Dodaj do ulubionych

troche pobolewa....

26.01.07, 11:00
martwiesiesadod dwóch dni wiem,że będę mamąsmilez tego sie BARDZO ciesze!!martwi
mnie to,że cały czas pobolewa mnie brzuch..tak podczas okresu tylko dużo
słabiej ale boli i od czasu do czasu łapie mnie taki skurcz...czy to normalne?
tez tak mialyscie?dzięki za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • bjoerndalen Re: troche pobolewa.... 26.01.07, 11:06
      Hej, to najnormalniejszy objaw ciąży, od tej pory co jakiś czas będzie pobolewał cię brzuszek, ale jeśli ciągle cię to niepokoi to porozmawiaj o tym ze swoim ginekologiem, pozdrawiam Marta smile
    • eyes69 Re: troche pobolewa.... 26.01.07, 11:07
      No skurcz normalny nie jest.
      Pobolewanie owszem - o ile nie jest skoncentrowane po srodku, tylko po bokach.

Ale tak naprawde, to tylko lekarz moze ocenic "szkodliwosc" takich boli czy
      skurczy (bo moze tylko Ci sie wydaje, ze to sa skurcze).
    • mirabellka26 Re: troche pobolewa.... 26.01.07, 11:07
      ja tak mialam i czekalam caly czas na okres( bo nie wiedzialam o ciąży) to
      raczej normalne ale jak sie bardzo martwisz to idż do lekarza, pozdro!
      • tonieja77 Re: troche pobolewa.... 26.01.07, 11:31
        dzięki dziewczynysmilew poniedziałek idę do lekarza wiec zapytam o wszystko!a
        jelsi chodzi o ten skurcz...to jest skurcz dokladnie taki jak czasami mnie
        lapal kiedy mialam okres tylko wtedy trwal np.2min i byl bardzo silny a teraz
        jest slabszy i lapie tak dwa razy na dobe na 10 sekund,nie co chwile.w kazdym
        razie pozdrawiam!
    • arnika15 Re: troche pobolewa.... 26.01.07, 11:58
      Ja też miałam podobnie - pobolewanie jak na okres przez pierwsze tygodnie
      ciąży. Na początku nawet brałam leki przeciwbólowe - nie wiedziałam, że jestem
      w ciąży, myślałam, że "zbiera mi się" na okres. Lekarka mówiła,że jesli by to
      dokuczało to mogę wziąc no-spę. Nie był to jesdnak tak silny ból, żebym musiała
      łykać tabletki. Nie pamietam ile to trawało, ale chyba przeszło w 2 miesiącu.
      Jak będziesz u lekarza to oczywiście wspomnij, ale myślę, że nic złego się nie
      dzieje.
      • tonieja77 Re: troche pobolewa.... 26.01.07, 12:31
        dziekismilemnie tez mocno nie boli ale wolałam sie zapytac bo do wizyty mam
        jeszcze pare dni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka