Dodaj do ulubionych

szukam....

IP: *.* 25.09.01, 14:40
...szukam jakichkolwiek wiadomosci na temat aktywnosci fizycznej kobiet w ciazy...a szczegolnie chodzi mi o plywanie...za wszelaka pomoc bede bardzo wdzieczny, szukam stron www, tytulow ksiazek, artykulow w czasaopismach.....z gory dziekuje Gorthaghgorthagh@go2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: kzk Re: szukam.... IP: *.* 26.09.01, 10:32
      Czesc, ja takze poszukuje takich informacji-zobacz moj watek "Cwiczenia w czasie ciazy". Niestety nie udalo mi sie zdobyc zbyt wiele informacji. Poradzono mi m.in. ksiazke "cwiczenia gimnastyczne dla kobiet oczekujacych dziecka"-bozena borys. Dotad jej nie zdobylam jeszcze.O ile wiem plywanie jest wrecz zalecane przez lekarzy, z pewnoscia musisz to jednak skonsultowac ze swoim lekarzem.Prosze, jak uda Ci sie cokoliwek na temat aktywnosci fiz. kobiety ciezarnej dostac, to daj znac.Pozdrawiam Kasia (15 tydz.)
      • Gość: guest Re: szukam.... IP: *.* 26.09.01, 12:34
        Kobieta w ciąży nie jest osobą chorą i jeśli ciąża nie jest zagrożona, może a wręcz powinna być aktywna fizycznie. Oczywiście jeśli kobieta przed ciążą prowadziła siedzący tryb życia nie powinna nagle zacząć uprawiać wszystkich dyscyplin sportowych.Basen, joga to najlepsze ćwiczenia. Oczywiście najlepszy jest basen ponieważ prcują wszystkie partie ciała. Oprócz jogi wszystkie lekkie ćwiczenia (bez areobiku itp :-) ).Przed każdego typu wysiłkiem należy oczywiście skonsultować to z lekarzem prowadzącym !!!PowodzeniaAnia i Pestka 17 tyg
      • Gość: guest Re: szukam.... IP: *.* 27.09.01, 11:11
        Książka o której piszesz jest do kupienia w księgarni internetowej www.merlin.com.pl. Ja właśnie czekam na przesyłkę. Pozdrwiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka