffka Re: ból w udzie 06.11.06, 08:59 Ja też tak mam, ostry ból w prawym posladku, zwłaszcza jak posiedzę na czymś twardym, np. na podłodze...Chyba trzeba przeczekac, co dopiero będzie na porodzie dziewczyny ) Odpowiedz Link Zgłoś