kitulek1 30.03.07, 13:35 Które wybrać? I jak to wygląda cenowo? A moze cie polecicie coś innego? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinia0422 Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 30.03.07, 13:47 ja mam przepisene przez ginek. kwas foliowy 5 mg i do tego kazała brać falvit. k. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia.79 Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 30.03.07, 14:17 materna chyba najdrozsza a sklad ma taki sam jak inne tansze witaminy. W pierwszej ciazy bralam Falvit (ok.10zl)+kwas foliowy Folic teraz tylko Prenatal clasic (bez kwasu foliowego bo zawiera go wystarczajaca ilosc)-100 tabletek za ok 20zl starcza na przeszlo 3 mies (1 tabletka dziennie) Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla4 Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 30.03.07, 14:16 elevit - polecany przez dwóch lekarzy Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiaw32 Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 30.03.07, 15:21 Ja biorę Prevital forte skład podobny jak Feminatal ale w większych dawkach Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 30.03.07, 20:44 Zdecydowanie feminatal N z jodem. Opakowanie ok 60 tabletek starcza na 2 miesiace i kosztuje ok 30 zł. Jak zostanie można brac jak się karmi piersią Odpowiedz Link Zgłoś
dzoanka3 Feminatal 30.03.07, 20:47 biorę Feminatal, bo się najłatwiej łyka.. w poprzedniej ciąży testowalam kilka różnych Odpowiedz Link Zgłoś
a.stalowa Zdecydowanie Elevit 31.03.07, 10:01 Zdecydowanie polecam Elevit zawarty w nim kwas foliowy jest w dawce wiekszej niz w Maternie bo 0.80 mg.Cena za 100tab-85zl. Jest takie haslo wsrod cieżarówek"nie bierz materny ,bo urodzisz mana"-byc moze jest w tym troche prawdy)) Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Zdecydowanie Elevit 31.03.07, 11:07 co do hasła: brałam maternę i urodziłam drobnego synka: 2700g i 51cm (w terminie) Odpowiedz Link Zgłoś
mb261 Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 30.03.07, 21:00 Mnie lekarz odradził falvit, ponieważ jest za słaby. Używam wtamin ELEVIT PRENATAL Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moniqep Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 30.03.07, 23:53 Lekarz zalecil mi brac Prenatal Complex. Ma skladniki ktore zmniejszaja mdlosci. Ok 12 tyg chce sie przezucic na Feminatal N ze wzgledu na wieksza dawke jodu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikamoris Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 31.03.07, 08:28 Radze porozmawiac z twoim gin na ten temat. ja osobiscie sama nie bralabym nawet witamin. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pumeczka Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 31.03.07, 09:15 sądzę, że nie są to jakieś bomby witaminowe i nikomu one nie zaszkodzą, bo tak naprawdę kto z nas przestrzega diety bogatej w naturalne witaminy radzę tylko uważać na ten jod, szczególnie przy problemach z tarczycą ja chyba sie skuszę na prenatal classic, bo już widzę dno w moim kwasie foliowym (puritan's pride- gorąco polecam, dobrze się kalkuluje cenowo 250 tabl. koszt 17 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
katrem Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 31.03.07, 09:49 w 1 ciąży brałam maternę teraz jestem w 9tc i na razie łykam tylko folik po najbliższych badaniach zdecydujemy z lekarką czy coś jeszcze brać Odpowiedz Link Zgłoś
jolex31 Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 31.03.07, 10:17 ja biore feminatal, polecony przez lekarza. zawiera jod (dla mnie to super) niestety nie zawiera wapnia, który jest np . w elevicie. jednym zdaniem: dla kazdego cos innego Odpowiedz Link Zgłoś
cobia Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 31.03.07, 10:19 Najtansze sa falvit i prenatal classic. Bralam prenatal classic (polecam, tani, chyba, ze komus przeszkadzaja duze tabletki) - jak przerzucilam sie na miesiac na falvit spadly mi wyniki krwi (hemoglobina czerwone krwinki) - pewnie takze dlatego, ze to dosc typowe w tym okresie ciazy, ale poprawily mi sie po miesiacu bez brania zelaza jak z powrotem zaczelam brac Prenatal. Byc moze to przypadek, albo przyczyna jest gdzie indziej, ale na wszelki wypadek biore juz tylko Prenatal Classic, falvit odstawilam. Niektorzy lekarze polecaja Elevit, ale dziwnym zbiegiem okolicznosci maja w swoim gabinecie kalendarze z logo elevitu, ksiazeczki ciazy obrandowane Elevitem etc. Tak wiec do polecen lekarzy podchodzilabym z pewna doza sceptycyzmu). Odpowiedz Link Zgłoś
emilka.i Re: Feminatal, Falvit czy Materna? 31.03.07, 12:08 Ja biorę Maternę. 90 tabletek kosztuje ok. 80-100 zł (nie pamiętam dokładnie, bo kupowałam łacznie z innymi lekami), a więc wystarcza na 3 miesiące. Mnie lekarz nie polecał szczególnie jednych,tylko właśnie napisał mi na karteczce te trzy do wyboru.W aptece powiedziałam więc, aby dała mi najlepszy, no i właśnie poleciła mi Maternę, chociaż może ze względu ne cenę ). Mnie się wydaje, że nie ma to aż takiego dużego znaczenia, a generalnie wszystkie są podobne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś