Dodaj do ulubionych

USG-jak często

05.03.07, 12:43
Jestem w 27 tyg. ciąż, dzis ide do lekarza. Mam nadzieje, że bede miała
robione USG. Poprzednie miałam robione na początku grudnia. Lekarz mówi, że
jesli jest wszystko oki to nie czeba tak czesto robić usg. Nie ukrywam ze
chciałabym zobaczycznów mojego dzidziusia i znac płać(choć to nie jest
ważne).Teraz powinnam miec juz robione USG - pomiary dziecka itp.Jak często
powinno się robic USG?
Obserwuj wątek
    • izek06 Re: USG-jak często 05.03.07, 14:16
      Witajsmile moj lekarz robi usg co miesiac - podczas kazdej wizyty kontrolnej. Postepuje tak z kazda
      pacjentka w ciazy. U mnie jest wszystko super i dzidzius jest zdrowiutki, moge go podziwiac co miesiac i
      miec pewnosc, ze rosnie zdrowo i ma zdrowe serduszko - tak pieknie widac dwie komory i dwa
      przedsionkismile Moze spytaj swojego lekarza, czy nie moglby czesciej zagladac do Twojego malucha - tak
      po prostu, zebys byla spokojniejsza. Wbrew roznym opiniom usg nie jest szkodliwe!!! Duzo bardziej
      szkodza promienie RTG lub promieniowanie telefonow komorkowych czy kuchenek mikrofalowych.
      Pozdrawiam Cie goraco i zycze zdrowka dla Ciebie i maluszkasmile
    • izek06 Re: USG-jak często 05.03.07, 14:17
      Aha i jak tez dzis bylam u lekrza - tak jak Tysmile Jestem w 25 tygodniu. Napisz jak miewa sie Twoj dzidzius i
      jak sie czujesz.
      Papatkismile
      • marcel991 Re: USG-jak często 05.03.07, 14:53
        wróciłam od lekarza. wyniki badań mam dobre , morfologia sie poprawiła, test
        glukozowy wyszedł dobrze(73).usg...na nastepnej wizycie mi zrobi. Sprawdził
        tetno dzidziusia (mocno i głosno biło), wszystko jest dobrze. Jak narazie to
        moje samopoczucie jest dobre, czasem brzuszek, plecy bola(plecki w nocy).
        Miewam zgagę, momentami twardnieje mi brzuszek ale po chwili przestaje.Czuję
        wyrazne ruchy bobaska.Przez pierwsze miesiace bardzo sie bałam i na każdy ból
        brzuszka reagowałam panika(pierwsza ciązaw 9 tyg. poronienie, w obecną zaszłam
        miesiąc po poronieniu ). Bardzo uważam na siebie, przez pierwsze 4 miesiace po
        pracy prawie cały czas lezałam. Wierzę w to, że ktos tam w górze czówa
        nademną.Najwieksza frajde sprawia mi jak maluszek buszuje w brzuszku i jest to
        widoczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka