Dodaj do ulubionych

Poród pozorny????

IP: *.* 10.06.02, 12:39
Hej bardziej doświadczone mamusie, zapytam jeszcze na tym forum.Ile mogą trwać pozorne skurcze, nieregularne, bolesne, ale nie bardzo? Czy to kwestia doby, dwóch, czy tygodnia????? Obudziły mnie dziś w nocy i tak trwają od tego czasu, z przerwą po ciepłej kąpieli. Ponad tydzień temu lekarz stwierdził, że mam rozwarcie na ponad 1 cm. Nie wiem, kiedy mam ściągać męża z Warszawy do Kalisza, żeby udało mu się rodzić razem ze mną.Może jak się zacznie naprawdę, to on nie zdąży przyjechać :-(.Pozdrówka, Lidziak
Obserwuj wątek
    • Gość: sawlb Re: Poród pozorny???? IP: *.* 10.06.02, 15:04
      Lidziak,nie wiem dokladnie jak to wyglada od fachowej strony. U mnie trwal dobrych pare godzin[raz ok 9 i raz 7] ale skurcze nie stawaly sie silniejsze i nie zblizaly sie specjalnie w czasie-stopniowo zaczely zanikac az wygasly. Ogolnie mowi sie, ze jesli po cieplej kapieli nie ustana to jest to porod wlasciwy ale wazne jest tez jakie masz rozwarcie i czy ono postepuje.Ogolna definicja porodu wlasciwego to:*rozwarcie 3 cm i postepuje stopniowo*skurcze co najmniej co 3 min i trwajace ok 30 sekund przy czym przerwy miedzy skurczmi powinny sie stopniowo zmniejszac (poza stadium przejsciowym i stadium parcia kiedy to sie charakterystycznie wydluzaja)a skurcze wydluzac i nasilac[ogolnie ok 3 skurczy na 10 min].*ciepla kapiel bedzie w stanie wyciszyc nieco ale nie calkowicie skurcze. dobrze by bylo gdyby ci ktos sprawdzil jakie masz rozwarcie bo to daje jakies rozeznanie.trzymam mocno kciuki i calym sercem jestem z toba.:bounce:
      • Gość: joannaz Re: Poród pozorny???? IP: *.* 12.06.02, 09:26
        Lidziak- ja moge Ci powiedzieć tylko tyle, że rozwarcie 1 cm miałam już 13 stycznia a Zosie urodziłam 5 lutego, przy terminie na 27 stycznia.Pozdrawiam Joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka