elli0 20.05.03, 16:50 Witam Bylam w sklepie z kolezanka, ktora chce stosowac po porodzie pas poporodowy, sprzedawczyni baaaaardzo doradzala, za to polozna w szkole rodzenia odradzala.Jakie jest Wasze zdanie?? pozdrawiam Elli Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamam1 Re: pas poporodowy -za i przeciw 21.05.03, 14:12 Ja stosowalam pas pooperacyjny, ale chyba to to samo. Moja kolezanka tez stosowala. Polecilo mi go 2 lekarzy, kazdy niezaleznie, polozne w szpitalu rowniez radzily. SZczegolnie warto go stosowac po cesarce. Rana nie jest narazona na niepotrzene obciazenia i miescnie brzucha lepiej pracuja, nie rozciagaja sie zbytnio. Moim zdaniem WARTO, brzuch jest podtrzymywany, szybciej wraca do formy. Kiedy zdejmowalam go na chile, czulam sie dziwnie. Wolalam go miec zalozonego. Stosowalam go kilka tygodni, az byl niepotrzebny. Jak poznac kiedy jest nie potrzebny. Brzuch skurczony, pas juz nie opina, to sie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
lili111 Re: pas poporodowy -za i przeciw 23.05.03, 10:30 Ja jestem za stosowałam go po cesarce i 100 razy lepiej czułam się w pasie niż bez niego. Stosowałam go około 3-4 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś