Dodaj do ulubionych

BOLACA BLIZNA PO CESARCE

IP: *.* 26.03.03, 09:52
Moja rana po cesarskim cięciu ma zgrubienie i jest zaczerwienoina w jednym miejscu. Lekarz powiedział że może mi się coś z niej sączyć. Jestem przestraszojna że może nie goi się ona prawidłowo. Może ktoś też tak miał? Dodam że mineło 7 dni od cesarki. I jeszcze jedno pytanie - jak długo rana pobolewa?Iwona i Sebcio
Obserwuj wątek
    • Gość: ulcik Re: BOLACA BLIZNA PO CESARCE IP: *.* 26.03.03, 11:36
      noooo to do lekarza niech to zobaczy ja tak miałam ale peklo w jednym miejscu i teraz jest ok :)Ile boli rana ... mnie bolała około 1 m-caulcik
    • Gość: kika3 Re: BOLACA BLIZNA PO CESARCE IP: *.* 26.03.03, 16:28
      Mnie blizna bolała długo-na pewno ok 6 lub 8 tyg.Nie był to ból silny ale takie dretwienie plus uczucie "ciągnięcia".Też byłam przestraszona ale kontaktowałam się z lekarzem i tak podobno miało być. Też byłam zaniepokojona. Teraz minęło ponad 7 m-cy i prawie nie ma śladu. Ale dobrze jest być cały czas pod opieką ginekologa.Pozdrawiam Aga
      • Gość: dziubulek1 Re: BOLACA BLIZNA PO CESARCE IP: *.* 27.03.03, 12:09
        Mnie też to przeszkadzało przez długi czas, np. nie mogłam długo nosić bielizny uciskającej okolicę cięcia. Nie wiem dokładnie, jak długo to trwało, ale chyba ok. 2 m-cy. Potem zaczęło swędzieć (można było cholery dostać). Teraz jest już w miarę OK, chociaż to miejsce ciągle odbieram jako bardziej wrażliwe. Może to dlatego, że Dziubulek miał sporą główkę i był już bardzo nisko? Wiem, że mieli trudności z wyciągnięciem go, a nacięcie było spore. Myślę, że lekarza trzeba odwiedzać w razie wszelkich wątpliwości, chociaż ja sama tak nie robiłam (o ja głupia!). Nie zaszkodzi, a pomóc może na pewno. :)T.
    • Gość: Justyna1212 Re: BOLACA BLIZNA PO CESARCE IP: *.* 31.03.03, 12:08
      Na mojej ranie też było zgrubienie i sączyło się bardzo długo, na szczęście nie była to ropa, ani nic strasznego. Bardzo się martwiłam, toteż poszłam do lekarza (położnej), żeby sprawdziła, czy jest OK. Ponaciskała, "powyciskała" i było trochę lepiej. Ale pamiętam, że gaziki na ranie nosiłam długi czas. Jeśli będziesz się niepokoić, idź do lekarza, nie denerwuj się, bo dziecko wyczuwa Twój niepokój. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka