Dodaj do ulubionych

prosze pomozcie czekam i prosze

22.01.07, 10:21
czesc dziewczyny od niedawna dopiero jestem tutaj na waszych stronach wiec moze i ktos mial taki problem jak i ja ale wole napisac moze bedziecie takie mile i pomozecie.jestem w 33tc juz niedlugo moje malenstwo sie pojawi a ja chcialabym aby ktos pomogl mi w sprawach o zalatwieniu kasy.bede jako samotnie wychowujaca matka jak mam starac sie zeby dostac te wieksze becikowe bo chyba bedzie mi sie nalezec chcialabym dowiedziec sie o tym jaknajwiecej.zatrudnilam sie w nowej pracy popracowalam dwa miechy i musialam isc na zwolnienie bo plamilam tak wiec malo popracowalam.wiec nie bedzie nalezec mi sie urlop wychowawczy tylko macierzynski co potem?nie wiem dlatego bardzo prosze o porade.mieszkam u rodzicow pomagaja jak moga ale tez nie maja na tyle by caly czas dawac i dawac prosze o porade.bardzo prosze.pozdrawiam wszystkie mamusie.buziaki
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: prosze pomozcie czekam i prosze 22.01.07, 10:45
      Zapytaj tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=584
      oraz jest też takie forum jak..
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=571
    • 24milenka Napisz coś więcej 22.01.07, 11:01
      Hej!

Dlaczego po macierzyńskim (100% płatnym) nie będzie Ci się należał wychowawczy? Powinien Ci się
      należeć. No chyba że miałaś umowę na czas określony, tylko na kilka miesięcy i ten okres zatrudnienia
      upłynie zanim pójdziesz na wychowawczy. Wtedy rzeczywiście wychowawczy Ci się nie należy sad
      Napisz coś więcej o umowie jaką miałaś, to będzie można więcej Ci doradzić.

Żeby dostać "podwójne" becikowe (2000zł), musisz przedstawić zaświadczenia o niskich dochodach na
      członka rodziny (poniżej 504zl na osobę). Do członków rodziny wliczasz nowo narodzone dziecko. W
      przeciwnym wypadku należy Ci się "pojedyncze" becikowe (1000zł).

Ponadto jeśli jesteś w kiepskiej sytuacji, możesz starać się o różne zapomogi z pomocy społecznej (czy
      ośrodków pomocy rodzinie, jak to się teraz nazywa).
      • karolina32tydzien Re: Napisz coś więcej 22.01.07, 11:21
        hej milenka dzieki ze pomoc.tak bylam zatrudniona na czas okreslony do 31.sierpnia i umowe pracodawca przedluzyl mi tylko do urodzenia dzieckacryingwiec wychowawczy nie bedzie mi sie nalezal.dzieki za udzielenie pomocy.jesli jest tak jak mowisz to u mnie dochod nie bedzie przekraczal 504zl gdyz zarabiam najnizsza krajowa.fajnie ze podpowiedzialas dziekuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka