mucha02 19.11.06, 06:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40116&w=52436196&v=2&s=0 prosze bardzo a my to takie nie uczciwe bo na L-4 chodzimy a swojej to bravo bija. takie tam uczciwe wygodne. hipokrytki jedne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarah_black38 Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 09:19 Zawsze tak było, że punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia !!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 10:34 Jak idziesz prywatnie, to zawsze kupujesz. Tylko w prywatnych klinikach sa cenniki za wszytko - za porod tez. Odpowiedz Link Zgłoś
mag-dallena [...] 19.11.06, 11:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pola313 Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 11:20 ja tam uważam, ze poród sn to najpiekniejsze przeżycie na świecie (wiem bo rodziłam rok temu)....tego nie da sie porównać z niczym...teraz zznów jestem w ciąży i mam nadzieję,że uda mi sie to przeżyć raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
bura-suka Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 12:15 czeko zapewne wszyscy Ci życzą, ale nie bardzo rozumiem co to ma wspólnego z tematem postu?? Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 12:28 Prawdziwa Wygodna chciała lekarzowi włożyć do kieszeni kasę. Gdzie tu mowa o prywatnej klinice, gdzie można kupić cc .......... ? A ja w swojej naiwności myślałam , że nie można być trochę uczciwym ,tak jak nie można być trochę w ciąży! Widocznie ......... można , hehehe !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 12:43 Łapówki to standard u lekarzy w Polsce, ale szczerze mowiac nie zrozumialam, co Was bardziej bulwersuje - to, ze kobikta zaplacila, czy ze robi cesarke? Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 12:46 Mnie zawsze oprócz nieuczciwości bulwersuje hipokryzja i zakłamanie..... . Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 12:55 ale w czym zaklamanie? ze nfz nie sponsoruje zabiegow, ktore nie sa niezbedne, ale ze to taka sama usluga, jak kazda inna i mozna ja kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
deela a co to ma wspolnego z wyludzaniem kasy z ZUSu 19.11.06, 13:53 na lewych L4 niech mnie ktos oswieci bo dla mnie ten zwiazek jest niejasny? Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: a co to ma wspolnego z wyludzaniem kasy z ZUS 19.11.06, 14:02 Wyłudzenie kasy z ZUS- u jest tak samo nieuczciwe jak dawanie łapówki. Co tu jest dla Ciebie niejasnego! No chyba, że jesteś osobą wybiórczo uczciwą ...... Odpowiedz Link Zgłoś
deela łups 19.11.06, 14:29 ja mam jakis wybiorczy umysl bo zrozum,ialam ze ona chce to cc prywatnie robic a nie w panstwowym, wiec slysznie OPZ sie nalezy jak psu kosc Odpowiedz Link Zgłoś
mucha02 Re: łups 19.11.06, 14:35 poszłam do kolesia prywatnie zadałam proste pytanie-otrzymałam prostą odpowiedź 1000zł full service niby ten sam facet, a zupełnie inny co to pieniądze nie zrobią z ludzi... lekarz pracuje w panstwowym a poszla na wizyte do niego prywatnie nie panstwowo. deela nie glupia dziewucha z Ciebie i nie udawaj ze źle zrozumialas Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: łups 19.11.06, 14:44 Oj Deela , zawsze wszystko wiesz najlepiej , to powiedz mi gdzie i w jakiej prywatnej klinice cc kosztuje tylko 1000 zł. Cena takiej operacji to koszt powyżej 2000 tys. Więc nie udawaj i nie rozgrzeszaj swoich koleżanek, które chcą dawać łapowki. Zresztą sama przyklasnęłaś , że ona zaoszczędzi kase , gdy się cytuję - tak ugada. Odpowiedz Link Zgłoś
mucha02 Re: łups 19.11.06, 14:51 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=52448645&a=52453998 jakby kiedys wygodne mialy watpliwosci dlaczego "wyludzamy L4" to im zacytuje jedna z nich Odpowiedz Link Zgłoś
hipsdontlied Skorzystaj ze słownika 19.11.06, 18:43 a nie piszesz ''se''zamiast''sobie'' Odpowiedz Link Zgłoś
deela wyjasniam 19.11.06, 19:18 prywatnie to dla mnie prywatnie i juz to po pierwsze po drugie gdzie ja napisalam ze ona jakos dobrze sobie ugadala?????????????? pokaz palcem bo chyba nie uwierze po trzecie mam prawo do wszelkich regionalizmow neologizmow odautorskich i zapozyczen do jakichmi sie zywnie podoba i prosze nie porownywac mojego se sobie pisania do macieżynskigo i skórczu bo to chyba nie ta dyscyplina dla podsumowania kategorycznie potepiam to zlodziejstwo zarowno danas jak i lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
salinas Re: wyjasniam 19.11.06, 19:47 Hmmm.... pierwsza część postu była chyba do mnie. Sorry, zwracam honor bo pomyliłam Cię z Eyes69. To ona pisała o ,,ugadaniu". Zauważyłam to po wciśnięciu ,,wyślij". A tak na marginesie, bo lubisz niezbyt grzecznie wytykać błędy ortograficzne u innych, to koniecznie przejrzyj swoje posty ............ a znajdziesz coś ciekawego! Mogę nawet palcem pokazać! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna666 Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 14:06 Nie będę prawić nikomu kazań ani oceniać postawy moralnej, ale lekarz wziął pieniądze do kieszeni, a prawdziwy koszt cesarki(wyższy od porodu naturalnego - polecam cennik, np. ze św. Zofii)ponieśli płatnicy ubezpieczenia zdrowotnego. Jak to się ma do pójścia na nieco "naciągnięte" zwolnienie (również nie mnie jest oceniać, czy i w ogóle naciągnięte. Nawet te forumowiczki, które otwarcie mówią, że ich zwolnienie jest nieco na wyrost, niekoniecznie muszą się przyznawać do swoich rzeczywistych problemów zdrowotnych. Czasami wygodniej jest powiedzeć, że się poszło na lewe zwolnienie niż przyznawać się do np. kilku poronień wcześniej - nie każda kobieta chce o tym mówić)? Ale to chyba podobny "kaliber" przestępstwa? Wyłudzenie pieniędzy wszystkich pracujących... Proszę koniecznie o wypowiedź forumowe autorytety moralne od chodzenia do pracy w czasie ciąży. Wprawdzie ten ważki problem mnie na razie nie dotyczy (na typowym zwolnieniu lekarskim byłam w moim dosyć juz długim życiu tylko 10 dni - na skutek leczenia urazu prawej ręki i niemożności pracy mimo najszczerszych chęci. Przebywałam też 8 lat temu na urlopie macierzyńskim i wychowawczym). Za miesiąc mam zamiar urodzić drugie dziecko, a że nie wykluczam trzeciego, to może w przyszłości ta cenna wiedza mi się przyda. ))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
mucha02 Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 14:09 no i jeszcz kolezanka odszkodowanie dostanie, bo za cesarke sie dostaje i to nie malo Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 15:51 hmh A zatem... uwazam, ze dawnie lapowki jest tak samo zle w kategoriach moralnych jak wymuszenie falszywego L4 Z drugiej strony oczywiscie, polskie szpitale i polski nfz (zus to niewiele ma z tym wspolnego poza zbieraniem kasy) nie zapewniaja godnych warunkow leczenia/porodu. Znam szpitale, w ktorych trzeba zaplacic 'datek' przed operacja/porodem - tak 'na szczescie, zeby sie udalo' - sa nawet nieoficjalne cenniki... i wtedy kogo bardziej potepiac? W kwesti kupienia cesarki w panstwowym szpitalu to oczywiscie jest naganne, bo to lapowka i juz. Ja wykluczam wogole kontakt z publiczna sluzba zdrowia jezeli chodzi o ginekologow/porodowki i stomatologow. Jak zaplace, to mam, co chce i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
mucha02 nie boli mnie to 19.11.06, 16:00 ze ona sobie ta cesarke kupila. tak szczerze to jest mi to obojetne i uwazam ze kazdy robi tak jak mu sumienie mowi i na ile pozwala. w tym calym watku chodzilo mi jedynie o pokazanie wygodnych w swietle niuczciwosci. bo to one przeciez oskarzaja nas nagminnie, ze idac na L4 kradniemy, oszukujemy i wyludzmy, sa wulgarne i bardzo niegrzeczne. jedna z nich zaplacila za cesrake a reszta co robi?? bije brawo jaka to ona cwana. tylko jedna puenta mi na mysl przychodzi: cudze pod lasem swojego pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Re: nie boli mnie to 19.11.06, 16:05 A mi sie wydaje, ze nikt nie oskarza "masy", tylko pojedyncze osoby, ktore wprost pisza, ze ida na L4 bez powodu. Co do problemu lapowek - ja "gratuluje" temu lekarzowi, ktory ja przyjal. Na miejscu kazdej, ktora lapowke dala - skorzystalabym z oplaconej uslugi i doniosla na bydlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: nie boli mnie to 19.11.06, 16:37 ok - nareszcie rozumiem o co Ci chodzilo... jestem tu nowa i nie znam tamtej alternatywnej 'grupy forumowej' pozdr! Odpowiedz Link Zgłoś
mariken ?? 19.11.06, 16:57 wybacz, ale udzielam się również na wyGodnych i nie uważam się za osobę wulgarną czy niegrzeczną jeśli oskarżasz "grupowo", daj przykłady mojego również bycia wulgarną jeśli nie, ja też mogę napisać że jesteś wulgarna nie jest to miłe, prawda? następnym razem się zastanów j. Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac hmm.. nadwrazliwosc? 19.11.06, 17:36 nie chcialam Cie urazic - nie jestes nieco przewrazliwiona? nie znam za bardzo ani tego ani tamtego forum a jedynie probowalam zrozumiec, o co chodzi autorce tego watku, ktora wydaje sie NIE byc NAJWIEKSZA fanka osob z wyGodnych. Nie znam - nie oceniam Odpowiedz Link Zgłoś
mucha02 Re: hmm.. nadwrazliwosc? 19.11.06, 17:49 malgoszac to bylo do mnie. nie przejmuj sie Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac sie juz pogubilam :) 19.11.06, 18:10 ok. hehe juz nie wiedzialm kto do kogo pisze i dlaczego na mnie krzycza Odpowiedz Link Zgłoś
wjw2 po co płacić za cesarke? 19.11.06, 19:21 Są kliniki prywatne, które mają podpisane umowy z NFZ i tam właśnie cc nic nie kosztuje. Płacisz za poród rodzinny i zzo. Rodziłam w takiej klinice i nie zapłaciłam nikomu nic więcej niż wskazywał cennik, a opieka podczas całego pobytu bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: po co płacić za cesarke? 19.11.06, 20:59 Już widzę, jak ci w takiej klinice finansowanej z NFZ robią cesarkę bez wskazań zdrowotnych... Odpowiedz Link Zgłoś
wjw2 Re: po co płacić za cesarke? 20.11.06, 12:18 I tu Cię zaskoczę, robią na życzenie Odpowiedz Link Zgłoś
delfina77 Re: po co płacić za cesarke? 20.11.06, 15:04 Trudno mi w to uwierzyć, gdzie są takie kliniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
mucha02 Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 13:53 cesarka to operacja i tylko z okreslonych powodow mozna ja zrobic. jak ktos placi 1000 zl za cesarke tzn. ze to jego widzimisie i nie ma zadnego zagrozenia ani dla matki ani dla dziecka. lekarz musi sie troche nagimnastykowac aby wymyslec co bylo przyczyna cesarki. cesarka na zyczenie jest nie legalna. i za ta operacje placimy MY platnicy skladek ZUS-owskich. jest to zwykle zlodziejstwo i oszustwo, ale co tam wygodnym mozna, przeciez one sa lepsze. tylko zapominaja ze same sraja nieraz po gaciach jak cos nie tak. pytania w stylu: czy to czop albo jezu maryska schudla sa u nich na porzadku dziennym. ale to dziewczyny z Ci.. sa glupie i zacofane. Odpowiedz Link Zgłoś
diablicamonika27 Re: Unas taniej SE cesarke kupicie 19.11.06, 13:56 Bo ordynatorka bierze tylko 500złjak ja rodziła akurat jedna z Pań płacących przyjechała z Gdyni i se kupiła ta cesarke,bo u nich w Gdyni nie robią za życzenie.A my to Elbląg.Ja miałam cesarke i nie musiałam se płacić,bo miałam z innych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 17:02 wiesz co, mam bardzo mocne wrażenie, że po prostu zazdrościsz np. tego, że jest krąg ludzi, którzy dobrze się ze sobą czują, do wielu rzeczy podchodzą na wielkim luzie (gdybyś wgłębiła się w wątki o czopach, może zrozumiałabyś, że tak naprawdę są całkowicie humorystyczne) jeśli ci się nie podoba, nie czytaj tamtego forum, po prostu strasznie agresywna jesteś, i tyle j. Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: mozna se cesarke kupic 19.11.06, 16:24 Żałosne. Powiem szczerze-nie trawie kablowania i podsyłania linków kto co o kimś/czymś mówi.Nie trawie. Ale ta sytuacja jest szczerze mówiązc na poły żałosna i śmieszna.Podobnie zresztą jak pierwsze wypowiedzi w tym wątku.. "Trzeba umieć sobie wygodnie ułożyć życie ' Brawo! Brawo! Brawo!W innych kwestiach Mag-dalleno myślę, że również wiesz jak sobie wygodnie ułożyć życie?Dobrze posmarować i jedziemy?Gratulacje.Morale zostawiamy na boku, grunt to żyć wygodnie...Mam nadzieje, że reszta wyGodnych się pod Twoją mądrością nie podpisuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
kekoa2 Re: mozna se cesarke kupic 20.11.06, 15:26 Niektore z was są naprawde beznadziejne.oby cie nigdy twoje morale nie wyprowadzily w slepy zaulek jak bedziesz cierpiec za miliony i trzymac jeszcze fason hehe,trzeba miec jeszcze przy tych swoich moralach choc troche zdrowego rozsądku i szacunku do swojej osoby co ty nazywasz wygodnictwem.jakby moi rodzice nie posmarowali to brat by dawno byl na tamtym swiecie po wypadku-a mieli niby zycie jego poswiecic!!!? i takich przypadkow znam wiele wiele,nawet o glupie skierowanie ciezko sie doprosic w przychodni nawet w przypadkach ktore kategorycznie tego wymagaja lekarz jest w stanie odmowic-to dopiero zlodziejstwo,no i trzeba isc prywatnie.ja nie potepiam tej dziewczyny skoro jej trauma i strach jest wazniejsza i tylko to sie liczy dla niej,pomyslcie o tym co jest wazne tak naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś