kamra 24.01.07, 19:11 Jak sobie z nimi radzicie/Mi już opadają ręce, nie pomagają mi jogurty, moczone śliwki, suszone owoce, pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boss50 Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 19:16 Mnie śliwki też nie pomagają, ale pomaga wypita na czczo szklanka mleka z dużą ilością miodu a w trudniejszych przypadkach letnia przegotowana woda z miodem - paskudztwo, ale pomaga. Koniecznie na czczo i koniecznie zaczekaj z pierwszym śniadaniem zanim odniesiesz sukces chyba, że czekanie znacząco się przedłuża. Dobrze jest również zjeść na 1 śniadanie musli z naturalnym jogurtem. Ważne jest aby się więcej ruszać, jeśli nie ma przeciwskazań. Wspaniała jest gimnastyka dla ciężarnych w wodzie. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 19:19 no, mnie moczone śliwki bardzo pomagaja, ale tylko jak zjem na czczo możesz wypić jakąś delikatną herbatkę - np. xennę. albo nabyć syropek o nazwie duphalac / to laktloza, zupełnie bezpieczna w ciązy/. na pewno pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 19:19 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=55403536 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=zaparcia&forum=585&A_szukaj=temat&ile=20&sort=data_desc&ktory=2 Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-mama Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 21:33 a laktulozę można pić w ciąży? problem mnie męczy od kilku tygodni i activia śliwkowa to lipa... Anka mój synek: www.strefamamy.pl/gallery/show/id/94 Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 21:53 szklanka przegotowanej wody na czczo codzienie... Odpowiedz Link Zgłoś
majowa-mama Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 22:38 dzięki - mam jeszcze trochę po przejsciach z hemoroidami po wcześniejszej ciaży to spróbuję. Pamietam, że wtedy działało Anka mój synek: www.strefamamy.pl/gallery/show/id/94 Odpowiedz Link Zgłoś
kamra Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 19:43 Dzięki, spróbuję jutro rano, mam nadzieję ,ze pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
olamad Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 21:53 Colon C. Rewelacja - 100% naturalny, ma w składzie babkę płesznika, która w jelitach zamienia się w zel ułatwiający przesuwanie się ich zawartosci, oraz probiotyki. Nie wchłania sie, tylko, ze się tak wyrazę, wchodzi i wychodzi.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
agac25 Re: Zaparcia!!! 24.01.07, 23:02 a mi pomagaciemne pieczywo to taaakie ciężkie pełnoziarniste! zero bułek chleba zwykłego i wogóle białej mąki unikać ale chlebek rewelacja, bo z tymi śliwkami to tak sobie, no i musli z jogurtem pomaga powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Zaparcia!!! 25.01.07, 12:19 mi pomagala activia, no i duzo owocow, najlepiej śliwki tylko teraz pewnie trudno dostac siweze, to wtedy duzo jablek Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: Zaparcia!!! 25.01.07, 12:34 20dkg kapusty kiszonej oczywiscie surowej-rewelacja-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: Zaparcia!!! 25.01.07, 13:21 > 20dkg kapusty kiszonej oczywiscie surowej-rewelacja-polecam ... zwlaszcza popitej gazowaną wodą mineralną Zartuje, nie probowac, bo to traumatyczne przezycie jest Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_25 Re: Zaparcia!!! 25.01.07, 13:10 Jeśli nie masz kłopotów z nadciśnieniem, polecam sok z kiszonej kapusty (radzę rozcieńczyć wodą, bo słony). Butelkowany do nabycia w warzywniakach. A w ostateczności zawsze pozostaje domowa lewatywa (z samej przegotowanej wody). Odpowiedz Link Zgłoś
ulau Re: Zaparcia!!! 25.01.07, 13:52 na mnie dobrze działa kiwi - ale przynajmniej 2 szt na dzien z pieczywa ciemnego wybierałam to ze śliwkami Odpowiedz Link Zgłoś
fairycharlotte Re: Zaparcia!!! 25.01.07, 23:28 Mi nic na dłuższą mete nie pomagało, a tymczasem gdy do kolekcji ciążowych przypadłosci doszła mi anemia - zdarzyła się niespodzianka! Okazało się, że w wypróżnieniach pomaga mi Tardyferon Fol (żelazo). Paradoksalnie, bo podobno żelazo wzmaga zaparcia. No a ja biorę Tardyferon co drugi dzień, i następnego dnia rano goni mnie do kibelka... A byłam totalnie załamana zaparciami... Odpowiedz Link Zgłoś
morita11 Re: Zaparcia!!! 30.01.07, 19:50 Ja rano nie moge wypic nic coma jakikolwiek smak wiec pijam przegotowana wode, sama,bez dodatku miodu czy cytryny. Efekt taki,ze zoladek nie wariuje a po 10 minutach jestem w wc A zaparcia to moja specjalnosc, nie tylko w ciazy Odpowiedz Link Zgłoś
gujaga Re: Zaparcia!!! 07.02.07, 07:58 Cześć jestem w 5tc i mam ogromny problem z zaparciem. dzisiaj jest juz 6 dzień kiedy męczę sie i nic nie pomaga. Piję syrop (laktoza), ogórki kiszone popijam mlekiem, suszone morele z kefirem i inne mieszanki. Kiedys na sama myśl o takich mixach lecialam do kibelka. Nawet kawa zawsze zbawienna nic nie daje. Brzóch mam twardy jak kamień i chyba pójde dziś do ginekologa bo już nie mogę zdzierżyć. pzdr Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kamra Re: Zaparcia!!! 07.02.07, 11:58 Znalazłam złoty środek- Colon C do nabycia w aptekach cena 35,99 Odpowiedz Link Zgłoś
mama.niunia Re: Zaparcia!!! 08.02.07, 14:02 Czy ten Colon C jest całkowicie bezpieczny? Można go stosowac w I trymestrze? Bo mi również nic nie pomaga (( Odpowiedz Link Zgłoś