kasia12327 10.03.07, 17:18 Które bole odczuwałyście jako silniejsze , te rozwierające szyjkę czy może bóle parte? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 17:23 dla mnie - po prostu krzyżowe, innych prawie nie czułam... Odpowiedz Link Zgłoś
basiast2 Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 17:41 Sam poród (3 faza) tzn jak dziecko już wychodzi to nic nie boli natomiast ból występuje w 1 i 2 fazie porodu czyli w okresie kiedy występują skurcze macicy które odpowiadają za rozwarcie macicy do mniej więcej 10 cm i ból jest w okolicach krzyży i w dole brzucha czyli te rozwierające szyjkę są bolesne ale to jest taki ból podobny do bólu miesiączkowego tylko trochę w większym stopniu wszystko da się znieść i naprawdę nie ma tak źle ja wspominam bardzo sympatycznie poród ale rodziłam z mężem. Życzę powodzenia) Odpowiedz Link Zgłoś
aniak790207 Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 18:17 parte?ni bolaly wogole, natomiast te rozwierajace szyjke- Boze! bardzo mnie bolaly, ale kazda kobieta jest inna...dlatego nie mysl o bolu, tylko o dzieciatku Odpowiedz Link Zgłoś
agaw00 Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 18:18 parte w znaczeniu bóli krzyzowych to było cos nie do wytrzymania-dziecko zgruchotało mi główka kośc ogonową-skurcz brzucha to finezja w porównaniu z krzyzem. dlatego powinno sie w polsce rozic jak chce jesli chodzi o pozycje a nie na płlezaco Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 20:03 te rozwierajace szyjkę to czułam jakbym trafiła do piekła, bol przechodzacy moje najśmiejsze oczekiwania. Parte to już betka, były jak zmiłowanie Pańskie Odpowiedz Link Zgłoś
sabka22 Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 20:08 Zdecydowanie rozwierające szyjke!Parte czułam jak jakąs ulge! Odpowiedz Link Zgłoś
hatta Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 20:17 Dla mnie parte byly jeeszcze wiekszym horrorem niz rozwierajace. Poczucie, jakby Cie cos rozrywalo. Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 20:41 Rozwierające!!!! Parte przy nich to pikuś... Odpowiedz Link Zgłoś
viewiorka Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 21:04 Rozwieające troszkę bolały, ale nie bardzo. Parte - wogóle!! basiast2 napisała: Sam poród (3 faza) tzn jak dziecko już wychodzi to nic nie boli natomiast ból występuje w 1 i 2 fazie małe sprosowanie. Dziecko rodzi się w drugiej fazie. Trzecia faza to rodzenie łożyska. Ale to tylko tak, na marginesie Odpowiedz Link Zgłoś
agusia5001 Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 22:38 Boli jak szyjka się rozwiera a jak przesz to już tylko chwilka- sama jestem 2 dni po terminie i jak wspominam bóle z pierwszego porodu to dostaję dreszczy... Ale tak naprawdę nie jest tak źle, wszystko jest do przetrzymania i nie mogę się już tych bólów doczekać Tak bardzo chcę już urodzić że mam to w nosie że będzie bolało i jak długo będzie to trwało!!! Będzie ok! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda120975 Re: które bóle silniejsze? 10.03.07, 23:16 Bóle w I fazie są podobne do miesiączkowych ale znacznie bardziej intensywne i bolesne.Ja do tego miałam straszne bóle krzyżowe a o bólach partych to nawet nie chcę mówić!Myślałam,że mnie rozerwie ale to dlatego,że II faza trwała ponad 2 godziny bo pani doktor nie raczyła spoglądać na KTG i nie wiedziała,że cos nie tak ze skurczami.Ale przeżyłam!Mam śliczną 5 miesieczną córeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
iza9919 Re: które bóle silniejsze? 11.03.07, 10:28 ja miałam bóle krzyżowe- ból straszny, a bóle parte nie bolały mnie wcale, wręcz wydawqały mi się bardzo przyjemne))) Odpowiedz Link Zgłoś
vibe-b Re: które bóle silniejsze? 11.03.07, 12:12 kasia12327 napisała: > Które bole odczuwałyście jako silniejsze , te rozwierające szyjkę czy może > bóle parte? Silniejsze czy bardziej bolesne? Bo jesli chodzi o sile skurczu, to bez watpienia parte- w koncu, zeby wyprzec 3 kg lub wiecej potrzeba nie lada powera. Bardziej bolesne - skurcze rozwierajace. Bardziej wyczerpujace- nie wiem: rozwierajace sa przykre do zniesienia bo trwaja dlugo, gdyby skurcze parte trwaly np. 10 godzin to zadna by nie przezyla D, wiec summa summmarum parte sa trudniejsze technicznie, ale lzejsze do zniesienia bo trwaja znacznie krocej. Odpowiedz Link Zgłoś