Dodaj do ulubionych

"Nowy statek Triady"

IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.04, 12:17
Wróciłem z 7+7 rejs z triadą 17-10-04 i pływalismy innym statkiem niz sławny
An... Nasz nazywał sie Cleopatra. Na pierwszy rzut oka całkiem niezły,
jedzenie chociaż niedużo to ładnie wyglądało, obsługa całkiem miła. Teraz
troche smutnej prawdy. Przez tydzień rejsu na ok 70 osób z Polski i 12
Niemców strutych osób było 90% całości. Do dzisiaj jeszcze odczówam skutki
jedzenia na statku. Miałem wiadomość od innej , że badania po powrocie nie
wyszły dobrze. Obsługa na każdym kroku czekała na bakszysz, chociaż został
zapłacony przed rejsem(pani pilotka zebrała od każdego po 10$ na takie
sprawy). Kelnerzy w barze sami pobierałi sobie napiwki różnej wielkosci.
Papier toaletowy skończył się w czasie rejsu. Nie było lekarza. Nie mieliśmy
w ostatni dzień gwarantowanego obiadu. Nie polecam tego statku, a co za tym
idzie Triady. Wszystko po najmniejszej linii oporu. Aby taniej, szybciej i
najmniejszym nakładem własnym. I niech nikt nie pisze, że na tym rejsie było
inaczej bo będzie to ktoś związany z Triadą. Owszem zwiedzanie było w
porządku, ale pozostałe wątki, które opisałem faktami nie do zaprzeczenia.
Niech nikt nie pisze o zemście faraona, gdyż ja przechodzi kilka osób, a nie
prawie cały statek. Triada i Cleopatra to nieporozumienie. Dziekuję
Obserwuj wątek
    • Gość: ufuk Re: "Nowy statek Triady" IP: *.crowley.pl 20.10.04, 13:59
      witaj:) mnie na szczescie w 90% nie bylo - nic mnie nie zlapalo (za wyjatkiem
      lekkiego przeziebienia), ale nie da sie zaprzeczyc temu, co napisales. Wg mnie
      najwieksza wada Triady (rezydentow?) jest to, ze nie maja sily przebicia - brak
      obiadu na statku w sobote czy tez problemy z pokojami w magawishu, to przede
      wszystkim kwestia tego, ze rezydentki nie_potrafily tych rzeczy weegzekwowac od
      lokalnej obslugi.
      a w ogole to pozdrawiam:)
    • Gość: Ania Re: "Nowy statek Triady" IP: *.ahold.pl / 213.134.133.* 20.10.04, 14:29
      Zemsta Faraona dopada prawie wszystkich.U biegłym roku ponad 20 moich znajomych
      było w Egipcie. W różnych terminach, w różnych hotelach poza jednym wyjątkiem
      nikt się nie uchował. Ja tez byłam chora. Na rejs lecę jutro, nie z Triadą.
      Pewnie też będę chora. Taki urok pobytu w Egipcie. Więcej optymizmu nastepnym razem.
      Ania
      • Gość: hmm Re: "Nowy statek Triady" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 14:39
        To chyba jakaś chorowita z Was ekipa. Bo ja na 9 pobytów w Egipcie malą zemstę
        mialem 1 raz, podobnie moi znajomi. A co do Triady to faktycznie te biuro jest
        kiepskie (moja znajoma prowadząca biuro podróży woli nie sprzedawać ich
        oferty ,żeby później nie świecić oczami przed klientami).
        Pozdrawiam.
        • pc_maniac Re: "Nowy statek Triady" 20.10.04, 14:48
          do Hmmm

Jednak w temacie objazdówek autokarowych Triada była niekoronowanym liderem.
          Przyglądając się forum zdecydowana większość turystów z tych objazdówek była
          bardzo zadowolona, odwrotnie z rejsów.
      • pc_maniac Re: "Nowy statek Triady" 20.10.04, 14:46
        Ja rezydenturę w Egipcie postrzegam nieco z innej strony.

W kraju muzułmańskim wysyłanie KOBIETY rezydentki do załatwiania czegokolwiek w
        kulturze patriarchalnej zawsze będzie prowadziło do albo scysji z tubylcami,
        albo do olewania jej zdania.
        Po pewnym czasie taka rezydentka ma dwie możliwości - albo nabawi się wrzodów,
        że nie traktują jej poważnie, albo sama rónież zacznie olewać stanowisko
        Egipcjan i pogodzi się z tym.

No bo wyobraźcie sobie, że w tej kulturze kobieta (i to obca) wydziera się na
        faceta, że coś nie zrobił, nie załatwił, lub zrobił źle.
        Cholera, zacznijcie prezesi biur podróży myśleć kategoriami obowiązującymi w
        danym kraju, a nie europejskim podejściem.

Co zaś się tyczny Triady. Chwała im za to, że postanowili koszmarnego
        cAhetatona zmienić na inny statek. Ale jeszcze musi upłynąć nieco wody w Nilu
        by przywrócić nadszarpniętą na rejsach reputację (czego im życzę), ale łatwiej
        zacząć coś od nowa, niż naprawić co się zepsuło.
        • Gość: Dagna Re: "Nowy statek Triady" IP: *.lukas.com.pl 20.10.04, 15:48

nie zgadzam sie z Toba Pc-maniaku i twoim poglądem na temat
          rezydentek.Głupota.Nie traktuj kobiet jak ostatnich ofiar.Bo nie o płeć tutaj
          chodzi a podejście do Egipcjan.I wcale nie trzeba na kogoś krzyczeć aby
          zrozumiał i mieć za przeproszeniem jaja aby być dobrym rezydentem.

* wszystkich przedstawicieli męskiej populacji za określenie"jaja" z góry
          przepraszam.
    • Gość: cs Re: "Nowy statek Triady" IP: 195.215.5.* 20.10.04, 15:27
      oto skutki marudzenia malkontentow
      no i w koncu zamienili Akhnatona na statek, ktory dopiero teraz jest koszmarem,
      sadzac z Twojego opisu
      Na Akhnatonie nigdy nie bylo takowych problemow, jedzenia zawsze pod dostatkiem
      i ogolnie bardzo dobre, obsluga czy kelnerzy nawet nie smieli wspomniec o
      bakszyszu, nigdy niczego nie zabraklo, sprzatanie codziennie i zawsze mozna
      bylo zalatwic wszystko w recepcji czy u egipskiego pilota.
      A teraz jak widze wje*** sie dopiero w bagno, coz, nie miala baba klopotow :o)
      Chybe w tej sytuacji nie wybiore sie na Nil, gdyby to byl Akhnaton to nie wahal
      bym sie ani chwili, dokad jechac w Marcu, no ale teraz to mam problem.
      Na razie
      • Gość: cs Re: "Nowy statek Triady" IP: 195.215.5.* 20.10.04, 15:30
        reasumujac, nie zawsze cos co lepiej wyglada, musi byc faktycznie lepsze.
        Moze i ten Akhnaton wygladal parszywie, ale podroz nim to byla prawdziwa
        przyjemnosc.
        Mam nadzieje, ze moze go tylko odstawili do remontu i wroci na Nil za pare
        tygodni.
        • Gość: ufuk Re: "Nowy statek Triady" IP: *.crowley.pl 20.10.04, 15:45
          plywa caly czas. Triada plywa teraz co najmniej 2 statkami (jesli nie trzema) -
          Cleoparta (tez na niej bylem) i na pewno Akhnatonem (ktory w Asuanie byl
          zacumowany niedalego Cleopatry) takze nie wiadomo na ktory sie trafi - Ewa -
          jedna z rezydentek przenosila sie po naszym rejsie z Cleopatry wlasnie na
          Akhnatona
          • Gość: deo Re: "Nowy statek Triady" IP: *.smrw.lodz.pl 20.10.04, 15:58
            dobrze wam tak - rejsu wam sie zachciewa szanowni marynarze z polskich nizin i
            gór . wilki morskie z Warszawy to potem macie zemstę jak w banku .
            A mówiłem , że jak z Triadą to 7+7 objazd autokarem !!!!

Kto nie chce wierzyc to ma co ma a jak jeszcze nie uwierzy , że trzeba
            koniecznie kupić sobie miejscowe leki a nie faszerowac sie polskimi to dobrze
            mu tak i pozostanie mu tylko w przerwach między wizytami w toalecie ....
            pisanie na forum .

Jak z Triadą to nie rejs jak z Triadą to po ziemi !!!
            • Gość: bkon Re: "Nowy statek Triady" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 17:37
              Nie wiem co to ma do rzeczy. Autokary Triady również nie są lepsze, wracaliśmy
              dwoma do Hyrghady, klimatyzacja albo nie działała,albo działała tylko na
              przodzie autokaru.Trafić na taki na objazdówce brr. Gdybym miała jechać drugi
              raz i tak wybrałabym rejs, a nie objazdówkę.Zamiast przez szybę autokaru
              zdecydowanie przyjemniej oglądać widoki z pokłądu/leżak lub fotel do wyboru/
              Byłam na tym rejsie, znalazłam się niestety w tych 90% dotkniętych zemstą
              faraona, ale tylko jeden dzień a pomógł mi nasz polski nifuroxazyd.Najbardziej
              wkurzające było czekanie na samolot 12godzin,gdzie mimo zapewnień pilotki, tak
              jak opisał kolega nie zapewniono nam podstawowych warunków.Spędziliśmy je przed
              hotelem pilnując bagaży,które kazano nam zostawić na trawniku. Uważam Triadę za
              biuro nieodpowiedzialne, które wcale nie jest takie tanie jak niektórzy uważają.
              Rezydenci obrażają się o byle co, pomagają jeśli chcą, utrudniają jeśli tak im
              się podoba.I nie ważne czy to kobieta czy mężczyzna.
    • przemoa Re: "Nowy statek Triady" 20.10.04, 22:09
      A mnie sie wydaje ze problem Triady w doborze nieodpowiednich stalkow tkwi w osobie kontraktujacej - slynnej Pani Kasi. Jest to moze urocza kobieta, ale jako negocjator z Egipcjanami kompletnie sie nie sprawdza. Swiadczy o tym brak ujejetnosci tej pani w rozwiazywaniu problemow z turystami, a co dopiero mowic o rozmowach z egipskimi touroperatorami. Uwazam ze pc-maniac ma sluszna racje, ze w tym kraju kobieta potrzebuje ogromnej sily przebicia aby sprostac roli partnera w interesach.
      • Gość: deo Re: "Nowy statek Triady" IP: *.smrw.lodz.pl 20.10.04, 23:08
        Rozumiem ,że głupoty piszą forumowiczki , które myślą ,że jak im arab kilka
        razy powie - ja cie kochac i pójdzie z nimi do łóżka to im wszystko załatwi .
        To nie Eurppa gdzie moze i tak by było to kraj muzułmański gdzie kobieta ma
        się słuchać chłopa i taka jej rola a nie załatwiać interesy .
        I potem takie efekty jak na opisywanym rejsie .
        Czy prezes Triady tego nie widzi
        Ludzie widzą a On nie .
        A cierpia turyści i finalnie w końcu biuro ucierpi też .
        • Gość: cs Re: "Nowy statek Triady" IP: 195.215.5.* 22.10.04, 10:04
          jeszcze troche, w koncu Polska jest juz w EU to i na rynku turystycznym z
          pewnoscia zaczna sie pojawiac duze koncerny europejskie, jak to juz jest w
          przypadku TUI i Neckerman, no i jak sie nasze firmy nie dostosuja z jakoscia
          uslug, to po prostu wypadna z obiegu.
    • pc_maniac Stary Akhnaton to naprawdę rudera(link do fotek) 28.10.04, 01:47
      Cóż, nawet jeśli nowy statek Triady jest nie za bardzo, to ten stary (dżizas,
      ale jak zobaczyłem jego zdjęcia i porównałem z tym czym my płynęliśmy...)
      Akhnaton przypomina mi krypę piracką, która nawet czasy parowców pamięta.

Link do zdjęć: EGIPT-zdjęcia hoteli
      • Gość: cs Re: Stary Akhnaton to naprawdę rudera(link do fot IP: 195.215.5.* 28.10.04, 11:04
        o ile wiem, to nie byles nigdy na tym statku, wiec pozostaw komentarze tym, co
        plyneli
        a zdjecia widzialem, zreszta dwa sa moje, niestety jakosc po skanowaniu i
        pomniejszeniu jest tragiczna i absolutnie nie oddaja rzeczywistosci
        szkoda, ze nie mozna ich ogladac w powiekszeniu w drugim okienku na ekranie
        • pc_maniac Re: Stary Akhnaton to naprawdę rudera(link do fot 28.10.04, 11:28
          Jak to nie można ich oglądać w powiększeniu w drugim okienku?
          Właśnie można. Może Ty masz włączone blokowanie wyskakujących okienek i dlatego
          Ci nie otwiera w drugim oknie na duży rozmiar.

Zaś co do wyglądu, nie musiałem nim płynąć by porównać jego wygląd z moim
          statkiem lub z innymi jakie mijaliśmy (i przechodziliśmy przez nie na
          postojach).
          Przecież on jest paskudny nawet z zewnątrz!
          • Gość: cs Re: Stary Akhnaton to naprawdę rudera(link do fot IP: 80.167.93.* 30.10.04, 03:17
            tak, zgadza sie, moj wspanialy firewall jest po prosty az za dobry.

a wyglad statku z zewnatrz i przy przechodzeniu... po co mamy sie klocic, to i
            tak do niczego nie doprowadzi, ja mieszkalem na nim tydzien i uwazam, ze bylo
            wspaniale.
            I tak samo myslala cala grupa.
            Niesamowite, wyjazd z Triada a tu 45 osob zadowolonych jednoczesnie :o))
            • przemoa Re: Stary Akhnaton to naprawdę rudera(link do fot 30.10.04, 21:38
              CS przesadzasz z tą obroną statku. Fotki pokazują cały statek i wnętrze kabin. Są na tyle wyraźne że bez problemu można ocenić jakość tej jednostki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka