Dodaj do ulubionych

4-5 tydzien. Poradzcie

IP: *.* 12.12.02, 21:09
Moja Przyjaciolka jest w 4-5 tyg. ciazy. Wczoraj miala plamienie i bolal ja brzuch. Pojechala do szpitala, gdzie lekarz jej zrobil usg. napisal ze nie slychac echa zarodka i ze nie wiadomo czy pecherzyk jest pusty czy nie. Za tydzien kazal zrobic usg. Czy wiecie moze o co chodzi? Czy u kazdego jest pusty w tym wieku ciazy czy p prostu wynika to z tego ze nic nie widac. Nic nie rozumiem a ona sie strasznie denerwuje.Dal jej no-spe, bo caly czas ja boli brzuch z lewej strony. Jeden mowi ze macica jest miekka drugi lekarz ze twarda. Ona jest bardzo nerwowa wiec moze to przez nerwy.Bardzo sie martwimy. PoradzcieAga
Obserwuj wątek
    • Gość: sugar Re: 4-5 tydzien. Poradzcie IP: *.* 12.12.02, 21:52
      Cześć, Nie jestem pewna, ale myślę, że chodziło lekarzowi o bicie serduszka. Miałam robione usg w 5 tygodniu i też go lekarz nie mógł odnaleźć (ponoć to stanowczo za wcześnie by coś zobaczyć). Jednak w połowie 7 tygodnia już było wyraźnie widoczne. Życzę wszystkiego najlepszego i dobrej nowiny na tegoroczne święta:hello: Magda
    • Gość: Megann_ Re: 4-5 tydzien. Poradzcie IP: *.* 12.12.02, 22:12
      Nie wiem o co chodzi z tym pęcherzykiem ale na waszym miejscu przycisnęłabym lekarza - nie dajcie się tak łatwo zbyć!! Lekarz ma obowiązek przedstawić sytuację tak, żeby pacjentka wiedziała o co chodzi. Powiedz, ze nie rozumiesz i niech przetłumaczy na polski. Bo to co wiem napewno to ze nie wolno się denerwować!!! Herbatka z melisy i głębokie oddechy. :))))
    • Gość: sylwiakrol Re: 4-5 tydzien. Poradzcie IP: *.* 13.12.02, 10:53
      Witam!Po pierwsze niech Twoja koleżanka nie martwi sie na zapas tylko spokojnie czeka na usg za tydzień,bo wiele dziewczyn na pierwszym usg wykonanym tak wcześnie dowiaduje się że ma pusty pęcherzyk czy inaczej puste jajo płodowe.Nie oznacza to że na początku ciąży u wszystkich dziewczyn tak jest tylko że poprostu zarodka jeszcze nie widać.A jeżeli faktycznie okaże sie że to puste jajo to oznacza że w ciążę się zaszło,ale niestety zarodek obumarł i trzeba dokonać skrobanki.Ja przeszłam przez to samo(podejrzenie o puste jajo płodowe) i bardzo to przeżyłam a jak się po tygodniu okazało zupełnie niepotrzebnie.Dziś mam 1,5 rocznego synka.Życzę koleżance pomyślnej wiadomości za tydzień,niech się wyluzuje i będzie dobrej myśli!
      • Gość: gwiazdka Re: 4-5 tydzien. Poradzcie IP: *.* 16.12.02, 17:41
        WitajcieTo prawda, że jajo płodowe inaczej pęcherzyk płodowy może być czasem puste. Niestety ja miałam przykre doświadczenie, przy kolejnym USG przypuszczenia potwierdziły się. Miałam wykonany zabieg i nie da się wyrazić w słowach co wtedy przeżyłam, to był 10 tydzień ciąży. Tak zadecydowała natura, nie było w tym żadnej mojej ani niczyjej winy. Tak się poprostu zdarza, a my musimy się z tym pogodzić. Trzymam kciuki za twoją koleżankę, aby wszystko dobrze się skończyło. Dodam, że po jakimś czasie zaszłam w ciążę kolejny raz i mam teraz 1,5- rocznego synka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka