IP: *.* 12.03.02, 12:18
Czesc Dziewczyny, Za 9 dni czeka mnie cesarka. Dlatego bylabym wdzieczna za wszelkie informacje i wrazenia z tej operacji. Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasiula1 Re: Cesarka IP: *.* 12.03.02, 12:46
      Jest gdzieś taki wątek "do mam po cesarce" (bodajże na emamie). Znajdz go, jest tam naprawdę masa informacji na ten temat.
    • Gość: agnieszk@ Re: Cesarka IP: *.* 12.03.02, 17:33
      Cześć Kasiu,Miałam planowaną cesarkę 3 miesiące temu. Trochę się bałam, ale był ze mną mąż. Cały czas głaskał mnie po buzi, bardzo mnie to uspokajało. Wszystko trwało 15 min. Dziwne uczucie jak wyciągali moją córeczkę z brzucha. Właściwie wyszarpywali, cała chodziłam na stole :). To jedyne co czułam. A czułam też jak robili mi znieczulenie w kręgosłup, tzw. podpajęczynówkowe. Właściwie najpierw znieczulili mi miejsce nakłucia i to właśnie czułam, taki zastrzyk. Jak p. anastezjolog robiła już właściwe znieczulenie, nie czułam bólu, ale nieprzyemne przeciskanie się czegoś w kręgach. A potem już tylko rozmowę lekarzy i kwilenie małej. Operacji nie musisz się bać. Gorzej było, gdy znieczulenie przestało działać. Dają zastrzyki przeciwbólowe na początku, potem czopki. Szybko każą wstać. Najgorzej było z siusianiem. Miałam wrażenie, że nie mam mięśni to jak mam je napiąć i zrobić siusiu. Tym bardziej, że się w ogóle nie chce. Jakoś poszło. Wyszłam ze szpitala po 4 dniach i właściwie byłam samodzielna. Ciężko było wstawać, wyprostować się, takie dziwne uczucie ciągnięcia. Po 7 dniach zdjęto mi szwy i było dużo lepiej. Rana szybko zagoiła się. Nie wiem czy cię uspokoiłam, ale na pewno rzeczowo przedstawiłam sprawę. Trzymam kciuki. Aga
    • Gość: mwegner Re: Cesarka IP: *.* 19.03.02, 10:57
      Mam dla Ciebie praktyczą radę - dotyczy ona majtek. Na początku gdy masz jeszce nie zdjęte szwy niewygodnie jest chodzić w majtakach niskich. Dużo wygodniejsze są takie babcine wysokie majtalony :)Mogą być takie z okresu ciąży bo brzuzek na początku Ci jeszce zostanie.Jeżeli masz jakieś konkretne pytania - pisz chętnie Ci odpowiem. Miałam dwa cc.Pozdrawiam i przepraszam że tak późno.Magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka