Dodaj do ulubionych

Ból krocza...

16.01.07, 09:53
jestem w 24 tc i od pewnego czasu badzo czesto boli mnie krocze. Czasami doo
tego stopnia ze nie moge chodzic.
Czy jest na to jakis sposób?
I do cholerki dlaczego tak boli?
Obserwuj wątek
    • lidka_li Re: Ból krocza... 16.01.07, 10:30
      No niestety może boleć do końca, u mnie też się tak koło 24 tygodnia zaczęło,
      raz jest lepiej a raz gorzejsmile) Ale ja już finiszuję, jeszcze z tydzień
      został. Powiedz o tym swojemu lekarzowi, powinien sprawdzić czy nic się złego
      nie dzieje.
      • sylki Re: Ból krocza... 16.01.07, 10:41
        zamerza powiedziec ale wizyte mam dopiero pod koniec stycznnia. Nie wie czy
        wtrzymam i moze wyladuje tam wczeniej
      • olamad Re: Ból krocza... 16.01.07, 10:42
        W pierwszej ciaży te bóle zacząły sie u mnie dopiero pod koniec ciaży - z tego
        co pamietam, około 34tc.
        W tej, po raz pierwszy poczułam znajomy ból juz około 20 i niestety jest co raz
        gorzej. W tej chwili jestem w 34tc, lekarz mówi, ze nic się nie dzieje, a mnie
        czasami tak boli, ze nie mogę się ruszyc.
        Pozostaje tylko wytrzymać - to wiązadła mieśniowe i kości spojenia łonowego sie
        rozluźniają (nie mylic z rozchodzeniem, bo to źle) by mogło tamtędy przejść
        dziecko.
    • justyna9986 Re: Ból krocza... 16.01.07, 12:08
      Też mam ten problem a jestem w 37 tc i boli od 34 chyba.Czasem nie można wytrzymac i strasznie ci współczuje.Niestety rady na to nie ma trzeba duzo odpoczywac a mało chodzic.Wiem po sobie,ze gdy przecholuje z chodzeniem to wieczór mam z głowy i w łożku. Powiedz o tym swojemu ginowi albo zadzwon do niego.Zycze duzo cierpliwosci i powodzenia
    • neptunka Re: Ból krocza... 16.01.07, 13:56
      ja miałam te bóle od... 10 tygodnia ciąży! cierpiałam strasznie sad. po
      konsultacji u ortopedy ginekolog zadecydował o konieczności cc - zachodziło
      duże prawdopodobieństwo, że spojenie rozeszłoby mi sie podczas porodu, a kaleką
      na kilka miesiecy nie zamierzał mnie uczynić
      • aniak790207 Re: Ból krocza... 16.01.07, 17:26
        ja tez mam ból krocza, wlasnie dzis wyszlam ze szpitala(ale nie na ten ból)tam
        ból był tak potworny,ze powiedziałam o tym lekarzowi-okazalo sie,ze to spojenie
        łonowe, musialam brac calcium
    • sylki Re: Ból krocza... 16.01.07, 18:01
      chyba jedak pójde wczesniej do lekarza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka