sylki 16.01.07, 09:53 jestem w 24 tc i od pewnego czasu badzo czesto boli mnie krocze. Czasami doo tego stopnia ze nie moge chodzic. Czy jest na to jakis sposób? I do cholerki dlaczego tak boli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidka_li Re: Ból krocza... 16.01.07, 10:30 No niestety może boleć do końca, u mnie też się tak koło 24 tygodnia zaczęło, raz jest lepiej a raz gorzej) Ale ja już finiszuję, jeszcze z tydzień został. Powiedz o tym swojemu lekarzowi, powinien sprawdzić czy nic się złego nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sylki Re: Ból krocza... 16.01.07, 10:41 zamerza powiedziec ale wizyte mam dopiero pod koniec stycznnia. Nie wie czy wtrzymam i moze wyladuje tam wczeniej Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Ból krocza... 16.01.07, 10:42 W pierwszej ciaży te bóle zacząły sie u mnie dopiero pod koniec ciaży - z tego co pamietam, około 34tc. W tej, po raz pierwszy poczułam znajomy ból juz około 20 i niestety jest co raz gorzej. W tej chwili jestem w 34tc, lekarz mówi, ze nic się nie dzieje, a mnie czasami tak boli, ze nie mogę się ruszyc. Pozostaje tylko wytrzymać - to wiązadła mieśniowe i kości spojenia łonowego sie rozluźniają (nie mylic z rozchodzeniem, bo to źle) by mogło tamtędy przejść dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna9986 Re: Ból krocza... 16.01.07, 12:08 Też mam ten problem a jestem w 37 tc i boli od 34 chyba.Czasem nie można wytrzymac i strasznie ci współczuje.Niestety rady na to nie ma trzeba duzo odpoczywac a mało chodzic.Wiem po sobie,ze gdy przecholuje z chodzeniem to wieczór mam z głowy i w łożku. Powiedz o tym swojemu ginowi albo zadzwon do niego.Zycze duzo cierpliwosci i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
neptunka Re: Ból krocza... 16.01.07, 13:56 ja miałam te bóle od... 10 tygodnia ciąży! cierpiałam strasznie . po konsultacji u ortopedy ginekolog zadecydował o konieczności cc - zachodziło duże prawdopodobieństwo, że spojenie rozeszłoby mi sie podczas porodu, a kaleką na kilka miesiecy nie zamierzał mnie uczynić Odpowiedz Link Zgłoś
aniak790207 Re: Ból krocza... 16.01.07, 17:26 ja tez mam ból krocza, wlasnie dzis wyszlam ze szpitala(ale nie na ten ból)tam ból był tak potworny,ze powiedziałam o tym lekarzowi-okazalo sie,ze to spojenie łonowe, musialam brac calcium Odpowiedz Link Zgłoś