mchopka 14.03.07, 21:12 Czy ktoś miał podobny problem ? Ja jestem w 4 tyg ciąży i na USG yszło , że mam ok. 0, 5 cm torbiele na jajnikach. Lekarz mnie pocieszał, że wszystko będzie ok ale ja mam mieszane uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrzosowa11 Re: Ciąża a torbiele jajników 14.03.07, 21:40 Uczucia mieszane ale będzie ok. Bywa, że pod wpływem hormonów torbiele znikają podczas ciąży. Zależy czy od dawna je masz.Myślę, że lekarz wie co mówi.Moja znajoma leżała trochę na obserwacji z dużo większą torbielą podczas ciąży i nic...wypuścili ją do domu a potem urodziła szczęśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
melka2006 Re: Ciąża a torbiele jajników 15.03.07, 09:50 hej.Ja miałam w 1 ciąży torbiel-2cm na lewym jajniku. Odkryta w 7 tyg. ciąży na usg, potem w 14 tyg już jej nie było. Lekarz kazał sie nie martwić bo jak jest mała to często znika. Będzie dobrze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: Ciąża a torbiele jajników 15.03.07, 10:12 w 6 tc miałam na lewym jajniku około 23 mm.Na usg w 12 tc 13 mm.Lekarz powiedział,żebym o niej zapomniała. Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Ciąża a torbiele jajników 15.03.07, 10:25 We wczesnej ciąży przeważnie pojawiają się torbiele na jajnikach. Jeśli to świeża sprawa i nie miałaś żadnych problemów wcześniej, to zaufaj lekarzowi i uwierz, że wszystko będzie ok Pozdrawiam, Kulka. Odpowiedz Link Zgłoś
c_izula Re: Ciąża a torbiele jajników 15.03.07, 12:26 Skoro lekarz mowi, ze ok to ok- nie martw sie na zapas. W ciazy trzeba unikac zmartwien Strasznie malutkie te Twoje torbiele i pewnie znikną w trakcie ciązy. Moja torbiel "u szczytu formy" miała 10 cm i zakończyło się operacją w 18 tyg. ciązy. Wszystko bylo do przezycia i dobrze się skonczylo. U Ciebie na pewno nie bedzie takiego scenariusza. Uszy do gory ! Pozdrawiam Izula Odpowiedz Link Zgłoś
bibi82 Re: Ciąża a torbiele jajników 15.03.07, 12:36 Hej, Ja też mam torbielke na lewym jajniku 22 mm pokazała sie na usg w 8 tc, lekarz powiedział że może to pęcherzyk po uwolnieniu jajeczka tak się uformował i że pewnie się wchłonie, czekam wieć na kolejną wizyte i zobaczymy co się z nia dzieje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apryz Re: Ciąża a torbiele jajników 18.03.07, 17:11 Oj duuużo było strachu,zamiast ciąży "coś nie tak", potem usg i zobaczyłam swojego maluszka a obok niego torbiel 4,5cm, była przez całą ciąże -urosła od hormonów, po ciązy zniknęła tak szybko jak sie pojawiła, córa cudowna i udana, pozdrawiam i duuużo spokoju i radości Odpowiedz Link Zgłoś
pkmk3 Re: Ciąża a torbiele jajników 20.03.07, 17:00 Ja w 6 tygodniu ciąży miałam torbirl na lewym i prawym jajniku i to były torbiele duże bo miały po 8 cm!!! W 16 tygodniu ciąży nie było po nich śladu.Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
megan80 Re: Ciąża a torbiele jajników 04.04.07, 19:58 pkmk3! napisałam do Ciebie na gazetowego maila, jak mozesz to odpowiedz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magla79 Re: Ciąża a torbiele jajników 20.03.07, 22:18 Miałam torbiel na prawym jajniku 4,5 dm wykrytą w 5 tc lekarz zwiększył mi duphaston do 3x na dobe zeby lepiej utrzymac ciąże. Teraz po torbieli ani śladu i mam nadzieje ze tak juz bedzie do końca jestem w 15 tc. pozdrawiam i nie martw się. bęxzie dobrze. nasza dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: Ciąża a torbiele jajników 04.04.07, 20:17 mialam dwie torbiele. jedna 5 cm a druga powyzej 7. pekly. nic sie nie stalo. nie zdziwie sie jak na poczatku torbiel bedzie rosla. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia12110 Re: Ciąża a torbiele jajników 05.04.07, 12:36 nie martw się sama też mam ten problem, we wtorek byłam na usg i doznałam szoku, ale kobiety na tym forum są naprawde w porządku i co niektóre miały ten sam problem co my, i skoro u nich wszystko jest dobrze to u nas teŻ bedzie Odpowiedz Link Zgłoś