Gość: guest IP: *.* 31.10.01, 09:10 Czy któraś z Was zna jakiś sposób na zapobieganie skurczom łydek w nocy, bo co robić jak już złapią to ja wiem. Ale jak zapobiec? Może co jeść szczególnego????Arwena 05-02-02 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: guest Re: skurcze-co robić? IP: *.* 31.10.01, 09:20 Jeść takie rzeczy które zawieraja dużo magnezu i potasu ... np. sok pomidorowy i gorzka czekoladę !! takie skurcze może również wywoływac brak wapnia.Tak więc nic innego tylko wzbogacic dietke PozdrawiamJoasia z Miśkiem (7,02,97) i Brzusiem - synusiem (14,02,02) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: skurcze-co robić? IP: *.* 31.10.01, 09:49 Proponuję też, gdy juz złapie Cię skurcz naciągnąć stopę (palce) na siebie, wtedy szybciej odpuszcza skurcz i nie bola po nim tak strasznie łydki.Rób też tak, gdy czujesz że już lada sekunda Cię złapie.Pomaga Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: skurcze-co robić? IP: *.* 31.10.01, 12:31 mam taki sam problem..!!w ostatni poniedziałek gdy byłam u lekarza na wizycie kontrolnej lekarz wypisał mi recepte na witaminę B6 (nie wiem czy mozna bez recepty)własnie m.in. na te skurcze w nocy...!!! no i odkąd boire tą witaminę nie miałam skurczy...pa Dorcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: skurcze-co robić? IP: *.* 31.10.01, 12:44 Czesc! Ja miałam te dolegliwości ok.2 temu. Teraz piję magnez (tabl. rozpuczszalne) i wszystko ustąpiło. Justyna (04.02.02)P.S.Chyba mamy szansę rodzić w tym samym czasie. Skąd jesteś? (ja-z Wrocławia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: skurcze-co robić? IP: *.* 31.10.01, 14:18 Ojej, ja też jestem z Wrocławia. Napisz na priva.za tydzień ide na kontrole, to może lekarz coś poradzi.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guest Re: skurcze-co robić? IP: *.* 31.10.01, 14:57 Polecam duże ilości magnezu z wit. B6 - zwiększa jego wchłanianie. Ja brałam Laktomag B6 - nawet 5-6-krotną zalecaną dawkę. Z tego co mi mówiła lekarka, magnez b. trudno przedawkować, a byle stres, kawa(słaba), powoduje, że b. szybko ucieka z organizmu. Łykałam mnóstwo tego magnezu i skończyły się problemy ze skurczami, a także z twardnieniem brzucha. Zmienił się też nastrój na bardziej optymistyczny i unormował sen. Odpowiedz Link Zgłoś