Dodaj do ulubionych

Spojenie łonowe

25.11.06, 08:32
Chodzi mi o ból związany z rozchodzeniem się spojenia łonowego. Odczuwam
pewne dolegliwości i chciałam je sprecyzować. Jeśli się mylę, to mnie
poprawcie. Mam trudności z poruszaniem się, podnoszeniem nóg do góry a
zwłaszcza do boku, wielki ucisk na krocze i kłopoty z przewracaniem się z
boku na bok. Jestem w 35/36 tygodniu ciąży i przytyłam 15 kg.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anmoko Re: Spojenie łonowe 25.11.06, 08:58
      Witaj, widze,ze nie jestem samasmile Mam koncowke 38 tc, a juz od 33 tc czulam,
      jak corcia ustawiala sie w miednicy. Kilka tygodni temu wystarczylo, ze
      polezalam i po ucisku nie bylo sladu. Za to teraz juz ledwo zipie: kiedy sie
      poruszam mam ucisk w dole brzucha, na wysokosci spojenia lonowego, bola mnie
      wiezadla i miesnie ud w gorze (tak to odczuwam). Koszmar. Chodze jak kaczka i
      marze juz o porodzie ... smileMarze glownie lezac smile
      • agus252 Re: Spojenie łonowe 25.11.06, 13:44
        Jestem w 37 tyg. i mam to samo od jakiegoś czasu.Boli mnie tylko nocą,ale to
        taki bol,że nie mogę spać.Wczoraj myślałam,że pojadę do szpitala.Po za tym mam
        założony szew i jak chodzę mam wrażenie jakby mnie coś przecinało,muszę wtedy
        stanąć bo nie mogę z bólu się poruszać.Mam nadzieję,że przez ten ucisk szwy nie
        poprzecinają mi szyjki,zdejmą mi dopiero za 8 dni.We wtorek mam wizytę u
        lekarza to sie dowiem czy coś złego się nie dzieje.Narazie chyba pozostaje mi
        leżenie.
        • laur18 Re: Spojenie łonowe 25.11.06, 14:21
          Dziewczyny ból ten w 37tc. To nic w porównaniu z tym w 40tc. A przynajmniej u mnie. Z bólu nawet z toalety sama nie mogę wstać. Nic ani kroku. Dziwne to bo tylko w nocy boli.
    • anet.76 Re: Spojenie łonowe 25.11.06, 20:00
      Też jestem w 35 tc i mam to samo od kilku tygodni.. Teraz doszły jeszcze bóle w
      nadgarstkach.. nie mogę się oprzeć o ręce, ból budzi w nocy.. jedyna pociecha
      że po porodzie to przejdzie.. choć nie wiem jak szybkowink
    • kwiatulineska Re: Spojenie łonowe 25.11.06, 20:04
      ha! mam identycznie i jestem w 36 tc. ale nie ma tego zlego... im gorzej sie
      czuje tym mniej sie boje porodu wink
      • zmrocznik Re: Spojenie łonowe 25.11.06, 20:27
        Gdzieś czytałam, że to może być powód do cesarskiego cięcia, czy to prawda?
        (Drugie dziecko wolałabym urodzić normalnie, tym bardziej ,że już centymetr
        rozwarcia)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka