bobimax 03.03.07, 08:41 Cześć. Jestem w 21 tc. i dopadła mnie właśnie rwa kulszowa. Doradźcie co mogę zrobić oprócz leżenia by mi przeszło, bo o l4 jeszcze muszę zapomnieć. W nocy nie mogę spać i zmieniac pozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minnie77 Re: Rwa kulszowa 03.03.07, 09:02 Cześć, niestety Cię zmartwię ale mi pomogło w podobnym przypadku dopiero urodzenie dziecka. U mnie było to po prostu spowodowane uciskiem dziecka na nerw kulszowy: ból nie do zniesienia, na prawej nodze nie mogłam praktycznie stanąć, w nocy się przekręcić a wstanie rano z łóżka było prawdziwym wyzwaniem. 2 tygodnie po porodzie jak ręką odjął. Mnie dopadło to dopiero w 8 miesiącu więc dziecko nie miało już dużo miejsca na zmianę pozycji, u Ciebie to 21 tc więc dziecko nie raz jeszcze się przekręci. Powodzenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Rwa kulszowa 03.03.07, 11:11 Dzięki. Wiem jak to jest bo to moja druga ciąża. W pierwszej też mnie dopadło ale dopiero tez w 8 miesiącu a teraz już w mnie dopadło i to bardzo mocno. W pierwszej tak mocno mi nie dokuczała. Odpowiedz Link Zgłoś
azza4 Re: Rwa kulszowa 03.03.07, 12:07 Cwiczyc!Mi to pomoglo.Po trzech dniach rozciagania odeszlo w niepamiec. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Rwa kulszowa 03.03.07, 20:32 jeny... jak w takiej sytuaji to tylko chyba gimnastyka zostaje Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: Rwa kulszowa 03.03.07, 13:28 wrzuc w wyszukiwarke rok 2006,tam powinny byc moje posty z radami specjalisty reh.medycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
vipunia Re: Rwa kulszowa 03.03.07, 20:29 Polecam posmaruj VOLTARENEM kilka razy dziennie + wapna łykaj sporo i przechodzi. Akurat na mnie działa, a ataki rwy kulszowej mam średnio 1-2 w roku. Domyślam się, ze Cię dopadło bo brzuszek rośnie i odkrywasz plecy... oj chronić plecy, bo jak nic atak rwy kulszowej gwarantowany Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: Rwa kulszowa 04.03.07, 18:02 Dzięki. A z tymi plecami to masz pewnie troszkę racji ale ja nie cierpie koszulek. Odpowiedz Link Zgłoś
ania2613 Re: Rwa kulszowa 05.03.07, 09:09 hej,tez mialam z tym problem, gin powiedzial zebym zamiast spodni nosila spodnice,myslalam ze zartuje ,ale faktycznie po kilku dnia przeszlo,po prostu spodnie bardziej uciskaja niz luzna spodnica,sproboj. Odpowiedz Link Zgłoś