Gość: Zoe IP: *.* 09.08.02, 14:52 Bede wdzeczna jesli podzielicie sie swoimi spostrzezeniami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karina_ku Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 10.08.02, 13:51 Ja nie mogę,ale...Mamy czas. Pozdrawiam KarinaZoe napisała/ł:> Bede wdzeczna jesli podzielicie sie swoimi spostrzezeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMisiek Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 14.08.02, 17:43 U mnie s... był przez cała ciążę poza kilkoma dniami po incydencie bólowym- ostatni raz 4 dni przed porodem.Ale moja ciąża nie była zagrożona.A satysfakcja w ciąży??? taka jak nigdy przedtem i......nigdy potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agus_25 Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 07.10.02, 22:19 Ja jestem w 17 tyg. i jak narazie współżyję ze swoim mężem, staramy się wybierać pozycje dla mnie najwygodniejsze(leżąc na boku) i jak narazie zdarzały mi się lekko przybrudzone upławy, ale tylko na początku. Czytałam gdzieś,że najlepiej by było powstrzymać się ze współczycia w czasie kiedy powinna wystąpić miesiączka, bo zwiększa to prawdopodobieństwo krwawienia.Myślę,że jak nie ma przeciwskazań to czemu by się nie kochać w tych dniach.Pewnie później zaprzestanę choćby ze względu na niewygode z dużym brzuchem, narazie w każym razie korzystam Po za tym wszędzie piszą,że sex w czasie ciąży jest wręcz wskazany(oczywiście do czasu, gdy wszystko jest ok!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia_wiecznie_mŁoda Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 07.10.02, 23:12 Mniaaaammmm.....do porodu......dwa udalo nam sie wywolac dzeki mezowskiej interwencji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shiva Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 08.10.02, 13:31 Ja współżyłam tylko do 3-mca.Miałam niestety problemy(plamienia,skracanie szyjki)no i kategorycznie mi zabroniono.Jeśli z Twoim zdrowiem wszystko ok. i jeśli oczywiście masz na to ochotę,to działaj!Pozdrowienia Dominika+31tyg.kruszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nawojka Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 19.10.02, 20:52 W pierwszej ciąży jak wulkan (i ile przyjemności!), teraz, czyli w drugiej nic, kompletnie, zero ochoty, choc nie ma żadnych przeciwsazań Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: SEKS I CIAZA ... 20.06.03, 03:45 A ze mna jest dokladnie tak samo, w pierwszej ciazy - baaaardzo fajnie, teraz - prawie w ogole mi takie mysli po glowie nie chodza (mojemu mezowi, owszem, chodza) juz myslalam ze jestem jakas "popsuta" ale widze ze to sie zdarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: youst Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 19.10.02, 21:07 Ja jestem w 14 tygodniu. Od początku ciąży seks między mną a moim Maćkiem wręcz kwitnie. Nic mnie nie boli, raz tylko zdarzyło się małe plamienie, raczej otarcie chyba. Lekarz nie zabronił, wręcz zalecił - w stopniu umiarkowanym i raczej delikatnie. No a w Maćka coś po prostu wstąpiło! Jest zakręcony mną jak nigdy. Brzuszek jest na razie tylko ledwo co zarysowany, a on już czeka aż będzie duuuży! Skacze wokół mnie, adoruje, głaszcze, pieści, no aż miło!!! To dla niego tak niezwykłe i dziwne, że działa na niego bardzo pobudzająco. No cóż, mi pozostaje się tylko cieszyć! Moje potrzeby może się nie zwiększyły, ale na pewno też nie zmniejszyły, a na początku obawiałam się, że on będzie miał opory. Podsumowując - jeżeli lekarz nie zabroni to korzystać, korzystać, bo potem, tzn. po porodzie 6 tygodni postu, a jeszcze później dzidzia tak da w kość, że łóżko kojarzyć się będzie wyłącznie ze snem!!! Tak mówią mi starsze i bardziej doświadczone "w dzieciach" koleżanki!Pozdrawiam, Justyna.youst@hot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clowiek Re: SEKS I CIAZA ... IP: *.* 25.10.02, 08:05 jedno nie wyklucza drugiego. Mojej zonie rowniez skracala sie szyjka, a jednak uprawialismy seks po staremu. Wiadomo ze w poznijeszym okresie jest juz problem z brzuszkiem i trzeba dobierac sobie odpowiednie pozycje, mimo to seks w takim okresie to cos niepowtarzalnego (no powtarzalne ale moze niezbyt czesto). Prawie cala ciaze zonka byla na zwolnieniu (ryzyko poronienia) i seks wcale nie przeszkadzal dzidziusiowi tak przynajmniej mnie sie wydaje.Ostatni stosunek byl chyba dzien przed porodem (cesarka), przy 3 centymetrowym rozwarciu i nic zlego sie nie wydarzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaje Re: SEKS I CIAZA ... 18.06.03, 23:13 a mi lekarz powiedział,że mam się nie kochac bo mogę poronić,mimo,ze wszystko jest ok,bo sperma cos tam powoduje-paranoja???podobno można i po raz pierwszy sie z tym zetknęłam.jestem w 5 tyg-i co mam robić???bo całą radosc z sexu psuje mi myślenie(((( Anka Odpowiedz Link Zgłoś
maak3 Re: SEKS I CIAZA ... 19.06.03, 00:16 to zmień lekarza i już nie myśl a sex w ciąży jest fantastyczny Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: SEKS I CIAZA ... 20.06.03, 11:15 Anie, no co Ty... W prawidłowo przebiegającej ciąży można uprawiać seks od samego początku do samego końca, nawet po książkowym terminie, i jesli tylko macie ochotę, to z tego korzystajcie. Chyba, że są jakieś przeciwwskazania... Szkoda tego czasu, naprawdę szkoda - zgadzam się z Maak - od czwartego miesiąca to w ogóle jest coś pięknego Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: SEKS I CIAZA ... 18.06.03, 23:44 Ja nie mogę mam przodujące łożysko... ale mąż też bardziej przestraszony niż zainteresowany, więc może to i lepiej... W pierwszej ciąży bał się tak bardzo że chyba od 3. miesiąca nie kochaliśmy się. Antonina i Zosia (25. tydzień) Odpowiedz Link Zgłoś
justicya Re: SEKS I CIAZA ... 20.06.03, 01:51 Moj maz tak samo jak Twoj, Tosiu - bardzo wystraszony i co gorsza, zupelny zanik pozadania. Oczywiscie calowac, piescic i glaskac brzuszek to i owszem ale zeby cos dla mamusi to juz nie bardzo Do 3 m-ca ciazy bylo naprawde swietnie ale im brzuszek wiekszy tym gorzej z seksem. Po ostatnim nocnym gwalcie na mezu (bo do tego musze sie dopuszczac caly dzien chodzil i wypytywal czy Rachelka sie rusza, nie wierzyl i sprawdzal! Mam wrazenie, ze mu odbilo, a On tez za bardzo nie moze uwierzyc w to co robi, bo zawsze myslal, ze seks z kobieta w ciazy jest bardzo kinky a teraz zupelnie inaczej na to patrzy. Coz na sile nic nie zrobie - no chyba ze od czasu do czasu i to wykorzytujac nocne zamroczenie Pozdrawiam Justi&Rachel 29tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: SEKS I CIAZA ... 20.06.03, 22:31 Justi, a moze u Was to jakas kwestia kulturowa? Powodzenia w uwodzeniu meza A. Odpowiedz Link Zgłoś
zosia271 Re: SEKS I CIAZA ... 20.06.03, 06:57 Jestem w 34 tygodniu ciąży i do tej pory robiłam to z ogromną przyjemnością. Piszę o sobie bo w przyjemność męża nie wątpię a moja ze względu na brzuch mogła nie być taka duża, ale była. Niestety pojawiły się skurcze i mamy zakaz współżycia z czego jestem bardzo niezadowolona.Stwierdziłam nawet żę moje życie straciło sens.Uzgodniliśmy jednak z mężem że jak tylko dziecko już będzie w odpowiednim wieku żeby wyjść znowu będziemy się kochać Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1970 Re: SEKS I CIAZA ... 21.06.03, 14:24 Nic nie bylo w 2 i 3 miesiacu, bo taaaaak mi bylo niedobrze, ze na nic nie mialam ochoty. Od kiedy nudnosci mi przeszly - jest B-O-S-K-O! Ale u nas i przed ciaza bylo W kazdym razie, jak nie masz zagrozonej ciazy i tylko macie ochote, to korzystaj. Podobno po porodzie najpierw trzeba odczekac na gojenie, a potem pada sie na twarz ze zmeczenia, wiec moze byc cienko Pozdrawiam, Dorotka (23 tydz.) -------- Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat Odpowiedz Link Zgłoś
marmia Re: SEKS I CIAZA ... 23.06.03, 10:30 Tylko pozazdrościć ... Moj facet na sama mysl o kochaniu sie ze mna 6 m-c dostaje dreszczy oczywiscie wynika to z obawy o maluszka ale psychicznie nie jest mi lekko bo nie ciesze sie tym ze rosnie mi brzuszek a wrecz przeciwnie czuje sie brzydka bo wiadomo odnosze wszystko do siebie. Podstawiam mu ksiazki i materialy o sexie w czasie ciazy ale i tak uparcie twierdzi ze jest to szkodliwe on sie poprostu boi jak uda mi sie wymusic na nim maly gwalt to i tak ze stesu chlopak nie osiaga przyjemnosci no i co ja mam zrobic z nim?? wymienic na lepszy model ...???? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1970 Re: SEKS I CIAZA ... 23.06.03, 11:33 No to jak juz tak sie boi, to moze nie idzcie "na calosc"? Sa rozne sposoby, zeby bylo milo ) -------- Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat Odpowiedz Link Zgłoś
marmia Re: SEKS I CIAZA ... 23.06.03, 16:58 Dorotka "inne sposoby" też nie skutkują, chyba widzi we mnie już niestety mamę a nie partnerkę idiota oj nie wiem jak wytrzymam! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka1970 Re: SEKS I CIAZA ... 23.06.03, 17:35 A nie mozesz jakos podstepem sie do niego dobrac? Moze jak spi? ) Moze jak go rozochocisz, to juz nie bedzie mogl nic zrobic i mu mina te bezsensowne opory? Kobieta w ciazy tez moze byc sexy, przynajmniej moj tak twierdzi... -------- Swiat lubi ludzi, ktorzy lubia swiat Odpowiedz Link Zgłoś
guska3 Re: SEKS I CIAZA ... 23.06.03, 14:45 jestem obecnie w 35 tygodniu ciąży, do 7 miesiąca nie było problemów, ale później mój mąż jakby się zaciął, nie było mowy o seksie, próbowałam kilka razy namówić go chociażby na pieszczoty, ale nic z tego widocznie niektórzy faceci już tak mają) Odpowiedz Link Zgłoś
kikula Re: SEKS I CIAZA ... 24.06.03, 13:09 Rzeczywiście niektórzy faceci tak mają.... Mój mąż przez ostatnie dwa m-ce ciąży robił uniki tłumacząc się , że boi się o dziecko (chociaż ciąża była wręcz książkowa), więc dałam mu spokój(chociaż od początku ciąży miałam "wilczy" apetyt na te sprawy). Mówiłam mu, żeby korzystał dopóki może, bo potem może być różnie, czyli zmęczenie, czy zdarzająca sie dosyć często niechęć kobiety do seksu po porodzie. Na jego szczęście moja ochota po porodzie nie przeszła, a wręcz odwrotnie, sama nie mogłam doczekać się kiedy minie tych 6 tygodni połoguTeraz seks sprawia mi o wiele większą przyjemność niż przed ciążą, po prostu pasuje mi każda pozycja o każdej porze dnia i nocy Czego i Wam życzę Kikula Odpowiedz Link Zgłoś
weronikarb Re: SEKS I CIAZA ... 23.06.03, 14:22 Witajcie Ja tez niestety mam takiego ginekologa, że nie karze mi uprawiać seksu, juz od 1 miesiąca, jak tylko stwierdzil ciążę, bo moge wywolac poronienie. Jednak stwierdzilismy z mezem ze przesadza tym bzrdziej ze nie bylo zadnych innych przeciwskazan, ale on jest troszke przewrazliwiony, przez pierwsze 4 miesiace pobolewal mnie brzuch, mialam wrazenie ze to raczej nie srodek a wszystkie miesnie brzucha, a on i tak wyslal mnie do szpitala i tam potwierdzili ze to tylko rozciaganie sie miesni no i obecnie jestem juz w 22 tyg. i nadal sie kochamy i bezdiemy dopóki bedziemy faktycznie mogli. Jest bosko mimo, ze bylo super przed ciąża to teraz jest jeszcze lepiej. Staramy sie robic to ostroznie i pamalu, ale konczy sie roznie, jednak odruchowo uwazamy na dzidzie I tak sie ograniczamy do 3-4 razy tygodniowo, ale gdybym mogla to chybaz lozka bym nie wychodzila. Wole korzystac z takich przyjemnosci poki sa, bo pozniej moze byc roznie Pozdrawiam Renata Odpowiedz Link Zgłoś
monjik Re: SEKS I CIAZA ... 24.06.03, 15:21 U mnie ochota na seks pojawiła się po 3 miesiącu ciąży. Teraz jestem w 23 tygodniu i kocham się z mężem znacznie częściej niż przed ciążą. On uważa, że teraz jestem szczególnie sexy ) czego życzę wszystkim przyszłym mamusiom. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiazacharska Re: SEKS I CIAZA ... 25.06.03, 09:59 Seks w ciązy jest wspaniały, choc ja mialam ewidentne skoki libido w jedna i w druga strone. Najwiecej ochoty na seks mialam 4-6 miesiace i potem koncowka 7 i caly 8. Teraz jestem w 9 i libido mam mniejsze, ale pewnie bardziej dlatego, ze koszmarnie bola mnie biodra i kosc lonowa... Takze jest dobrze tak ogolnie. My kochalismy sie kiedy chcielismy i teraz w 9 miesiacu tez delikatnie i jakos nic sie nie dzieje. Wiec jak masz ochote, a lekarz nie zabrania - )))) Kasia, 37 tydzien > Bede wdzeczna jesli podzielicie sie swoimi spostrzezeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
zorka7 Re: SEKS I CIAZA ... 25.06.03, 10:46 Buuu, a ja mam szlaban na cala ciaze - i zamierzam dla dobra sprawy go przestrzegac. Ale w pierwszej ciazy, przez 3 pierwsze miesiace, bylo fantastycznie. Ech... Moze Bog mi w dzieciach wynagrodzi te posty i wyrzeczenia? Odpowiedz Link Zgłoś